Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik ennyire ellenzik, hogy a...

Akik ennyire ellenzik, hogy a transzneműek olyan nemű wc-be járjanak, aminek érzik magukat, azok pl. a meleg férfiakat is kitiltanák a férfi wc-ből, a biszexuálisokat pedig minden wc-ből?

Figyelt kérdés

Hiszen abból jön a nagy para, hogy a transz olyan nem wc-jébe menne be, amire szexuálisan izgul, és akkor ott erőszakolni akarna.

Ilyen alapon akkor egy cisznemű, meleg férfi se menjen be a férfi wc-be, egy leszbikus nő se menjen be a női wc-be, a biszexuális, pedig mivel mindkét nemre izgul, tojja össze magát a wc előtt?

2023. nov. 21. 22:37
 41/94 anonim ***** válasza:
79%

40) Szóval menjek be oda, ahonnan kitessékelnek, ahelyett, hogy oda mennék, ahol elfogadnak és nem zavarok senkit. Jó a logikád :)

Azért "ismerem el, hogy mentális beteg vagyok", mert a transzneműség oka a nemi diszfória ami mentális betegségként van titulálva és kezelve (hormonterápia, társadalmi tranzíció, műtét, kinek mi). Mivel az egyik a másik miatt van, és a kettő együtt jár, így nekem teljesen mindegy, hogy a kutyára mondjuk, vagy az ebre, hogy ugat.

"Ha az a kényszerképzete, hogy ő nő" - Nem kényszerképzetem van, hanem több szakember által diagnosztizált mentális betegségem aminek az egyik gyógymódja (avagy tünetek enyhítése), a társadalmi tranzíció például. Lásd amit feljebb írtam. Így, hogy bugyuta példát írjak: ahogyan egy fizikailag beteg például a lábait elveszített embert is segíti a társadalom (akadálymentesítés, tolószék, stb), úgy egy mentális beteg emberen is segít (gyógyszer, kezelés), ez a segítség pedig -sajnos- részben például a társadalmi beilleszkedés is. Tehát a jelen esetben, hogy az én tüneteim enyhüljenek és jobban érezzem magam, hozzá tartozik, hogy ott pisiljek ahol azok pisilnek akikkel együtt érzem magam, és ne ott akikkel nem érzem együtt magam (és itt vissza is kanyarodtunk oda, hogy hol van az a hely ahonnan kiküldtek és hol van az a hely ahol senkinek semmi problémája nem volt a létezésemmel).

[Megelőzném a Napóleonos és az Apacs helikopteres identitású válaszokat azzal, hogy azért nem szükséges elfogadni és támogatni a magát Napóleonnak és helikopternek képzelő embereket, mert annak a betegségnek van gyógymódja, ami kezelhető, illetve azok az emberek általában nem csak magukra de a társadalomra is veszélyesek lehetnek. A transzneműségnek (avagy a nemi diszfóriának, de itt már mindegy is) nincs gyógymódja, hanem a tünetek enyhítésére van egy kezelés, továbbá nem vagyok/vagyunk közveszélyesek]

2023. nov. 22. 11:59
 42/94 anonim ***** válasza:
100%

“20-as, nem a születési nemednek megfelelő WC-be kell menned, hanem annak megfelelően, hogy mid van alul.”

Na már konszolidálódnak az álláspontok, ahogy elnézem, eddig XX meg XY kromoszómákról volt szó, olyan is volt, aki külön kiemelte, hogy az a mérvadó, amilyen nemiszerve eredetileg volt. De oké, folytassuk tovább ebben az irányban a vitát. Az, hogy mim van alul, semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy hogyan nézek ki. Transzférfi vagyok, nincs férfi nemiszervem (hogy miért nem csináltattam meg, abba most nem mennék bele, csak elvinné a témát), attól még tetőtől talpig férfinek nézek ki, nem gondolom, hogy tapsvihar fogadna a női WC-ben. Szóval az lehet (sőt, valószínű) hogy a transznőknek nincs szakálla, de spec a transzférfiaknak lehet hogy van. Márpedig akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad, hiszen ha nincs pénisze, szerinted a nőibe kell menjen.

“ Ez ugyanolyan érthetetlen, mint azok a nők, akik férfinak érzik magukat, úgy viselkednek, öltözködnek, elvárják, hogy férfiként bánjon velük a társadalom, aztán egyszercsak úgy döntenek, hogy művelnek egy kifejezetten nőies dolgot: terhesek lesznek!”

Bevallom, ez nekem is minimum furcsa, én biztos nem akarnék férfiként szülni, még a hideg is kiráz a gondolattól. Ugyanakkor személyesen is ismerek olyan biológiai férfiakat, akik bevallottan irigylik a nők szülési képességét, és szívesen átélnék ezt a “csodát”, ha arra lenne biológiai lehetőségük. Na most, ha a biológiai férfiak körében is előfordulhat ilyen “igény”, miért ne fordulhatna elő extrém ritka esetben a transzférfiak körében is? A különbség csak annyi, hogy ők adott esetben tényleg képesek rá biológiailag.

“ A férfiak a női WC-be pedig nem valók, a valódi férfiak sem.”

Örülök, hogy ebben egyetértünk. Most már csak azt nem értem, hogy miért nem ellenkezel akkor kézzel-lábbal az ellen, hogy szigorúan a nemiszerv alapján legyenek használatosak a WC-k, hiszen ezzel utat nyitsz azoknak a perverzeknek, akik esetleg pénisszel nem rendelkező transzférfinek adva ki magukat mennének be a női WC-be.

A koedukált WC-k kérdése mindig akkor szokott előjönni, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy sem azt nem lehet 100%-ban megakadályozni, hogy perverzek bemenjenek a nem nekik fenntartott WC-be, azt meg pláne nem, hogy transzszexuálisok oda menjenek be, ahova a külsejük alapján a leginkább passzolnak. Valójában senki (a transzok a legkevésbé) nem szeretne koedukált WC-t. Na jó, talán leszámítva azt az 1-2 speckós hópihét, aki hol férfiként, hol nőként azonosítja magát, vagy mindkettőként, vagy egyikként sem, stb… Erre én is azt mondom, hogy nem lehet mindenki igényeit kiszolgálni, de nekik nincs is köze a transzszexuálisokhoz.

2023. nov. 22. 12:01
 43/94 Dzsonszi ***** válasza:
20%

Ha én 5 évesnek képzelném magam és követelném, hogy hagy öltözködjek kisgyerekekkel együtt az öltözőben meg engedjenek vissza az oviba, te nem néznél mentális betegnek engem? Az hogy valaki ennyire nem tudja elfogadni saját magát meg a tényeket, a mögött biztos hogy valami óriási probléma van.

És én főleg arra a baromságra reagáltam, hogy valamelyik okos írta, hogy a másodlagos nemi jellemek nem egyeznek meg a kromoszómáddal, holott a legtöbb esetben de, ez csak fejlődési rendellenesség esetén áll fent. Ez olyan mintha azzal jönnék, hogy a korod nem határozza meg a kinézetedet, mert az emberek 0,0001%-ka olyan fejlődési rendellenességgel küzd, hogy 8 évesnek néz ki felnőttként.

Egyébként nekem azokkal, akiknek sikerül teljesen nőként kinézniük, még a hangjuk alapján se nagyon lehet megkülönböztetni egy "eredeti" nőtől, akinek már a fallosza se működik a sok hormontól, olyan sok problémám nincs - továbbra is biztos vagyok benne, hogy ez nem egy normális dolog és valami problémája van az illetőnek, de ha egy ilyen megy be a női mosdóba azon nem háborodok fel, nem fogom kinézni őt meg fejeket vágni rá, nagyon undort se váltana ki belőlem.

De szerintem a legtöbb transznőről full meglehet mondani, hogy csak imitálja hogy ő nő. Azzal hogy kikeni magát, fel vesz egy parókát de amúgy full lerí róla hogy pasas, mélyebb hangja van mint nekem, valszeg nem is hormonozza magát, szóval még alul is működő képes. Na az ilyet leírhatatlanul megvetem és undorodom tőlük, ennél gusztustalanabb dolgot elképzelni se tudok. És ha egy ilyen alak egy öltözőbe akarna menni a lányommal, annak kiverném a fogait sorban. Mintahogy volt is rá példa, hogy egy pasas nőnek képzelte magát a börtönben, berakták női cellába és teherbe kurta a cellatársát.

2023. nov. 22. 12:05
 44/94 Dzsonszi ***** válasza:
20%

"Azért "ismerem el, hogy mentális beteg vagyok", mert a transzneműség oka a nemi diszfória ami mentális betegségként van titulálva és kezelve"

És azokkal a transzokkal nincs is bajom, akik elfogadják, hogy ők betegeket, hogy amit tesznek a testükkel az egy nemnormális dolog, és meghúzzák magukat, élik az életüket, próbálnak tényleg nőre hasonlítani, nem valami frankeistein kinézetű nő-férfi hibrid. Valamint nem kezdenek küzdeni azért, hogy ők ekvivalens nőként legyenek kezelve, ne akarjanak indulni sportversenyeken nőként, ne mondják rám hogy én egy gyűlölködő, szélsőséges homofób vagyok csakmert nemnormális dolognak tartom ezt, pláne azért, mert nem nézem őket nőnek. Ne kezdjenek vonulgatni, ne propagálják iskolákban hogy jajdejó transznak lenni stb.

Ha így viselkedne a többség, akkor szerintem nem lenne konfliktus köztünk, nem érdekelne hogy vannak ilyen emberek, el is fogadnám valamilyen szinten. De valahogy ennek pont az ellenkezője történik, és rohadt kevés meleg/transz embertől hallom, hogy túl van tolva ez a dolog és túl sokat várnak el a társadalomtól.

2023. nov. 22. 12:14
 45/94 anonim ***** válasza:
20%

#41 Az a baj, hogy az volt korábban, hogy te nőnek néztél ki akkor a kutya nem foglalkozott azzal ha a női vécébe mentél be, ha ott nem vetted elő a farkad akkor senki nem is tudta meg, hogy farkad van - így nem volt sem téma, sem probléma.

Most sem kérnek tőled személyit a vécésnénik és most sem fognak veled kötözködni, ha most sem veszed elő mások előtt a farkad vagy nem kezded el hangoztatni, hogy te csak transz nő vagy, nem igazi.

Csak ezt a nyugis helyzetet pont az lmbtq tagok, aktivisták felrúgták és teljesen nyilvánvalóan férfiak akarnak bemenni női vécébe, női öltözőbe, csak mert szoknyát vesznek és kifestők az arcukat, ahogy már a bejáratnál hangoztatják hogy ők transzok, nekik ehhez joguk van, vagy bent mutogatják a farkukat.

A provokáció miatt foglalkoznak ezzel az emberek, azok miatt akik nem olyanok mint te, akiről észre se venni.

Márpedig a provokációnak úgy lehet véget vetni ha teljesen nemet mondunk rá. Meg lehet köszönni az lmbtq mozgalomnak, hogy mostanra sikerült rengeteg embert ellentétek hangolniuk.

2023. nov. 22. 12:17
 46/94 Dzsonszi ***** válasza:
30%
Na a #45 talán jobban megfogalmazta mint én. Teljes mértékben egyetértek.
2023. nov. 22. 12:19
 47/94 anonim ***** válasza:
71%

43) Szerintem amúgy engem ezért utál a saját fajtám, és én is őket...mert valahol egyet értek veled. Gusztustalannak és megalázónak tartom transz nő létemre, hogy egy és azonos társadalmi rétegen vagyok azokkal a férfiakkal akiket, hogy téged idézzelek "kikeni magát, fel vesz egy parókát, mélyebb hangja van"... Volt is egy ismerősöm... kis story time:

Amikor én már felnőtt fejjel felismertem újra, hogy a születési nemem nem azonos azzal amit érzek, és elkezdtem a pszichológusokat és pszichiátereket keresni, hogy a megfelelő papírt megkapjam, hormonozhassak és a testemet olyanra alakíthassam amiben jobban érzem magam és nem pedig egy hús-vér börtönnek, találkoztam egy gimis volt barátommal. Elmeséltem neki, hogy fél év múlva van időpontom egy transzokkal foglalkozó szakorvosnál, mire közölte, hogy ő is transz amúgy. Eltelt 3, lassan 4 év. Inkább 4. Én, ahogy írtam 2.5 éve hormonokon vagyok, és előtte is a férfias jegyeket eltüntettem magamról. Persze volt idő amikor épp otthon voltam napokat, vagy épp depresszió miatt pont nem érdekelt, hogy borostásodom, szakállasodom, de azért figyeltem magamra. Szóval eltelt 4 év, nőként élek. Említett ismerősöm pedig a mai napig hatalmas bajuszt és szakállat visel. Nem azért mert a munkája ezt megköveteli, nem is a szülei miatt, szimplán...ez tetszik neki. De a mai napig váltig állítja, hogy ő pedig nő csak rossz testben. Én pedig a hajamat tépném ha nem szeretném ennyire a hajamat és fejjel rohannék a falnak, hogy a woke, PC, mindenkit el kell fogadni csoport szerint ÉN és Ő, EGY AZONOS szinten vagyunk, egy kategória...hát nem.

Persze amúgy lehetne köztes megoldást találni, kromoszóma-rendőrség, vagy kinézet-ellenőr, minden mosdóhelység, öltöző és egyéb kérdéses területen egy pszichológus aki a pisilés előtt kitölteti veled a Rorsach tesztet meg azt a 150 kérdésből állót (amiben rákérdeznek, hogy szoktad-e magad prófétának tartani) de valljuk be...egy pisiléshez ez elég abszurd. Ahogyan a személyit nem kérik a pisiléshez, úgy papírokat sem kérnek, hogy van-e mentális betegséged és milyen van. Én mindenesetre továbbra is a női mosdót fogom használni, mert ott nem zavarok senkit sem, és ott érzem kényelmesen magamat egy gyors pisire.

"Mintahogy volt is rá példa, hogy egy pasas nőnek képzelte magát a börtönben, berakták női cellába és teherbe kurta a cellatársát." Megjegyzésnél a kávészünetem előtt erre viszont még annyit reagálnék, hogy míg minden budi elé nem fér el egy pszichológus/kromoszóma-rendőr addig egy állami (vagy magánbörtön, mert ugye ez USA story) intézménynél szoktak lenni orvosok, pszichológusok és arra alkalmas ember is, hogy egy ilyen szokatlan kérést miszerint ő nő...kivizsgáljanak. Itt a rab okoskodni akart, kihasználni a túlzott woke, pc, elfogadó hülyeséget, bepróbálta mennyire vicces lenne, majd bejött neki. Nem is a rabot hibáztatom, hanem az intézményt aki ezt engedte minden vizsgálat nélkül)

2023. nov. 22. 12:20
 48/94 anonim ***** válasza:
64%

45) A provokáció miatt foglalkoznak ezzel az emberek, azok miatt akik nem olyanok mint te, akiről észre se venni.

Ezt csak azzal egészíteném ki, hogy az állam bácsi engedje meg, hogy személyes adataimban nevet (női) és nemet válthassak. Ígérem, kisujj betyárbecsület, hogy amikor urológushoz megyek a prosztatám miatt, nem fogom azt hazudni, hogy nőnek születtem!

Engem ez provokál. Vagyok annyira önző kis szemétláda, hogy nem érdekel az örökbefogadás (mert nem szeretnék gyereket, max szülni mert nemi eufória, de amúgy gyereket meg nem), nem érdekel az, hogy ki milyen sportágban akar indulni versenyezni meg miként, mert ez engem nem érint. (Ezek egy-egy kis csoport még kisebb rétegének a problémája) Engem az érdekel, hogy a számomra azonos nem és név legálisan használható legyen, amivel nem ártok senkinek sem! (hiszen ha amúgy sem mondja meg rólam, hogy kinek és minek születtem anélkül, hogy megtapizna akkor nem mindegy, hogy Pincelakó Pintér Béla a nevem, vagy éppen Pincelakó Pintér Bea?)

Engem a kormány provokált azzal, hogy ezt a lehetőséget elvette, beszüntette. És nem azoktól vette el, akik felveszik a parókát, meg a miniszoknyát. Hanem azoktól akiknek megvan a hivatalos szakember által elkészített okirat, hogy ők pedig betegek és ez a betegség tüneteinek enyhítésére szolgál!

2023. nov. 22. 12:34
 49/94 anonim ***** válasza:
27%

"Tehát a jelen esetben, hogy az én tüneteim enyhüljenek és jobban érezzem magam, hozzá tartozik, hogy ott pisiljek ahol azok pisilnek akikkel együtt érzem magam"

Egy magát Döbröginek képzelő is jobban érezné magát, ha mindenki nagyságos uramnak szólítaná, mégsem tesszük ezt meg a kedvéért, mivel nem csak az ő mentális egészsége létezik, hanem az enyém is.

Ameddig lehet, a társadalom segít, megfelelő terápiával például, de nem a mások mentális épségét áldozzuk fel az ezerből egy ember kedvéért.

Tudod mi a megoldás a wc-s kínodra? Semmi. Nincsen jó megoldás. De nincsen jó megoldás számtalan más dologra sem, mert a világ egy ilyen hely, nincsen orvosság mindenki bajára. Ezt csak az LMBTQ lobbi hitette el veled, hogy neked jogod van asztalt verni a saját kereszted miatt. Mindenkinek van, és viseli alázattal, nem a társadalmat cseszegeti megállás nélkül, hogy a valóságot hajlítsa az ő tévképzeteihez.

2023. nov. 22. 12:45
 50/94 anonim ***** válasza:
86%

49) Idézem a saját, korábbi válaszomból:

Megelőzném a Napóleonos és az Apacs helikopteres identitású válaszokat azzal, hogy azért nem szükséges elfogadni és támogatni a magát Napóleonnak és helikopternek képzelő embereket, mert annak a betegségnek van gyógymódja, ami kezelhető, illetve azok az emberek általában nem csak magukra de a társadalomra is veszélyesek lehetnek. A transzneműségnek (avagy a nemi diszfóriának, de itt már mindegy is) nincs gyógymódja, hanem a tünetek enyhítésére van egy kezelés, továbbá nem vagyok/vagyunk közveszélyesek]

(Kiegészítem a te kedvedért, Döbrögivel, hivatalosan is!)

Tudod mi a megoldás a wc-s kínodra? - Az én WC-s kínomra? Nem én tettem fel a kérdést, se nem én háborodom fel azon, hogy ki hova megy pisilni. Nekem ugyan nincs kínom, én csak a saját logikámmal érvelek azok ellen akiknek kínja van. Mint mondottam: én eddig is és továbbra is boldogan pisilek a női mosdóban, ahol semmi atrocitás nem ért eddig. Az egyetlen kínom ami van, hogy sokszor a női mosdóban több időt töltenek az emberek így nagyobb a sor.

2023. nov. 22. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!