Mi hazánk szavazók, nem gondoljátok, hogy Dúró Dóra most kicsit elvetette a sulykot?
"úgy számolták, hogy a férfi orientációs eltérésben a genetikai komponens, a hajlam körülbelül 50 százalékos lehet"
Tehát 50% viszont környezeti hatás...
A hajlam, ami azt jelenti, hogy a megfelelő stimulussal ez ki is jön.
Vagyis aki örökölte ezt a gént az a vágyat is érezni fogja.
Aki nem örökölte az soha nem fogja érezni, sok homoszexuális él heteroszexuális kapcsolatban, de legbelül a vágy ott él bennük.
Amúgy igaz az agyi struktúrákban is van eltérés, az, hogy még minden felelős gént nem talátak meg, az nem azt jelenti, hogy nincsenek is.
Egyre több jel utal a genetikára, viszont az már tény hogy nem a nevelés függvénye, régen sok ilyen buta "terápia" volt ami arra volt hivatott, hogy kinevelje az illetőt homoszexuális mivoltából, de ez soha sem sikerült. Ahogyan azt is megállapították, hogy a család sem tudja sem rá, sem pedi kinevelni. A környezeti hatások amiket írtál, az egy kicsit mást jelent, nem a nevelést (epigenetika stb...)
Ma már konszenzus van abban, hogy ez nem a nevelés függvénye.
Mivel ennel biológiai/genetikai háttere van ezért nem is tehetnek róla, ezért üldözni vagy bántani sem kell őket.
Sokuk egész gyermekkorában küzd ezzel és próbálja "kiégetni" magából, de ez soha sem sikerült egyiküknek sem.
Az agy egy érdekes állatfajta, pl. a zsenik is öröklik a képességeiket, de ott sem egy gén határozza meg, de attól még genetika, hiszen az ő agyuk is más.
"Egyre több jel utal a genetikára"
Semmilyen jel nem utal arra, hogy genetikai okai lennének, ilyesmi összefüggést nem találtak.
Azzal egyetértek, hogy ha a hajlam megvan, akkor egy konkrét szexuális élmény erősítheti ezt az irányt.
Dehogynem, olvasd figyelmesen, vagy látogass egyetemi előadásokat.
A genetikai érintettséget már régen elfogadták, ez szinte minde cikkben benne van.
Ez nem nevelés kérdése.
Ha valaki annak születik az nem azért van mert a szülők annak nevelték.
Valamiért kötöd az ebet a karóhoz.
Eipegentikai vagyis "gének feletti" és genetikai, azaza hajlamosító tényezők.
"látogass egyetemi előadásokat."
Na?!?! Milyen egyetemi előadásokat, okoska? :)
"A genetikai érintettséget már régen elfogadták, ez szinte minden cikkben benne van."
Ellenkezőleg, semmilyen genetikai összefüggést sem tudtak kimutatni.
Okoska...látogass egyetemi előadásokat :D
Pl ELTE pszihológia okoska!!!
Mindegyik érinti a genetikát max Dúró Dóra nem. :)
Felmerüla kérdés, hogy zavar a saját irányultságod és ezért nem tudod elfogadni ? :)
"Felmerüla kérdés, hogy zavar a saját irányultságod és ezért nem tudod elfogadni ? :)"
Ohhh....ez lejáratási kísérlet?!? :D Amolyan "nincs semmi érvem, ezért biztos homokos vagy" -karaktergyilkosság?! :D
Nos, te egyetem környékére valószínűleg csak akkor mész, ha takarítani hívnak, másrészt nekem van pár diplomám, valamint meleg sem vagyok (persze csak ha nem a hőmérsékletet értjük a szó alatt).
Nem találtak genetikai összefüggést a homoszexualitásra.
Se egy kimondott gén, se különböző gének "összejátszására" nincs semmilyen eredmény, pedig nagyon nagyon sok mintát vizsgáltak, elemeztek.
Engem kimondottan nem érint, nem érdekel a téma, de nem szerencsés ha elkezdik ferdíteni az emberek a valóságot, hogy önmagukat igazolják, és ezért jelzem, hogy nem kellene ferdíteni.
Nos, jártam egyetemre, sőt, képzeld el is végeztem :)
Kutatóként végeztem. :)
Ott kötelező volt felvenni kurzusokat, az egyik volt pl. a pszihológia.
Pszihiáterek tartottak előadást erről is, ezért is írtam :)
Sajnos neked nincsenek érveid, csak fröcsögsz.
Én alátámasztottam a sajátjaimat.
A mintavételek épp alátámasztani lászanak a genetika és a környezeti hatások összjátékát, nem pedig megcáfolni.
Hogy neked milyen diplomáid lehetnek, ha vannak, nos az kérdéses.
(talán levelezőn valamit???)
A valóságot sajnos a szélsőjobb és a hozzá köthető nézeteik ferdítik.
Ne csak írd, hanem tényleg iratkozz be egy egyetemre :)))
"Pszihiáterek tartottak előadást erről is, ezért is írtam :)"
Valószínűleg itt a "pszichiáter" szóra gondoltál, csak nem tudod helyesen leírni 🙄
Volt egy kacsa előadó is ezen az "egyetemen", akinek a csőre néha körbepörgött a fején? Volt nyuszi előadó is, akit mindig kergetett egy vadász, de a nyuszi mindig átverte?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!