Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a sok trianonos kérdés?

Bumbi02 kérdése:

Mi ez a sok trianonos kérdés?

Figyelt kérdés
Már hónapok óta alig lehetett 1-1et látni, az utóbbi napokba meg legalább 5-6ot egyből...:)
2010. okt. 14. 22:17
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
82%
Valami miatt csak van egy rakás trianoni megemlékezés októberben, én már rég nem foglalkozom történelmi dátumokkal, csak ilyenkor a csapból is Trianon folyik néhány éve, úgy gondolom, csak köthető valami októberhez is.
2010. okt. 15. 09:16
 12/52 ceri ***** válasza:
73%

Tegnap 23:10

'...teljesen jogosan csatoltak el tőlünk."

Miről beszélsz te szerencsétlen tudatlan? Azok a területek évszázadok, söt ezer év óta magyar területek voltak. Itt csaak a Magyar Államnak voltak jogai. A vesztes háború és a nyertesek politikai érdekei miatt darabolták fel M O-ot. Erőfölényből és nem a jog alapján. Még az ott élő népek sem szavazhattak, hogy el akarnak-e szakadni. Az akkor létrehozott mű államok egy része azóta már darabjaira hullott. A Francia és Brit parlamentben is sokan bűnnek tartották Trianont. Persze győzött az érdek az igazság felett. A felbújtott nemzetiségek pedig visszaéltek azzal, hogy befogadtuk -sok esetben betelepítettük- őket. Tipikusan a "Fogadd be és kiver a házadból" esete, még ott is ahol a nemzetiságek voltak többségben. Ilyen alapon pl. Vecsést is el lehetne csatolni, mert sok ott a sváb.

Aki nem megalkuvó, az soha nem nyugszik bele a történtekbe. Az igazság kimondásáért pedig senkit sem illik elmarasztalni. Az már egy más téma, hogy pillanatnyilag nem állnak fenn azok a körülmények, hogy visszaszerezhessük, amit elraboltak tőlünk.

Pillanatnyilag!

2010. okt. 15. 11:23
 13/52 anonim ***** válasza:
60%

Mint a másik kérdésnél irtamn, a trianon való tipródás nem vezet sehová

Végre a jővővel kéne foglalkozni!

És ahogy más is irta, mások ezen nem sírnak annyit, holott sokkal nagyobb területet buktak mint mi

2010. okt. 15. 11:32
 14/52 anonim ***** válasza:
61%

11:23

"Azok a területek évszázadok, söt ezer év óta magyar területek voltak. Itt csaak a Magyar Államnak voltak jogai"

hát a szlávok előbb itt voltak

szal nekik is lehetnek jogaik

voltak itt avarok, akik talán magyarok voltak, vagy nem

és korábban rómaiak

adjuk már nekik vissza a dunántúlt, ősi jussukat!

és gondolom a rómaiak előtt is éltek itt mindenféle népek

a történelem nem egy satikus dolog

mi a kárpát medéncét is elfoglaltuk másoktól

nem tudtuk megtartani, bénák voltunk, elkúrtuk

nem másokat kell okolni a bajainkért, hanem önmagunkat

persze sokkal kényelmesebb másokra mutogatni meg a sorsra meg Istenre, csak be ne kelljen ismerni: elcsesztük

2010. okt. 15. 11:38
 15/52 anonim ***** válasza:
80%

"nem másokat kell okolni a bajainkért, hanem önmagunkat "

Ezzel részben egyet értek, részben nem.

Nem másokat kell okolni, ez igaz. De az se jó, ha magunkba roskadunk, hogy mi milyen bénák vagyunk. Már így is túl pesszimista ez az ország.

Inkább az a helyes nézőpont, hogy igen, elkúrtuk, de lépjünk tovább és bizonyítsuk be, hogy mi is érünk valamit és akkor még ismét lehetünk nagyok egyszer. (Akár területileg is.)

2010. okt. 15. 11:58
 16/52 anonim ***** válasza:
60%

egyetértek

én csak azt mondom, szertünk másokat okolni

de mindenért az életben

most egyedül Kokó jut eszembe, aki kiállt és azt mondta: emberek, ezt elcsesztem, elnézést

mindenki más ráfogta volna a pályára, a sporira, a tésztára

másrészről szerintem a területi elfoglalósdi ma már - szerencsére - túlhaladott

nem háborúzunk, nem írtunk ki népeket

most gazdasági téren megy a csata, területin már nem - legalábbis én így látom

a területileg meg ott az EU, végül is egész szép nagy területet csatoltak hozzánk :D

2010. okt. 15. 12:03
 17/52 anonim ***** válasza:
69%

ma 11:38

"hát a szlávok előbb itt voltak"

Na, ide figyelj antimagyar barátom! A hon(vissza)foglalás előtt gyér számú szláv népesség élhetett itt aki az avarok rabszolgái voltak. Szkíta-hun-avar-magyar egy nép! A kárpát-medence területén már előkerült 15000 éves magyar rovásírásos lelet. Ezek után nincs miről beszélni.

Ha valaha egy olyan párt hatalomra kerül Magyarországon ami magát patriótának tartja akkor elkerülhetetlen legalább a magyarlakta területek visszacsatolása, de nem szabad veszni hagyni a magyar haza egyetlen darabját sem!

Vérünk kötelez!

2010. okt. 15. 12:38
 18/52 anonim ***** válasza:
61%

NA tessék!

Már megint jönnek ezek a baromságok!

Na ide figyelj, lúzerbubu! Mielőtt olyan marhaságokat állítasz, hogy "Szkíta-hun-avar-magyar egy nép! A kárpát-medence területén már előkerült 15000 éves magyar rovásírásos lelet" mutass pár bizonyítékot! És ne egy elborult elmélyű elmeebteg firkálmányait, akit senki sem vesz komolyan a tudományos életben!

2010. okt. 15. 12:41
 19/52 anonim ***** válasza:
58%

"Szkíta-hun-avar-magyar egy nép!"

Áááááá, élnek még ilyenek a világon??? Ezt az elméletet csupán az ultrahungaristák veszik kész bizonyítékként, senki más.... komolyan mondom, ezeket a páratlanul hülye információkat hol lehet összeszedni?

És mielőtt leoltanád történelmi tudásom, biztos vagyok benne, hogy jobban benne vagyok a szakmában, mint te, és nem, én nem az iskolában tanultam, hogy ezek bizony nem egy népek...

2010. okt. 15. 12:44
 20/52 anonim ***** válasza:
80%

"Ezt az elméletet csupán az ultrahungaristák veszik kész bizonyítékként, senki más."

Sajnos nem.

Van pár elborult agyú történész és régész, aki hisz benne, de szerencsére egyiket sem veszi komolyan senki (ezeken az ultramagyarokon kívül).

Ezért mondtam, hogy mielőtt ilyenekkel dobálózna, mutasson rá valami bizonyítékot. Legalább egy olyan könyvet, amit a tudományos élet is elismer, és akkor beszélhetünk a dologról.

Én meggyőzhető vagyok, de a történelem alapja a forrás (akár írásos, akár tárgyi). Ha az nincs, akkor az egész csak légből kapott találgatás, aminek semmi alapja nincs.

"És mielőtt leoltanád történelmi tudásom, biztos vagyok benne, hogy jobban benne vagyok a szakmában, mint te, és nem, én nem az iskolában tanultam, hogy ezek bizony nem egy népek..."

Hanem hol?

Nem leoltani akarlak. Komolyan érdekel, hogy mire gondolsz.

2010. okt. 15. 12:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!