Jobb vagy bal oldalinak tartod magadat / a te politikai beállítottságodat?
Néhány ember anarchistának tart, azaz balosnak, mert azt szeretném, hogy összeomoljon a civilizáció.
De valójában nem vagyok anarchista, mert az anarchisták azt képzelik, hogy központi irányítás és szervezett hatalom nélkül jobb lenne a világ.
De én tagadok mindenféle olyan ideológiát, ami állítja, hogy bármilyen módon is jóvá, jobbá lehet tenni a világot meg az embereket meg a társadalmakat.
Nem lehet.
Ezért én rühellem a társadalmat és a sok embert, akkor lennék elégedett, ha a jelenlegi létszámnak legfeljebb a 0,1%-a maradna meg.
Erre egy globális atomháború amúgy tök jó megoldás lenne, és most van is rá esély, szóval reménykedek.
Nekem ez a politikai nézetem, nem hiszem, hogy bárki is alkotott már erre külön kifejezést, úgyhogy jobb híján azt mondom, hogy apokalipszis párti vagyok.
Értelmes ember mindkét oldalból meríthet. Nem tudnám kategorikusan kijelenteni, hogy a baloldalon vagy jobboldalon van az objektív igazság.
Nekem például fontos a kulturális hovatartozás, mert identitásmeghatározó (ez mindenképp jobboldali álláspont), ugyanakkor szociálisan nagyon érzékeny vagyok, ezért hajlok a társadalmi egyenlőtlenségek kiegyenlítéséhez (ez kifejezetten baloldali vonás).
Az nem oldalfüggő, hogy maximálisan támogatom-e a zöld-politikát, de ha nagyon fontosak a címék, akkor én egy zöld centralistaként tudnám meghatározni magam.
Jobboldali liberális vagyok, és meritokrata. (Azaz az egyéni teljesítményt tartom az előrehaladás kulcsának.)
Tisztelem a hagyományokat, fontosnak, és emlékezetünkben megőrzendőnek tartom, de a mindennapi életben a fejlődésnek és a haladásnak vagyok a híve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!