Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért ellenzik az...

Sokan miért ellenzik az autógyárak jelenlétét?

Figyelt kérdés

Nekem van több volt szaktársam (Óbudai-gépészmérnöki szak), akik innen Budapestről költöztek Győrbe és az Audinál dolgoznak.

Egy autógyárban dolgozni, nem csak a "mérnök mennyország", de az említett vállalatnál olyanok a fizetések, juttatások, körülmények, hogy sok budapesti cég sem tudja felvenni velük a versenyt.

Ahogy a volt szaktársak mesélték, ott tényleg van "senioritás", aki régóta ott van, magyar viszonylatban magasnak számít a fizetése (hat nullás), akkor is ha nem tölt be vezetői munkakört,hanem csak sima beosztott.A bérek terén nincsen spórolás.

Ezért nem szoktam érteni,hogy sokaknak mi a baja az autógyártó cégekkel.

Én csak azért nem dolgoznék gyárban, mert van neki olyan "katonás" jellege, nagy a szigor.

Irodaházban jobban szeretek, mert nagyobb a lazaság, simán kitudok ugrani a városba ebédelni vagy ha kell elmegyek munkaidőben a postára.

2021. júl. 10. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
Nem az autógyárak jelentik a problémát, hanem a multik rabszolgatartó mentalitása és a profit külföldre hurcolása.
2021. júl. 10. 21:21
 2/4 anonim ***** válasza:
71%
A "hat nullás fizetéseket sima beosztottnak" még Győrban is "kissé" soknak tartom. Mindenesetre a kecskeméti Mercedes gyárból nem ilyen híreket hallottam.
2021. júl. 10. 22:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem az autógyár maga a probléma hanem a gazdasági szerkezet aminek ezek a szimbólumai. Az, hogy Magyarországnak gyakorlatilag nincs önálló gazdasága, a német multik kiszolgálására épül az ország és ha velük összerúgjuk a port vagy nekik bajuk lesz akkor megyünk a levesbe mert kb semmink nincs ezen kívül.
2021. júl. 11. 00:28
 4/4 anonim ***** válasza:
81%

csak azért vannak mo n mert itt nincsenek szakszervezetek.

a fizikai állomány dolgozóinak csak a 10%át jelentik be alkalmazottnak, a dolgozók 90%a pedig munkaerő kölcsönzős, hogy esetleges sztrájknál a bejelentett alkalmazottak jelentéktelenek legyenek, a munkaerő kölcsönzősök pedig azonnal, indoklás nélkül elbocsájthatóak.

2021. júl. 11. 02:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!