Mi a baja a fideszeseknek azzal,ha valaki ateista?
"Lol, ez mégis hogyan érv arra, hogy egy zuhanó gépen ne lehetne ateista?"
Zuhanó gépen is lehet ateista, és általában van is.
Egyébként nekem van egy remek javaslatom.
Tegyük próbára a dolgot, szedjük szét a társadalmat két csoportra.
Az egyik csoport az ateisták, akiket tudományhívőknek csúfolnak a vallásosok, próbáljanak élni csak a tudomány eszközeivel és eredményeivel. Ebbe beletartozik az autó, az elektromosság, a vízvezetékhálózat, az internet, az okostelefon, a röntgen, az MRI, egyáltalán az orvoslás, stbstb.
Mi csak ezeket használhatjuk.
A másik csoport legyen a vallásosok, ők viszont csak a vallás, a hit eszközeivel élhetnek.
Azaz imádkozhatnak napestig, járhatnak mindenféle templomokba meg egyházakba meg szektákba, stb.
Csak 3 évet csináljunk így végig, és meglátjuk, hogy melyik csoport hova jut :DDDDd
#22 Kértem már hogy ne keverd a hülyeséget a vallásossággal.
Amit te művelsz az a hülyeség.
Amit a vallásosak tesznek az meg az, hogy van egy vallásuk, hitük. Pont. Ettől még nem lesznek hülyék és nem képzelnek olyan baromságokat amiket te hiszel a vallásosokról.
Értem, hogy fogalmad sincsen a hitről, vallásról, de azt már általános iskolában tanítják, mint hirdetnek a nagyobb világvallások. nem találsz közöttük olyat ami hasonlót mondana, hogy a tudomány nem számít csak hinni kell istenben és az majd meggyógyít meg felszántja helyette a földet.
Ne folytad, mert már éppen eléggé ostobának állítottad be magadat! Kár lenne fokozni.
"A távol-keleten sincs ma a jelenben káosz, se Japánban, se Kínában, se Indiában, se a szigetvilágban."
De én nem olyan társadalmat akarok, mint ami ezeken a helyeken van, hanem olyat, mint Brazíliában.
@25
Magyarországon él ~10M ember, és az éves gyilkosságok száma 2017-ben ~250 volt ( [link] ). Brazíliában pedig él ~200M ember, és 2017-ben ~64.000 embert öltek meg. Tehát a lakosság kb. 20x annyi, viszont a gyilkosságok száma kb. 250x annyi.
Én nem vagyok arról meggyőződve, hogy Magyarországnak jót tenne, ha az éves gyilkosságok száma a 12-13 szorosára nőne hazánkban.
"Értem, hogy fogalmad sincsen a hitről, vallásról, de azt már általános iskolában tanítják, mint hirdetnek a nagyobb világvallások. nem találsz közöttük olyat ami hasonlót mondana, hogy a tudomány nem számít csak hinni kell istenben és az majd meggyógyít meg felszántja helyette a földet."
Nem-e? :D
Máté evangéliuma, 14.
"Péter ekkor így szólt hozzá: „Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vízen.” 29Mire ő így szólt: „Jöjj!” Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vízen, és Jézus felé ment. 30Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: „Uram, ments meg!” 31Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: „Kicsinyhitű, miért kételkedtél?”"
Csak hinni kell, és járkálsz a vizen :DDDDD
Máté megint, 21.
Meglátott egy fügefát az út mellett, odament, de semmit sem talált rajta, csak levelet. Ekkor így szólt hozzá: „Ne teremjen rajtad gyümölcs soha többé!” És hirtelen elszáradt a fügefa. 20Amikor látták ezt a tanítványok, elcsodálkoztak, és azt kérdezték: „Hogyan száradt el ez a fügefa ilyen hirtelen?” 21Jézus így válaszolt nekik: „Bizony, mondom néktek, ha van hitetek, és nem kételkedtek, nem csak a fügefával tehetitek meg ezt, hanem ha ennek a hegynek azt mondjátok: Emelkedj fel, és vesd magad a tengerbe! - az is meglesz. 22És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok.”
Kiemelem külön:
Bizony, mondom néktek, ha van hitetek, és nem kételkedtek, nem csak a fügefával tehetitek meg ezt, hanem ha ennek a hegynek azt mondjátok: Emelkedj fel, és vesd magad a tengerbe! - az is meglesz.
És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok.
És akkor megint idézlek téged:
"nem találsz közöttük olyat ami hasonlót mondana, hogy a tudomány nem számít csak hinni kell istenben és az majd meggyógyít meg felszántja helyette a földet."
Egyre durvább öngólokat rúgtok :DDDDDDD
Hmm, lepontoztak a hisztis, sértődős hívők :D
Pedig csak a szentírásotokból idéztem :D
Mi a baj, nem értetek egyet Jézussal? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!