Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A szocializmusban az élelmisze...

A szocializmusban az élelmiszerek minősége jobb volt a mostanihoz képest?

Figyelt kérdés
Én nem éltem akkor, de sokan mesélik, hogy a zöldségek, gyümölcsök íze sokkal finomabb volt és az egyéb kenyér, tej, hús termékek is természetesebbnek tűntek. A magyar mezőgazdaság európai viszonylatban sosem számított rossznak. Aztán nem tudom mennyire igaz, az biztos, hogy ennyi műanyag meg gyorskaja nem volt, mint manapság.

2023. aug. 16. 19:52
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

A szocializmusban az élelmiszerek minősége jobb volt.


kkoriban nem hamissítoták a jóminőségű Magyar élelmiszereket, a hamissítást szigorúan büntették.

2023. aug. 16. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy dologra konkrétan emlékszem: a közönséges 2 kilós félbarna kenyér hihetetlenül jó volt.
2023. aug. 16. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
A szocializmusban a tejet tehén adta az tejvolt, a szalámi húsból készült, a kenyér meg a legjobb Magyar lisztből.
2023. aug. 16. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Igen!! Sokkal jobb volt a minőség!!! Ma már a Pick-szalámi is kontár produktum, holott elvileg van rá recept!! De nem jött be a mai primitív minőség, de legalább arany árban mérik!!!
2023. aug. 16. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Lényegesen jobb.
2023. aug. 16. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem tetszett, még a fradikolbászt is szerettem. Pedig a tényleg maradékból készült. Az is igaz, nem volt teletömve szójával. Zöldség, gyümölcs. Ezek meg szabadban értek és kiskertekben. Most, egy multiban kapható paradicsom inkább gumilabdához hasonlít, mint paradicsomhoz. Nemesített, fólia alatt növő és féléretten leszedett a zöldség, gázzal, vegyszerrel kezelt, hogy jól nézzen ki. Húsokról sincs értelme beszélni. Most egy csirkét, fel kell pumpálni 6 hét alatt vágóra. Egy malacot meg 4 hónap alatt. Régen tavasszal kelt a csirke és őszre nőt meg. A disznó tél végén fialt és a következő télre lett vágó érett. Mondjuk én mai napig a 3-4 éves csirkét, disznót szeretem. Mondjuk már tanyákon sem nagyon van ilyen.
2023. aug. 16. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

A legnagyobb különbség az volt, hogy akkor az élelmiszerek döntő többsége alig tartalmazott adalékanyagot (tartósítószert és ízfokozót), nem volt annyira hőkezelve, ezért voltak egészségesebb, viszont így csak pár napig lehetett tárolni.


Azért nem kellett annyira tartósítani, mert a legtöbb élelmiszert 50 km-en belül állították elő, és az emberek is úgy vásároltak, hogy amit vettek annak többségét pár nap múlva el is fogyasztották.

2023. aug. 16. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal jobbvolt mindennek a minősége. Egészségesebb volt minden, nemvolt ennyi vegyszer meg adalék mint most.
2023. aug. 16. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
62%

Azért minden nem, de sokminden.

Leírták hogy mik igen.

Leírom hogy mi volt ami kevésbé.


Pl. a Tokaji aszúból egy átlagos lőrét faragtak.

Nem volt akkor borkultúra sem. Nagy állami gazdaságok az átlagra törekedtek.

Az Unicum az egy hamisítás volt Zwack nélkül.

Szegedi szalámi volt Pick helyett.


Egyébként sokkalta kisebb választék volt. És sokszor hiánycikk.

Pl. kifliből volt 1-2 féle. És reggel volt aztán elfogyott. Hétvégén főleg nem. De az átlag kifli szuper finom volt azóta sem ettem olyan jót. Nem tudom miért nem készítenek.

Felvágottból kb. csak a párizsi volt. Ha sonkát tudtál szerezni király voltál. De a sonka is mócsingos rágós volt.

Sertés volt dögivel, de pl. marhát pl. bélszínt, vagy borjút nem lehetett kapni. Banánért sorban álltak az emberek. Lazac és különlegesebb halak nem voltak.


Szóval összességében 100 X kisebb kínálat volt, de ami volt az jobb minőségű volt nagy általánosságban. Ami alapvetően a gyártási folyamatok és jövedelmezőség átalakulása miatt változott meg.

2023. aug. 16. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
41%

Jobb volt.

Lényegében a tej és hústermék mind hazai volt. És volt is folyamatos ellátás belőle, mert a hazai termelés volt, hogy 2x annyi volt mint az itthoni fogyasztás.


Frissesség és minőség tekintetében rendes termékek voltak.

Igaz akkor nem sok hetekig tárolt termék volt a polcokon, mert akkora mégse volt a kínálat.

Most meg hagy ne említsük a fél éve Hollandiából vagy Németországból behozott húsokat.

2023. szept. 5. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!