Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek közül milyen világnézetű...

Ezek közül milyen világnézetű miniszterelnököt fogadnál el a legkevésbé az ország számára és miért?

Figyelt kérdés

2023. jan. 7. 16:01
A kérdező szavazást indított:
Ateista
Vallásos (pl. keresztény, muszlim, zsidó stb. a lényeg, hogy komolyan veszi a vallását és beszél Istenről, ilyesmi
Ezómanó (kártyavetés, asztrológia stb. ilyenekben hisz hagyományos vallás helyett)
38 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
34%

A vallásost fogadnám el a legkevésbé, mert az ezek közül a leggyöpösebb.

A legjobbnak az ezoterikust tartanám, mert ugyan én nem hiszek az ilyesmiben, de pszichológiailag lehet, hogy mindenféle nem-szokványos ötlete lenne, ami talán kihúzná az országot a szarból.

2023. jan. 7. 16:02
 2/7 anonim ***** válasza:
31%
Szívem szerint az ezóst választanám, de mivel rendes valláskárosultból több van, így veszélyesebb lenne ha közülük kerülne ki a miniszterelnök.
2023. jan. 7. 16:03
 3/7 anonim ***** válasza:
64%

Ha valaki vallásos és a vallásosságnak a jó részét zúdítja a társadalomra, az jó lenne, csak akkor az lenne vele a bajom, hogyha nem tudja Isten létét bizonyítani, akkor Isten léte alapján irányít egy társadalmat? Abszurd.

De ha a béke, meg a szeretet alapján vezetné az országot az jó is lehetne.

Én úgy vagyok Istennel, hogy vagy van vagy nincs, nem tudjuk. Az más kérdés, hogy tegyük fel van, de foglalkozik e velünk, vagy magával az univerzummal.

2023. jan. 7. 16:04
 4/7 anonim ***** válasza:
71%
Ateista miniszterelnököt szeretnék a legjobban.
2023. jan. 7. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:
94%
Minden attól függ, hogy mennyire "harcias". Ilyen téren nekem személyesen az ezósokkal van a legrosszabb tapasztalatom.
2023. jan. 7. 16:31
 6/7 anonim ***** válasza:
88%

Lényegtelen a világnézete. Én ateista vagyok, de nincs bajom a vallásosokkal, csak a vallása legyen az ő magánügye. És ne az alapján hozzon döntéseket, ne kivételezzen a hittársaival, ne erőltesse rá a vallást másokra pl. azzal, hogy belekeveri az oktatásba, meg ne mondjon olyat, hogy mi keresztény ország vagyunk, mert akkor ezzel engem, meg még jó pár magyart kirekeszt. De egy ateista is tud szemét lenni, lásd: Orbán.

A legrosszabb viszont kétségkívül az "ezómanó" lenne. Alapvetően azokkal sincs bajom, én toleráns vagyok, de aki bolygók meg csillagok állásából "jósol", meg efféle lükeségekre képes, az ne vezessen országot...

2023. jan. 7. 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:
69%
Mindegy. Amég tiszteletben tartja, hogy nem az ő vallása a világ, és nem azt akarja másokra ráerőltetni, tehát magánügyként kezeli, engem nem érdekel.
2023. jan. 8. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!