Miért szidja sok ember az autógyárakat amiért itt vannak és ideakarnak jönni?
Én járműmérnök szakos vagyok,következő félévben végzek.Nekem nagyon tetszik,hogy ilyen sok lehetőség van, lehet választani melyik német márkánál dolgozzon az ember.
Jön egy másik gyártó is,nemrég vált hivatalossá:
Facebookon meg ezen az oldalon is olyan sok negatív kommentet látok.Miért van ez?
Én egy ilyen gyárban voltam gyakornok, azért tett hozzá szakmailag a tudásomhoz, kicsit megismertem közelebbről, milyen is.
A jövőmet is egy autógyárban képzelem el, ha lediplomáztam.
A fizetéseik is messze átlag felett vannak.
Egyik szaktársam testvére az Audinál dolgozik mérnökként és a nettója 600 ezer felett van.
Nem a munkahelyekkel van probléma, hanem azzal, hogy ez nem a magyar gazdaságnak jó, hanem a kínainak, németnek, stb., mert amit legyártanak autót azt nem a magyar adja el, nem a magyar GDP-t gyarapítja.
Ezért van az, hogy a 600 nettó neked kimagasló, közben egy német ugyanezért a munkáért 4000 eurót kap.
bécs mellett egy teljesen átlagos 100 négyzetméteres családi sorház 1 millió euró
úgyhogy feldughatod magadnak a 4000 ezer euródat, hogyha 2500 euró a megélhetés egyáltalán, mert neked saját tulajdonra esélyed sincs
Mert általában az a kikötésük hogy csak akkor jönnek ide ha a fidesz továbbra sem engedélyezi a hatékony szakszervezeti működést és dolgozói erdekvedelmet.
De jó példa erre az audi gyaras sztrájk.
A dolgozók 10%a audi alkalmazott.
A többi pedig munkaerő kölcsönzős és ugyanazt a munkát vegzi mint az audi alkalmazott csak épp teljesen jogfosztva kiszolgáltatva azonnal kirúghatóvá téve.
A fidesz pedig ehhez a jogfosztáshoz asszisztál.
A másik hogy eu csatlakozaskor ki volt kötve mint feltétel hogy mo lemond a mezőgazdasági fejlődésről sőt visszafejleszti azt.
Ez sem éppen magyar érdek...
Szerintem ezt nem a Politika szekcióba kellett volna kiírnod, mert megjelentek az Orbánozós, Gyurcsányozós, Ez Magyarországolós 17 iq-val rendelkező idióták.
Gyakorlatilag semmilyen hátránya nincs annak, ha egy autógyár magyarországon húz fel egy telephelyet. Csak a sok gyökér keresi a kötekedési lehetőséget gondolkodás nélkül. Miért jó?
- Rengeteg munkahelyet teremt
- Rengeteget adóznak. Igen. Képzeljétek. Ezekből pénze is van az országnak, csak hülyék vagytok és nem tudjátok... Például Audi és Mercedes magyarország top10 legnagyobb vállalatai között van. Nem 2 Forintot lát ebből az állam egy évben...
- Szakmailag lehet náluk fejlődni (és itt nem az operátorokra gondolok)
- Támogatnak jónéhány dolgot (lásd csarnokok, sport, satöbbi)
- Fejleszthetnek infrastruktúrát a környéken
Most az, hogy a fizetések magyar viszonylathoz vannak belőve, szerintetek hátrány? Pont azért jönnek ide... Mert itt olcsó a munkaerő. Mi a bánatért fizetnének német béreket Magyarországon? Nem hülyék. Azért jönnek ide, hogy ne kelljen német béreket fizetni... Csak ostobák vagytok ezt felfogni :D.
Szép is lenne, ha egy operátor 2000 eurót keresne az Audiban... Csakúgy a két szép szeméért.
Nyomjátok a sódert, hogy éhbérért dolgoztatják a munkásokat, meg embertelen körülmények között...
És olyanok ugatnak, akik életükben nem dolgoztak még csak hasonlót sem. Elmondom nektek, Győr és környékén Audi a legjobban fizető munkahelyek között van.
Munkakörülmények? embertelenek? Mitől? Ja mert te azt láttad a tévében, hogy kínában egy tál rizsért dolgoznak 16 órát a sötétben, akkor biztos autógyárakban is ez van... Nyilván.
Voltam Müncheni BMW gyárban látogatni, semmivel nem rosszabb vagy jobb a helyzet mint bármilyen másik hazai gyártóüzemben. Gyártóterület. Ennyi.
Úgyhogy fejezzétek be ezt a baromságot, meg a politizálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!