Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szidja sok ember az...

Miért szidja sok ember az autógyárakat amiért itt vannak és ideakarnak jönni?

Figyelt kérdés

Én járműmérnök szakos vagyok,következő félévben végzek.Nekem nagyon tetszik,hogy ilyen sok lehetőség van, lehet választani melyik német márkánál dolgozzon az ember.

Jön egy másik gyártó is,nemrég vált hivatalossá:

[link]

Facebookon meg ezen az oldalon is olyan sok negatív kommentet látok.Miért van ez?

Én egy ilyen gyárban voltam gyakornok, azért tett hozzá szakmailag a tudásomhoz, kicsit megismertem közelebbről, milyen is.

A jövőmet is egy autógyárban képzelem el, ha lediplomáztam.

A fizetéseik is messze átlag felett vannak.

Egyik szaktársam testvére az Audinál dolgozik mérnökként és a nettója 600 ezer felett van.

2022. jún. 19. 16:24
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
*ide akarnak
2022. jún. 19. 16:25
 2/15 anonim ***** válasza:
18%

a balliberális "összeszerelőüzem ország" toposz, amit jellemzően bölcsészek meg nyuggerek terjesztenek, akik életükben nem láttak még gyárat belülről

akik ott dolgoznak azok jellemzően örülnek neki

2022. jún. 19. 16:26
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
'Jön egy másik gyártó is,nemrég vált hivatalossá'-majd fülöp-szigeteiekkel dolgozhatsz együtt mert itt nincs már annyi marha amennyit éhbérért szándékoznak foglalkoztatni.lehet hogy egy mérnök jobban keres mint egy gyártósori munkás, majd megtapasztalod személyesen.
2022. jún. 19. 16:28
 4/15 anonim ***** válasza:
97%
Talán mert ötöd annyi bérért, másfélszer annyi munkával, és sokkal embertelenebb munkakörülmények között akarja dolgoztatni a magyarokat mint a német telephelyeiken?
2022. jún. 19. 16:31
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

több szegmens is van jellemzően egy gyáron belül

azt azért aligha hiszem, hogy a fémipari szakmunkát fülöp szigetekiekkel csináltatják

persze csak ha kábelgyártásra vagy alkalmas az nem az ország hibája

2022. jún. 19. 16:37
 6/15 anonim ***** válasza:
96%
2) ja persze, azért tüntettek éveken át mert túl jól ment a soruk és már nem tudtak mit kezdeni a jövedelmükkel.téged fizetnek vagy egyszerűen csak ennyi eszed van?
2022. jún. 19. 16:37
 7/15 anonim ***** válasza:
63%
kik tüntettek?
2022. jún. 19. 16:41
 8/15 anonim ***** válasza:
96%
7) pontosan fogalmazva,sztrájkoltak.
2022. jún. 19. 16:43
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

például azt, hogy azonos kategóriában mindenki ugyanannyit keressen a szakszervezet érte el, ami a fluktáció egyik legfőbb oka

gratulálunk nekik

2022. jún. 19. 16:48
 10/15 mindentudó99 ***** válasza:
63%

Mert a legegyszerűbb benyögni hogy Orbán összeszerelő országot hoz létre. Egy gyárban a dolgozók kb 60%-a fizikai melós. Vagyis nem csak összeszerelő meló van

Van ott takarító személyzet biztonsági őrség. Szakácsok eladók stb. Irodisták mérnökök vezetők stb. Tolmácsok raktárosok sok mindenki. És akkor a beszállítók és az ott dolgozók munkálya. Lehet szidni a multit de bejelentenek teljes bruttóra plusz juttatásokat adnak. Egy magyar maszek ha bejelent is sokszor csak minimálbérre. Ja és egy sori melós jobb helyen többet keres mint az átlag ember

2022. jún. 19. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!