Csak szerintem omlik össze Budapest működése, ha Karácsony Gergely marad a főpolgármester?
Biztos van abban igazság, hogy nem kap elegendő forrást, de abban is, hogy nem gazdálkodik jól és abban is, hogy ha máshogy kommunikálna, talán csurranna-cseppenne forrás.
Konkrétan a sárga festéket használta és félig-meddig felújította a Lánchidat, de ennyi.
Tömegközlekedési fejlesztések évek óta nincsenek, utak és bármi infrastruktúra elhanyagolva.
"Azt hiszem, ez egy bekattanás nálad, és nem fogsz fel olyan apróságokat, mint a COVID járvány, EU-támogatás megvonás, Norvég-alap megvonás, és még sorolhatnám, amiről NEM Karácsony tehet, de Budapest fejlesztését erősen megakadályozta."
Persze, mert ha már COVID van és nincs EU-s támogatás, akkor az adott városnak már rohadnia kell a mocsokban, elmaradó karbantartások közepette, nulla fejlesztéssel.
"Ismét ott tartunk, hogy nagyon erős túlzás, hogy Budapest Karácsony alatt csak vegetált volna, mert ez nem igaz, Fejlődés volt."
Ezt viszont nem mondanám.
"A Lánchídnál se nagyon sikerült jeleskednie, pedig nagyon dicsekedett vele, hogy őőő, majd, mert ő közel áll a tűzhöz... - na jó, nem pont ezekkel a szavakkal. Aztán nemhogy egy járdabővítést nem sikerült kieszközölni, ami akkoriban plusz egymilliárdba került volna, hanem később még az Alagút és és a Lánchídat se sikerült volna felújítani."
Mondjuk ez tényleg tragikus történet.
Önmagában is az. Én akkoriban abszolút nem jártam arra, de képzelem, hogy milyen benyomást tettünk a külföldi turistákra ezzel a híddal (is). Illetve nem tudom, mennyire igaz, hogy veszélyes volt már. Tudnak a dolgok veszélyesek lenni, lásd 3-as metró, amit már Demszkynek el kellett volna kezdenie felújítani, Tarlósnak meg pláne nem 2017-ben...
A Lánchíddal az is a baj, hogy "arrébb lökték" pár évvel a budapesti hidak felújítási sorát, ott rohad jelenleg 3, abból a leghátul a sorban a Rákóczi, ami nemcsak felülről, hanem alulról is rohad.
Azért azt mondjuk elismerem, hogy így ezzel (is persze) jól támadható Karácsony, hogy mennyire rohad 7 hídból 3, meg persze a Népligeti felüljáró és egyebek, holott erről aztán tényleg végképp nem ő tehet.
"Vitézy érdekérvényesítő képessége miért is lenne jobb Tarlósénál?"
Nem tudom, hogy jobb-e, de ő legalább akarna valamit.
Tarlós önmagában... olyan rossz se volt, de jó se és 2016 után 1,5 km villamosvonal az össz, ami történt.
"Másfelől látom, még mindig nem érted... Nem úgy van, hogy van a fővárosi palota, ahol Karácsony vagy Vitézy ül a trónon, és az történik, amit ő akar."
Jó, de jelenleg leginkább semmi sem történik. Azért sajnos ezt a véleményemet is tartom. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!