Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBTQ többletjogokat...

Az LMBTQ többletjogokat középpontba helyező politika inkább hoz az ellenzéknek szavazatokat vagy visz?

Figyelt kérdés

2023. nov. 23. 15:35
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:

"Az eltérő szexualitásúak vágya az lenne, hogy ne legyenek külön kezelve."

Nincsenek külön kezelve. Rengeteg heteró, férfi-nő tangú pár is él bejegyzett élettársi kapcsolatban. Az erre vonatkozó törvényekben el sem hangzik a résztvevő felek nemi orientáltsága.

2023. nov. 24. 11:33
 32/60 anonim ***** válasza:

Legalább tisztában lennél arról, amit írsz...

A "bejegyzett élettársi kapcsolat" KIFEJEZETTEN homoszexuális párok részére fenntartott jogintézmény.

Hetero párok élettársi kapcsolatukat közjegyző előtt írásban rögzíthetik.

2023. nov. 24. 13:05
 33/60 anonim ***** válasza:
folyt.: míg a bejegyzett élettársi kapcsolat kinyilvánítása anyakönyvvezető előtt történik.
2023. nov. 24. 13:06
 34/60 anonim ***** válasza:

"Az erre vonatkozó törvényekben el sem hangzik a résztvevő felek nemi orientáltsága."

Kérlek, próbáld értelmezni, mit írtam oda: "ezt azon keresztül megközelíteni, hogy több, vagy kevesebb joguk van, teljesen félreviszi az egész diskurzust".

Szerintem ez nem jogi kérdés, csak a joggal takarózni mindenkinek könnyebb. Neked is, mert te is többletjogokról beszélsz, ami pontosan ugyanolyan hamis narratíva, mint amikor valaki jogi megkülönböztetést reklamál.

2023. nov. 24. 13:15
 35/60 anonim ***** válasza:
34: egy hamis, provokatív "állításra" egyáltalán nem lehet diskurzust építeni. Így nincs mit félrevinni.
2023. nov. 24. 13:28
 36/60 A kérdező kommentje:

"A "bejegyzett élettársi kapcsolat" KIFEJEZETTEN homoszexuális párok részére fenntartott jogintézmény."

Gondolod te. Akkor nem bejegyzett élettársi kapcsolatnak hívnák, hanem bejegyzett homoszexuális élettársi kapcsolatnak.

Továbbra sem különbözteti meg senki a melegeket, csak te szeretnéd áldozatnak érezni magadat.

2023. nov. 24. 14:01
 37/60 anonim ***** válasza:
66%

"A "bejegyzett élettársi kapcsolat" KIFEJEZETTEN homoszexuális párok részére fenntartott jogintézmény."

Ez szerintem is hülyeség, egyáltalán nem nekik van fenntartva.

"Akkor nem bejegyzett élettársi kapcsolatnak hívnák, hanem bejegyzett homoszexuális élettársi kapcsolatnak."

Ez az érvelés viszont elég gyenge. A CEU-t ellehetetlenítő törvényben sem szerepelt a CEU, mégis egyetlen egy intézmény működését nehezítette az egész országban. Szóval ettől még simán lehetne igaza a hozzászólásnak - bár szerintem sincs.

Amúgy leszakadhatnánk már végre a melegházasságról, meg a jogi egyenlőségről mert mint mondtam, két teljesen hamis narratíva harca ez, semmi értelme. Bár gyanítom senkinek sem az a célja a megegyezés, ezért is ugorja át szinte mindenki.

2023. nov. 24. 14:11
 38/60 anonim ***** válasza:
93%

Az okoskodás, és a "szerintem" helyett egy ctrl c+ctrl v segítségével 1 pillanat alatt utána lehet nézni...

2009. évi XXIX. törvény 1.§ (1) Bejegyzett élettársi kapcsolat akkor jön létre, ha az anyakönyvvezető előtt együttesen jelenlévő két, tizennyolcadik életévét betöltött, azonos nemű személy személyesen kijelenti, hogy egymással bejegyzett élettársi kapcsolatot kíván létesíteni.

2023. nov. 24. 14:24
 39/60 anonim ***** válasza:
25%

36. gondolod te...

Heterok esetében a bejegyzett élettársi kapcsolatot úgy hívják: házasság.

2023. nov. 24. 14:25
 40/60 anonim ***** válasza:
100%
#38 wow, ok, akkor visszaszívtam a dolgot.
2023. nov. 24. 14:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!