Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gulyás Marci (partizán) hogy...

Gulyás Marci (partizán) hogy lehet transzfób, amikor ő is lmbtq?

Figyelt kérdés

Ő azt mondta, hogy egy férfit nem tud elismerni nőnek, hiába operálja át magát --> transzfób

Azt is tudjuk, hogy Márton meleg.

Szóval az lmbtq-n belül is ilyen nagy nézeteltérések vannak?

2023. szept. 6. 15:44
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:

"Akkor egyetértünk."

Nem, nem értünk egyet. Attól, hogy egy férfi nőnek hiszi magát, még nem lesz az. Ez nyilván fordítva is igaz.

"Nő mert az egyetlen kritérium, hogy ő őszintén nőnek tartsa magát."

De milyen értelemben nő? Ha nem biológiailag és nem társadalmilag, akkor...?

"És nem létező példát hozol fel"

Nemlétező példa az, hogy egy férfi nőnek tartja magát?

"mindenki a társadalmi nemének megfelelő nevet használ"

A fenét! Terka nevű ismerősöm egy nő, aki férfinek hiszi magát, férfi ruhákat hord. Igen, a Terka nevet használja.

"A legtöbb transzneműről meg sem tudod állapítani, hogy azok"

Dehogynem. Látszik az arckarakterből is, hogy ki férfi és ki nő.

"Mert nincs ember a bolygón, aki a biológiai nem alapján dönt nemekről"

Tehát szerinted biológiai tényezők alapján nem lehet meghatározni egy ember nemét?

"mindenki a társadalmi nemet figyeli"

Számodra sem világos, hogy mit is jelent a társadalmi nem. Ez a beszélgetésünkből nagyon szépen megmutatkozik.

2023. szept. 26. 00:04
 42/50 anonim ***** válasza:

"Még mindig nem értem, miért mindig a nők vannak megkérdőjelezve? A férfiakon miért nem megy a vita?"

Nem a nőkre akarom kihegyezni, Terka példáját is mondhattam volna.

2023. szept. 26. 00:07
 43/50 anonim ***** válasza:
41-42: Nem tudom van-e megfelelője magyarul a "bad faith" hozzáállásnak, de nézz utána, ezt nyomod. hazudozol, nem érdekelnek a válaszok, szándékosan a legrosszab értelmezést hozod meg és szándékodban sem áll megérteni amit a másik mond. Te élsz rövidebb ideig a fortyogó gyűlöleteddel, szóval ha ez kell neked, nyomjad csak.
2023. szept. 26. 07:47
 44/50 anonim ***** válasza:

Hazudoztam? :D Ugyan mit?

"nem érdekelnek a válaszok"

Minden egyes válaszodra reagáltam, megpróbálom a lehető legjobban megérteni azt a logikát, miszerint én transzfób vagyok. Ezért kérdezek rá azokra a dolgokra, amik nem világosak számomra. Én már csak olyan ember vagyok, aki mások megértése végett hajlamos "kérdésekkel provokálni". Szerintem az a normális, ha egymás sértegetése helyett megpróbálunk rálátni a másik oldal véleményére.

"szándékosan a legrosszab értelmezést hozod"

És mi lenne az a legrosszabb értelmezés? Teljesen életszerű példát hoztam: egy férfi, aki nőnek érzi magát, de a társadalom nem tekinti annak. Vagy akár fordítva: egy nő, aki férfinak érzi magát, de a társadalom nem férfiként azonosítja be. A te szótáradban ez transzfóbia jelentése.

"szándékodban sem áll megérteni amit a másik mond"

Amit nem mondasz el, azt hogyan értsem meg? Azt mondtad, hogy Pisti, aki biológiailag férfi, de nőnek érzi magát, akkor is nő, ha a társadalom nem tekinti annak. Én pedig feltettem a kérdést, hogy ha Pisti sem biológiailag, sem társadalmilag nem nő, akkor mégis milyen értelemben nő?

"Te élsz rövidebb ideig a fortyogó gyűlöleteddel"

Miből gondolod, hogy én bárkit is gyűlölök?

2023. szept. 26. 12:51
 45/50 anonim ***** válasza:

Részemről addig teljesen oké valakit a társadalmi neme szerint kezelni, amíg hétköznapi interakciókról van szó.

Ha viszont párkapcsolatról van szó egyfelől nyilván technikailag diszkrimináció, ha csak a transz léte miatt zárunk ki valakit ilyen esetben, de nem értem, hogy miért olyan fontos ezt a diszkriminációt kriminalizálni. Ez is egy ugyanolyan preferencia, mint a többi. A melegek az ellenkező nemet "diszkriminálják".

Váljon egészségére annak, aki nem válogatós ebből a szempontból. Én nem ítélkezem, sőt örülök neki, hogy nem én kell feláldozzam magam azért, hogy valaki boldog életet éljen, hanem egy olyan ember, akinek ez nem áldozat.

Most nem akarok úgy tenni, mintha összedőlne a világ, mert valaki transzfóbnak nevez, de lehetetlen ilyen igényeknek megfelelni.

Ha ott tart a technológia, hogy már biológiailag sem lehet megkülönböztetni a transz nőket a cisz nőktöl, akkor beszélhetünk arról, hogy mekkora utolsó szemétláda a fajtám.

2023. szept. 26. 13:58
 46/50 anonim ***** válasza:

"Ha viszont párkapcsolatról van szó egyfelől nyilván technikailag diszkrimináció, ha csak a transz léte miatt zárunk ki valakit ilyen esetben, de nem értem, hogy miért olyan fontos ezt a diszkriminációt kriminalizálni."

Ugyan ki akarja ezt kriminalizálni, áruld már el.

2023. szept. 26. 16:36
 47/50 anonim ***** válasza:

Túloztam. Úgy értem folyamatosan azt sulykolni az emberekbe, hogy aki az ilyeneket gyűlölködőnek és rossz embernek tekintse a társadalom.

Ironikus ez a tiltakozás azok után, hogy annyira görcsösen ragaszkodtál hozzá, hogy mindenkit gondolkodás nélkül transzfóbnak nevezz, aki megfelel a kódexben leírt kritériumok egyikének.

2023. szept. 26. 18:45
 48/50 anonim ***** válasza:

“Ironikus ez a tiltakozás azok után, hogy annyira görcsösen ragaszkodtál hozzá, hogy mindenkit gondolkodás nélkül transzfóbnak nevezz, aki megfelel a kódexben leírt kritériumok egyikének.”

Ahha, nem tudsz példát mondani, és visszalépsz a hazugságodból. És ha valaki transzfób, mégis minek nevezzem, harci helikopternek?

2023. szept. 26. 18:49
 49/50 anonim ***** válasza:

#46, 48

Csakhogy tiszta legyen: én #44-ig voltam, a másik 2.5 pipás nem én vagyok.

2023. szept. 27. 18:22
 50/50 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés miért tartozik a politika rovatba?

Ha azt kérdezem, hogy Orbánnak barna a haja, akkor az is politikai kérdés?!

2023. szept. 28. 20:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!