Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért Szegeden építenek BYD...

Miért Szegeden építenek BYD autógyárat?

Figyelt kérdés
Miért nem Bivalyd-on ?
2024. jan. 7. 09:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert kell hozzá elegendő és olcsó munkaerő, de azért mérnökök, logisztikusok stb is kell hozzá bőven. Szeged pedig az egyik legnagyobb egyetemváros, ahol még nincs valami nagy gyár, amivel versenyezni kellene a munkaerőért. Románia és Szerbia is közel van, ráadásul autópálya kapcsolattal, szóval a határ túlsó oldaláról is lehet munkaerőt toborozni.
2024. jan. 7. 10:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első is írta, több tényezős a dolog.

Egy autógyárnak fontos,hogy legyen egyetem a közelben, ami tud mérnököket, közgazdászokat,logisztikusokat képezni.

Debrecen esetében is fontos volt ez.Ott is képeznek mindent, ami egy autógyárnak kell.

Szeged esetében is teljesül ez.

Győrnél kicsit más a helyzet, mert ott inkább az AUDI hatására lett a Széchenyi Egyetem egy nagy egyetem.Előtte egy műszaki főiskola volt.

Még Pécs jöhetett volna szóba, ahol nagyobb egyetem van, ami képez az autóiparhoz szakembereket.

A másik része meg a munkaerő.Szegedre tudnak járni Szerbiából a magyarnál olcsóbb szerb munkások.

2024. jan. 7. 10:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Közel a román és szerb határ is. Nem tudom mekkora autógyárat terveznek de a legkisebb Suzukiban is olyan 3 ezer ember dolgozik, szóval kell oda bőven munkaerő.

Nyugat-Magyarországon már így is annyi gyár van, hogy keletről kell hozni a munkaerőt vagy épp külföldről, ez Szegeden valószínűleg kevésbé áll fent és nem kell majd annyi munkásszálóval bajlódni. (ezáltal kisebb a fluktuáció is ha helyiek dolgoznak)

Esetleg a kormány is törekedhetett erre, hogy olyan régióban épüljön a gyár ahol viszonylag sok a munkanélküli és mondjuk ez volt a feltétele a támogatásoknak, amit tuti kapnak. (Csongrád-Csanád megyében viszonylag kevés a munkanélküli de a szomszédos 3 megyében bő 30 ezer van)

2024. jan. 7. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert ideálisak az adottságai.
2024. jan. 7. 11:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy a BYD -t Bivalydnak ejtik
2024. jan. 7. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!