Mi ez a sok trianonos kérdés?
"Látom te még mindig ott tartasz, hogy a gonosz magyarok erőszakosan elakartak magyarosítani sok ártatlan oláht."
Nem csak erre gondoltam. De látod, ez is megfelelő példa - még te sem tagadod le. Akkor mi itt a kérdés?
13.31.
Neked mindegy, hogy elveszik a tiedet, visszaveszi a tulaj, amit elloptál tőle?
Másrészt a gyarmatokat, nem más országok vették el a britektől, hanem vagy lemondtak róla, vagy lejátszották a meccset az addig meghódítottakkal, és vesztettek. A mi esetünkben legfeljebb Horvátországot lehet párhuzamba állítani a gyarmatokkal.
Az Úr a nyolcadik napon kihirdette: És a Kárpát medence legyen örök időkre a magyaroké?
Mi alapján döntöd el a területről, hogy kié? Mi ios elvettük valakitől, és tőlünk is elvették, mert a dolgok így mennek. Nincs több értelme visszakövetelni azokat a területeket, mint bizonyos, több ezer évvel ezelőtt magyarok által lakott Ural-menti területeket.
Az angolok lemondtak azokról a területekről? Persze, mi is lemondtunk, mikor aláírtuk a trianoni békeszerződést.
Mielőtt el kezdenéd magasztalni az angolokat, hogy pl. csak néhány millió indiánt irtottak ki, talán nézz utána, hogy az indiánok mentek Angliát meghódítani, vagy az angolok mentek Amerikába?
Mi hol irtottuk az oláhokat, szlovákokat? Vagy mikor tiltottuk az anyanyelvük használatát? mint teszik ezt ezek a senkiháziak a mai "fejlett demokráciában".
Mátyás sem magyar volt, ugye? Lehet szlovák vagy román, csak éppen magyar nem- lassan itt tartunk.
13:58
Ha te nem látod a 2 lemondás közötti különbséget, illetve nem tudsz különbséget tenni hódító és megtámadott között, akkor, annyira más nyelvet beszélünk, hogy értelmes vitára esély sincs.
Szerinted az angolok azért mondtak le azokról a teületerkől, mert olyan jófejek voltak?
Már megírtam, nem értem, hogy lehet egy földről eldönteni, kié. szerintem az a föld, amit elcsatoltak, soha nem vált magyarrá, csak magyarok éltek rajta. most meg nem, ennyi. Ezt a háborút (is) elkúrtuk.
Elkúrtük?
Ferenc József vitt bele minket. Nem magyar, Habsburg. És nem az Oláhok meg a Tótok ellen harcoltunk. Mert ha őket gyilkolásszuk, azt mondom még igazuk is van.
Ezzel szemben lényegében csak mi veszítettünk területeket.
Az ország 2/3-át. Példátlan igazságtalanság ez. Semmiképpen sem hasonlítható ez ahhoz ahogy az angolok sok évtized alatt visszavonultak a gyarmataikról. Nem is értem, hogyan lehet párhuzamba hozni a 2 dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!