Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gulyás Marci (partizán) hogy...

Gulyás Marci (partizán) hogy lehet transzfób, amikor ő is lmbtq?

Figyelt kérdés

Ő azt mondta, hogy egy férfit nem tud elismerni nőnek, hiába operálja át magát --> transzfób

Azt is tudjuk, hogy Márton meleg.

Szóval az lmbtq-n belül is ilyen nagy nézeteltérések vannak?

2023. szept. 6. 15:44
1 2 3 4 5
 1/50 A kérdező kommentje:
Bár egyes haladó liberális felfogás szerint Márton a fidesz szuper titkos ügynöke. Feladata bomlasztani a balliberális ellenzéket.
2023. szept. 6. 15:48
 2/50 anonim ***** válasza:
73%

Nem értem, hogy ez miért meglepő. A világ komplex, az embereknek egyéniségük van. Miért kellene minden melegnek támogatni a transzokat, vagy pláne az időnként túltolt LGBTQ dolgokat?

(Kicsit OFF, de én inkább azon lepődök meg, hogy a fideszesek mindig mindennel egyetértenek, ami a pártközpontból kijön, még akkor is, ha 3 napja az ellenkezője jött ki. Inkább ez a ritka, nem pedig az, hogy valakinek saját véleménye van.

2023. szept. 6. 15:50
 3/50 anonim ***** válasza:
56%
Meleg vagyok. Teljes mértékben támogatom a melegházasságot és az örökbefogadást is, de agyrém, ami Nyugaton megy. Egy férfi akkor is férfi marad, ha levágják a t*keit. Fordítva ugyanez igaz. Hányingerem van már a gondolattól is, hogy a szélsőbalosok miatt egyre nehezebb helyzetbe kerül a meleg társadalom. Csak azt érik el a 600-féle nemmel, identitással, szexuális irányultsággal, hogy a heterok (akik logikusan belegondolva többségben vannak) még inkább ellenünk fordulnak. Nem értem milyen jogok kellenének még nekünk melegeknek globálisan a házasságon és az örökbefogadáson kívül. Jaaaaa hogy valaki csúnyán nézett rád az utcán és/vagy beszólt az utcán csak mert meleg/transz vagy? Nőj fel bakker, nem a társadalmat okold a saját gyengeséged miatt. Nem élünk tökéletes világban, sosem fogunk. Ha képtelen vagy elfogadni mások véleményét, akkor tegyél egy szívességet a világnak és ásd el magad, mert életképtelen vagy. Ezt tudom tanácsolni a meleg társaimnak, akik 600 nemi identitást szeretnének elismertetni. Ezzel csak 1 dolgot fogtok elérni: A melegek joga a saját balf*szágaitok miatt még inkább csorbulni fog a jövőben, és erről kizárólag ti magatok tehettek.
2023. szept. 6. 15:51
 4/50 anonim ***** válasza:
28%

Hagyjuk már ezt a "fób" dobálózást. Aki férfi, az férfi. Aki nő, az nő.

Nemrég a "kövérfób"kifejezést hallottam, mondván, hogy aki kondiba jár, az kövérfób, ezért ők mind csúnya, gonosz emberek.

Olyan mentális bomlottság áll a "fóbozás" mögött, amit egy tanult, művelt, kulturált ember nem tolerál.

2023. szept. 6. 15:53
 5/50 anonim ***** válasza:
85%
Olyan nincs igazából, hogy LMBTQ. Vannak melegek, meg transzok, meg ki tudja még mik. De ezek mind egyedi emberek, nem lehet őket sem egy kalap alá venni.
2023. szept. 6. 15:54
 6/50 anonim ***** válasza:
80%
A 70-es évek óta van nyilvánossága a transzexualizmusnak, azt aláirom, hogy egyre nagyobb, de ez nem valami újkeletű dolog. Eddig nem volt ez probléma, csak most lett hirtelen?
2023. szept. 6. 15:57
 7/50 anonim ***** válasza:
56%

Attól, hogy meleg, lehet az ember transzfób. Marci esetén nem hinném hogy maga transzfób lenne, a nagyobb baj hogy több transzfób személynek is platformot adott.

“ Aki férfi, az férfi. Aki nő, az nő.”

Pontosan. Az már másik dolog, hogy ezt mindenki maga dönti el, hogy melyik nemhez tartozik.

“ Hányingerem van már a gondolattól is, hogy a szélsőbalosok miatt egyre nehezebb helyzetbe kerül a meleg társadalom. ”

Véletlenül sem az amerikai konzervatív morális pánikkal van gond, ami átterjedt már hozzánk is?

2023. szept. 6. 15:59
 8/50 anonim ***** válasza:
91%
Azért a transzok védelmében is hadd mondjak el annyit, hogy amit a médiából hall az ember, az eléggé túl van tolva. A legtöbb transz nem akar semmilyen felhajtást, nem akarja eltörölni az apa-anya, férfi-nő szavakat, nem akar plusz jogokat, stb, stb, stb. Örül annak, ha a családjában, meg a munkahelyén az általa "választott" nemű emberként kezelik (pl. nőnapra ő is kap egy virágot, vagy mittomén), és nem éri mindennap megaláztatás. Nyilván ő is tisztában van a biológiai nemével. Hasonló dolog ez, mint amikor valaki szőkére festi a haját. Szőke? Igen. De TÉÉÉÉNYLEG szőke? Nem.
2023. szept. 6. 16:02
 9/50 anonim ***** válasza:
75%

"Aki férfi, az férfi. Aki nő, az nő."

Szerintem itt a kontextust nem árt tisztázni.

Ha bemész transz nőként az orvoshoz, akkor férfi vagy (van prosztatád, férfias kopaszodásod, nincs méhed, stb). Ha hazamész a családodhoz, barátaidhoz, de jobb esetben még a munkahelyeden is transz nőként nő vagy (virágot kapsz nőnapra, női mosdóba jársz, nem hívnak el focizni a srácok, stb).

2023. szept. 6. 16:07
 10/50 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem nem vagy tisztában a fogalmak jelentésével. A transzfób egészen mást jelent, és ezzel valószínűleg te magad is tisztában vagy, ha nem, akkor hülye vagy, ha igen, akkor akkor is hazudsz, amikor kérdezel. Persze mindkettő is megállhatja a helyét. Melyik az igazság?
2023. szept. 6. 16:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!