Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért ösztönöz...

A kormány miért ösztönöz autógyárakat magyarországi gyárnyitásra?

Figyelt kérdés

A fiam és a lányom is az egyik magyarországi autógyárban dolgozik.Egyikük mérnökként a másik a személyügyi osztályon.

A fizetésük nem csak az országos átlag felett van jóval, hanem az adott területen is kiugróan magas.Abban a gyárban beosztottként, ha valaki régebbi bútordarab, keres bruttó 1 millió felett is akár.

A feleségem bérszámfejtőként dolgozik egy multinál,én pedig A MÁV-nál vagyok forgalmi szolgálattevő.

Mi még álmodni sem merünk olyan bérekről, mint amit a gyerekeink keresnek, de itt a környéken (főváros környéke) sem gyakoriak az olyan fizetések, mint amik ott vannak.

Szóval, szerintem egyáltalán nem rossz,hogy ezek a gyárak itt vannak, többre is szükség lenne.

2021. ápr. 3. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Ja azért sztrájkoltak az audinál mert nem tudták elkölteni a fizetésüket,világos.
2021. ápr. 3. 15:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám pedig keményen dolgozik a gyártósoron és a töredékét hozza haza annak, amit a német kollégái.
2021. ápr. 3. 15:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

az irodai és a fizika állomány fizetése jelentősen eltér.

és a szakszervezetek ellehetetlenítésével konzerválódik a helyzet.

2021. ápr. 3. 15:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Azt,hogy a fizikai dolgozók mennyit keresnek, azt nem tudom.

A gyerekeim szellemi munkakörben dolgoznak,az ő tapasztalataik alapján tudok nyilatkozni.

2021. ápr. 3. 15:52
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Magyarországból nem autógyárt kellene csinálni, hanem adóparadicsomot. Sok-sok kaszinóval, legalizált prostitúcióval, minimalizált adókkal. Közép-Európa Svájca lehetnék.
2021. ápr. 3. 15:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy operátor meg minimált keres.
2021. ápr. 3. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:
91%

Lehet szidni az autógyárakat pro és kontra. Hogy összeszerelő rabszolgák vagyunk-e, meg hogy kevesebbet keresnek mint a német munkások (mindig is kevesebbet fognak), meg kiszolgáltatott egy gazdaság ha csak egy szektorra épít, illetve hogy a szolgáltatóipar, turizmus, IT szektor felé kellene jobban elmozdulni, meg mi a jövő útja stb.

A józan ész viszont azt mondja, hogy rosszabb, gyengébb lenne a gazdaságunk ha nem lennének az autógyártók itt. Ha egy nagyobb gyár, ipar jönni akar hát jöjjön. Ha majd beteltek a "helyek" akkor lehet agyalni mi legyen az elmozdulás iránya. Teli zsebbel könnyebben táncol az ember.

2021. ápr. 3. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!