Nyugaton 72 nem van. Szerinted itthon hányat kellene elfogadtatni?
"Miért, mi az a társadalmi nem? Ha én mosogatok az asszony helyett, akkor nő lettem? Vagy transz?"
Biztos vagy benne, hogy olyan dologról akarsz így véleményt nyilvánítani, amiről fogalmad sincs?
És biztos vagy benne, hogy nem a te dolgot utánanézni annak, amit nem ismersz? Nem igazán lehet egy egész tudományágat egy gyakori kommentben leírni :D
#28 Én a helyedben nem hivatkoznék olyasmire, amim láthatólag nincs, de te tudod. :)
Ha már józan ész, akkor minimum a JÓZAN ÉSSZEL kigondolt gondolatmenetedet ki kéne fejtened, hogy miért nem léteznek társadalmi nemek, nem pedig csak odabökni, hogy hát józan ész, NINCSENEK TÁRSADALMI NEMEK, mert ez önmagában annyira valid, mintha valaki azt írná, hogy hát józanész VANNAK TÁRSADALMI NEMEK.
#30 Mitől fasiszta az, aki szerint a férfi férfi, a nő pedig nő?
#34 Ám legyen: azért nem léteznek társadalmi nemek, mert a nemünket a kromoszómáink határozzák meg, nem a társadalom vagy az abban betöltött szerepünk. Agyrém, hogy egyáltalán felmerülhet bármi, ami ennek ellentmond.
"Ám legyen: azért nem léteznek társadalmi nemek, mert a nemünket a kromoszómáink határozzák meg, nem a társadalom vagy az abban betöltött szerepünk. Agyrém, hogy egyáltalán felmerülhet bármi, ami ennek ellentmond."
Már megbeszéltük, nem hordozol magaddal genetikai teszteket, így LEHETETLEN hogy bárkit a biológiai neme alapján kezelj. Így marad neked is a társadalmi nem.
Én mindenki nemét a biológiai neme alapján azonosítom.
Kis olvasmány. A gen Z alapján, mint a legszabadabban felnevelt nemzedék, 2% a transzneműek aránya.
"Már megbeszéltük, hogy a (te kedvedért hozzáteszem: biológiai) nem az emberek 99,9999%-án azonnal látszik. Még a magukat nőnek képzelő férfiakon is."
A fenti tény alapján, már a 2% transznemű is cáfolja ezt. És nem biológiai alapot látsz, hanem csak társadalmi alapokat. Fogadd el a valóságot.
"Akkor pár mondatban írd le, hogy mi az a társadalmi nem, és mondj rá pár példát. Magyarázd el egyszerűen légyszi."
Pár mondatban foglaljak össze egy egész tudományágat :D Mi lenne, ha erőt vennél magadon, és utánanéznél?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!