Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBTQ miért nem teljesítmén...

Az LMBTQ miért nem teljesítménnyel és kemény munkával próbálja kivívni az elfogadást?

Figyelt kérdés
Munka alatt nem azt értem, hogy sértegetnek másokat, akiknek nem szimpatikus a propagáló tevékenységük.

2023. júl. 19. 10:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 harminezer oxigén ***** válasza:
36%

"Őszintén: szerinted hány embert érdekel egy ilyen "probléma"?"

A transzneműeket mindenképp, a hozzájuk közelállókat család, barátok, párkapcsolatok szintén igencsak érinti. számokat akarsz: a lakoság kb. 0,1 % százaléka transznemű, ez Mo lakosságára nézve: összlakosság: 9 597 085 fő (a legutolsó népszámlálás szerint) ebből a 0,1 % az 9597 fő ha hozzávesszük még a családtagokat, barátokat, hozzátartozókat akiket szintén zavar hogy a szeretteiket ennyire megalázzák, semmibe nézik, számoljunk minden transz emberre minimum + 2 embert (ennél szerintem azért jóval nagyobb ez a szám) az már 28791 fő ami már egy város lakossága.

Ezek szerint ~10 000 közvetlenül érintett ember jogai, jogsérelmei semmit nem számítanak? Az a + ~20 000 ember akik szintén érintettek benne az ő álláspontjuk is lényegtelen?

De itt nem is a számokon van a hangsúly, hanem magán az egész metodikán. Ha 30 vagy csak random 10 ezer heteró ember jogait vennék így semmibe akkor is azt mondanád hogy lényegtelen?

Ha a családod, szüleid, testvéreid, gyereked esne bele a random 10 ezer főbe, akkor lényegtelennek tartanád.

Ha pont te esnél bele egy másik 10 ezerbe akiknek valamilyen jogát egy tollvonással teszik semmisé (pl a te hátsókertedbe dobnak le egy akku gyárat a megkérdezésed, véleményed figyelembe vétele nélkül, alakítanák át a munkádat hivatásodat érintő szabályozásokat és még sorolhatnám), akkor is csendben hallgatnál?

Ami az anyakönyvezést illeti: egy tollvonással tettek semmisé egy ~20éve működő joggyakorlatot (a jogi nem- és névváltoztatást). Amiről gondolom te az elmúlt 3-4 év előtt semmit nem hallottál vagy tudtál. Több száz, ha nem ezer transznemű élt ezzel a jogával idehaza és senkit nem zavart. Egy demokráciában a meglévő jogok nyirbálása, elvétele nem szokás.

Ami a korkedvezményes nyugdíjat illeti: Ha az átanyakönyvezett transznemű nőktől elveszik a "nők 40"-et, mivel nem nőnek születtek, akkor a transz férfiaknak biztosítani fogja ezt a kormány, hiszen ők születésükkor nőként voltak anyakönyvezve és a kormány szerint a születéskori nem számít?

Azzal kérlek ne gyere, hogy jóval több transz nő van mint transz férfi mert ez nem igaz, ott van az első link az előző válaszomban, ott meg tudod számolni hogy jelenleg mennyi transz nő és transz férfi áll perben a kormánnyal, az arány kb 49-51 a transz férfiak javára.

Erről mi az álláspontod?

Niki

2023. júl. 30. 16:39
 62/77 anonim ***** válasza:
21%

"hogy a szeretteiket ennyire megalázzák, semmibe nézik"

Mert született férfiként nem nőneműként kerül a hivatalos papírjaira? Ez nem megalázás, hanem annak van elismerve, aminek született.

"Ha 30 vagy csak random 10 ezer heteró ember jogait vennék így semmibe akkor is azt mondanád hogy lényegtelen?"

A heterok sosem vitatják a saját nemiségüket. Annak tartják magukat, ami a lábuk között van.

"Egy demokráciában a meglévő jogok nyirbálása, elvétele nem szokás."

A kérdés arról szólt, hogy milyen teljesítménnyel vívnak ki tiszteletet. Amiket írsz, azok egyáltalán nem ez a kategória. Az teljesítmény, hogy egy 180 centis férfihormonokban tobzódó 18 centis farkú bunkót nőnek kell nevezni hivatalosan? El vagy tévedve.

"Ha az átanyakönyvezett transznemű nőktől elveszik a "nők 40"-et, mivel nem nőnek születtek, akkor a transz férfiaknak biztosítani fogja ezt a kormány, hiszen ők születésükkor nőként voltak anyakönyvezve és a kormány szerint a születéskori nem számít?"

A transz férfiak még rosszabbul is járnának, mert egy férfinek még többet kell dolgoznia ledolgozott évek szerint, mint egy nőnek.

2023. júl. 31. 11:58
 63/77 harminezer oxigén ***** válasza:
69%

"A heterok sosem vitatják a saját nemiségüket."

Úgy látom nehezen megy a leírtak értelmezése, vagy ennyire rá vagy fixálódva a transzneműekre.

A 10 - 30 ezres példával feltett kérdés nem csak konkrétan a jogi nemváltás betiltásáról vagy a nemiségről szólt, hanem random 10-30 ezer emberről akikeknek bármilyen meglévő jogát elvennék egy tollvonással.

A korábban elérhető jogi nem- év névváltoztatás betiltása nettó jogfosztás volt. Ha tőled vagy egy családtagodtól vennének el már meglévő jogot, jogokat csak mert pont beleesel/beleesne abba a 10-20-30 ezer emberbe akit ez a jogfosztás érint. Pl. bármilyen tulajdonság, szociális, társadalmi helyzet vagy háttér vagy bármi miatt ami érint téged. Hogyan reagálnál? (és vonatkoztass el a nem- és név változtatástól mert te most csak ezen kattogsz)

"A transz férfiak még rosszabbul is járnának, mert egy férfinek még többet kell dolgoznia ledolgozott évek szerint, mint egy nőnek."

Pont ezt kérdeztem, de nem válaszoltál rá.

Ha az átanyakönyvezett transz nőktől ezt elveszik, mert ők nem nőnek születtek. Akkor az átanyakönyvezett transz férfiaknak biztosítani fogja ezt a kormány? Mert ők meg pont hogy nőnek születtek. Erről mi az álláspontod?

"A kérdés arról szólt, hogy milyen teljesítménnyel vívnak ki tiszteletet."

A te szemszögedből, legalább is nagyon ez látszik a válaszaidból, teljesen mindegy hogy ki milyen teljesítményt ér el, milyen munkát végez, hisz ha ezt melegségét, transzneműségét nyíltan vállalva teszi, mert akkor már nem a teljesítményt nézed amit letett az asztalra hanem azt hogy "de hát ez b++zi"

Ez pont olyan viselkedés, hozzáállás mint amit az újbudai fideszes és mihazánkos képviselők produkáltak a közelmúltban:

El akartak nevezni egy közterületet Alan Turing angol tudósról (ha nem tudnád ki az, itt egy Wikipédia összefoglaló a munkásságáról: [link] a munkásságáról röviden: A 2.vh-s német enigma kód egyik megfejtője amivel hozzájárult a háború befejezéséhez,a mesterséges intelligencia egyik első elméleti megalapozója, számos elméleti munkát publikált programozásról, neurális hálókról, mesterséges intelligenciáról. Ezek szerinted elismerésre méltó eredmények? "Teljesítménynek" tartod? A mihazánkos és fideszes képviselők mégis leszavazták a közterület elnevezést, mert hát Alen Turing egy deviáns homoszexuális.

[link]

Niki

2023. júl. 31. 19:41
 64/77 anonim ***** válasza:

Csak felszínesen futottam végig a beszélgetéseteket, de szerintem jó példa a párbeszédetek arra, hogy miért nem működik ez a téma.

Szerintem lmbtq ügyben k.rvára nem arról van szó, hogy az ernyő alá tartozó embereket bármiféle jogsérelem érné. A téma valójában az, hogy ezeknek az embereknek nehezebb az élete, mint egy átlagos, heteroszexuális embernek. Ennek viszont nem jogi, hanem társadalmi okai vannak.

Valahogy úgy képzelem ezt el, mint a balkezességet. Valaha ezt "rosszkezességnek" nevezték (vìzilabdában "rosszkéz" oldalnak hívják a mai napig), és átnevelték a gyereket jobbkezességre.

Aztán kédőbb rájöttek, hogy ez nem igazán tesz jót a gyereknek, mert ez nem szokás, hanem másmilyen agyi működés, és ha átkényszerítjük a másik oldalra, az kicsit olyan, mintha neki mindig hátrafelé kellene járnia. Szóval most már teljesen természetes, hogy figyeljük a gyereket, melyik keze/lába/szeme a domináns, és nem piszkáljuk, hogy "másik kezedbe fogjad, Lacika".

Az lmbtq vita kb arról szól, hogy mindkét oldal előadja a hattyú halálát: az egyik azom rinyál, hogy a gonosz balkezes lobbi rájuk erőlteti a balkezességet, a másik meg előadja, hogy sérülnek a balkezesek jogai. Ugyanakkora tévedés mindkettő.

2023. aug. 1. 08:03
 65/77 anonim ***** válasza:
66%

"Ha tőled vagy egy családtagodtól vennének el már meglévő jogot, jogokat csak mert pont beleesel/beleesne abba a 10-20-30 ezer emberbe akit ez a jogfosztás érint. Pl. bármilyen tulajdonság, szociális, társadalmi helyzet vagy háttér vagy bármi miatt ami érint téged. Hogyan reagálnál? "

Mint írtam, attól nem érne semmi hátrány, mert férfiként férfinek vagyok feltüntetve a hivatalos papírokon. És mint írtam, ilyen dolgokért harcolni nem teljesítmény, és nem is tartom valós problémának.

"Ha az átanyakönyvezett transz nőktől ezt elveszik, mert ők nem nőnek születtek. Akkor az átanyakönyvezett transz férfiaknak biztosítani fogja ezt a kormány? Mert ők meg pont hogy nőnek születtek. Erről mi az álláspontod?"

Az, hogy a születési "nem" szerint kell elbírálni pl a nyugdíjjogosultságot, megelőzve ezzel az olyan visszaéléseket, mint amiről 1-2 válasszal korábban írtam. Mert az visszaélés volt a javából. Ezt tekintsem teljesítménynek? Már leírtam, hogy az ilyen dolgok nem azok.

"A te szemszögedből, legalább is nagyon ez látszik a válaszaidból, teljesen mindegy hogy ki milyen teljesítményt ér el, milyen munkát végez, hisz ha ezt melegségét, transzneműségét nyíltan vállalva teszi, mert akkor már nem a teljesítményt nézed amit letett az asztalra hanem azt hogy "de hát ez b++zi""

Egyáltalán nem értetted meg amit leírtam eddig.

"A 2.vh-s német enigma kód egyik megfejtője amivel hozzájárult a háború befejezéséhez,a mesterséges intelligencia egyik első elméleti megalapozója, számos elméleti munkát publikált programozásról, neurális hálókról, mesterséges intelligenciáról. Ezek szerinted elismerésre méltó eredmények?"

Igen, ez pl egy teljesítmény, amire büszke is lehet a fickó. Az, hogy nem szavazták meg, szerinted mennyiben múlt rajtam?

2023. aug. 1. 08:30
 66/77 anonim ***** válasza:
100%

64

Én írtam az utóbbi pár választ, de nem említettem LMBTQ lobbit, sem pedig erőltetést.

2023. aug. 1. 08:31
 67/77 harminezer oxigén ***** válasza:
0%

"Az, hogy a születési "nem" szerint kell elbírálni pl a nyugdíjjogosultságot"

Ezek szerint akkor azt támogatod hogy az átanyakönyvezett transz férfiak is megkaphassák a nők 40-et a születési nemük szerint?

Mert a kormány részéről most csak az megy, hogy az átanyakönyvezett transz nők ne kaphassanak, arról nem beszélnek hogy a már átanyakönyvezett transz férfiak sem fogják ezt megkapni. Őket elismeri az állam az átanyakönyvezett nemük szerint a nyugdíj tekintetében is a transz nőket pedig nem akarja. Ha így nézed akkor ez meg már nemek szerinti diszkrimináció is.

"Mint írtam, attól nem érne semmi hátrány..." Téged nem, de akit nagyon is érint ez annak nem kis hátrányt okoz.

Akkor ezek szerint számodra csak az eredmény, teljesítmény ami közvetlenül érint téged is?

Látom még mindig nem érted amit 3X leírtam, csak a nem- és név változtatáson kattogsz.

Egy teljesen általános hivatali ügyintézést vegyél alapul, amiben folyamatosan figyelmen kívül hagyják az eljárási határidőket, a leírt jogszabályokat, eljárásrendet stb és ez miatt évekig elhúzódik az ügyintézésed és ezt csak azért mert te valami miatt, beleesel egy bizonyos csoportba ami lehet a származásod, vallásod, lakhelyed, hajszíned vagy épp a balkezességed, és pluszba még közben hoznak rá egy törvényt is hogy akik ebbe a csoportba tartoznak azoknak onnantól kezdve nem is lehet lehetősége ezt elintézni.

Egy fiktív példa, ha már a #64-es említette a balkezességet:

Most mindenki gond nélkül megszerezheti a jogsit ha a megfelelő papírokat beszerzi (KRESZ vizsga, eü alkalmassági, forgalmi vizsga stb.) aztán egyik napról a másikra a jogsit kiállító kormányzati szerv elkezdi lassítani, akadályozni a balkezesek számára a jogsik kiállítását majd fel is függeszti azt (hivatalosan nem tiltja meg egy balkezesnek sem a jogsi megszerzését csak egyszerűen nem foglalkozik velük, hiába van meg minden vizsgája, papírja hozzá) aztán mikor már jó néhány balkezes jogsikérelem felgyűlik akkor hoznak egy törvényt ami megtiltja a jogosítvány megszerzését a balkezesek számára még azoknak is akik még a törvény előtt adták be rá a kérvényeket a szükséges papírokkal együtt, és olyan indoklásokat hoznak mellé hogy Magyarországon jobb oldali közlekedés van, meg a manuális váltós kocsikban jobb kéznél van a váltó, meg amúgy is, a társadalom túlnyomó többsége jobbkezes. Ha te pont jogsi előtt álló balkezes lennél, nem tartanád teljesítménynek ha valaki azért küzdene hogy ezt a jogfosztást orvosolja?

A transzneműekkel most pont ez a helyzet, közel húsz éven át gond nélkül lefolytak a nem- és névváltoztatási eljárások, aztán felfüggesztették ezeket adat védelem, adat kezelés stb-re hivatkozva, azoknak is akik minden szükséges papírt becsatoltak hozzá (ez nem bemondásra ment, kellett hozzá egy pszichiáter, egy klinikai szakpszichológus és egy urológus/nőgyógyász szakvéleménye amit nem a két szép szemünkért adnak oda) majd hoztak egy törvényt ami egy az egybe betiltotta, visszamenőlegesen is. Mellesleg attól hogy te és a többség nem akart élni a nem- és névváltoztatás jogával még ugyan úgy meg volt neked is, a hozzátartozó feltételekkel persze. Így lényegében tőled is jogot vontak el.

Persze te ezen a fiktív példán keresztül sem fogod megérteni (gondolom balkezes sem vagy), hogy a jogsérelmek elleni fellépés és küzdelem igen is elismerésre méltó teljesítmény függetlenül attól hogy az éppen kit érint.

szerintem ezt a beszélgetést fejezzük be mert semmi nem fog változni, szerintem a jogsérelmek elleni fellépés a jogsegély szolgálatok munkája igenis teljesítmény, függetlenül attól hogy kit érint,

szerinted meg nem mert másoké mellett transzok, melegek jogsérelmeiről van "csak" szó téged az meg nem érint.

A mostani fiktív példát is csak azért írtam le ilyen hosszasan, hogy ezen keresztül a #64-esnek is bemutassak egy konkrét több száz embert érintő valós jogsérelmet.

" k.rvára nem arról van szó, hogy az ernyő alá tartozó embereket bármiféle jogsérelem érné" ha téged meglévő jogtól fosztanak meg, azt minek neveznéd ha nem jogsérelemnek?

Niki

2023. aug. 1. 18:14
 68/77 anonim ***** válasza:

" téged meglévő jogtól fosztanak meg, azt minek neveznéd ha nem jogsérelemnek?"

Pontosan mire gondolsz ez alatt?

2023. aug. 1. 20:59
 69/77 harminezer oxigén ***** válasza:

konkrétan a jogi nem- és névvàltoztatàs törvényi szintű betiltàsàra gondolok.

tudom téged és a vitapartneremet ez nem érint(i) (ő ez miatt nem is tekinti jogsérelemnek)

a tiltàs előtt közel 20 éven àt viszonylag problémamentesen zajlottak ezek az eljàràsok és több szàz hanem ezer transznemű ember élt ezzel a joggal, majd 2018-ban ezt felfüggeztették mondvacsinàlt indokokkal (pl adatvédelem - amit egy adatkezelési nyilatkozattal orvosolni lehetett de ezt is figyelmenkívül hagytàk) majd 2020.05.29-ei hatàlyal visszamenőlegesen törvényileg tiltottàk be, fosztottak meg több szàz embert ettől akik élni akartak ezzel a joggal.

az abszurdnak tetsző példàn (balkezesek jogsija) keresztül akartam ezt szemléltetni hogy a magyar transzneműeket milyen módon ért konkrét jogsérelem.

a jogi nem- és névvàltoztatàs jogàt vagy a jogsit tetszőlegesen helyetesítsd be akàrmilyen joggal, a transzneműeket pedig bàrmilyen tulajdonsàg alapjàn behatàrolható csoportal amibe beletartozol.

Niki

2023. aug. 2. 06:29
 70/77 anonim ***** válasza:

Futólag utánaolvastam, és azt találtam, hogy 2022 óta újra engedélyezett a hivatalos nemváltoztatás.

Ugyanakkor én a jogsérelmet úgy értelmeztem, hogy a melegek, transzneműek valamilyen módon megkülönböztetettek lennének jogi értelemben. Tudomisén, ha egy transzvesztitákat nem engednének be játszótérre, na az egy nyílt jogi megkülönböztetés lenne.

Az viszont valóban érdekes kérdés, hogy ha eddig jogod volt valamihez, és ezt a jogod megszüntetik, az sérele-e. Nézőpont kérdése. Pl dohányosoktól is hallgattam annak idején, hogy a zárt térben és buszmegállókban dohányzás betiltása jogi megkülönböztetés. Szerintem egy cselekvés korlátozása nem jelenti, hogy sérülnek a jogaid.

Tegyük hozzá: ettől ellenzem a nemváltás tiltását, és teljesen megértem, ha ez ellen kikelnek az érintettek. Én csak annyit állítok, hogy a jogsérelemmel érvelés olykor félrevezető.

2023. aug. 2. 08:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!