Az LMBTQ miért nem teljesítménnyel és kemény munkával próbálja kivívni az elfogadást?
"Igen, annak. Gondolom nem erre számítottál."
Nah, szuper, ez legalább végre egy egyenes válasz.
Ezzel együtt azt mondom, hogy egy akármilyen felvonulás nem ennek a helye. Ahogy sem a Szigetre, sem a Kurultajra, sem tetszőleges motoros találkozóra nem elismerést kivívni és kemény munkát végezni megy az ember, úgy a pride-ra sem. Annyi a különbség, hogy a pride nagyobb negatív figyelmet kap, illetve, hogy neked antipatikus.
29
Ha ez napjaink haladó kommunikációja, hogy kiforgatod, kisarkítod a mondandómat, akkor veled van a probléma. Felteszem, te is harcolsz az általánosítás ellen, erre írsz egy választ, ami egy merő általánosítás. Zavar az erőben :)
30
Igen, ismerem az olyan "statisztikákat" és "kutatásokat", amik szerint ha valaki kritikával él az LMBTQ felé, az biztos, hogy egy 2 osztályos tapló, és rettegni való jobber.
Én meg olyan kutatást olvastam, hogy az LMBTQ körében sokkal több a nemi beteg, és a beilleszkedési zavaros, valamint depresszióba esnek a legkisebb kritikától is.
"A "fizikai munka" =/= "kemény munka"."
Nem hiszem el, hogy itt tartunk 2023-ban. Ha azt írom le, hogy kemény munka, szerinted azon csak a kőtörést lehet érteni? Szellemi munkát nem? Vagy bármi mást? Komolyan kérdezem, hogy mi van veletek, hogy ilyen szánalmasan alapvető dolgot sem tudtok? Olvastok ti egyáltalán bármit?
"Nem hiszem el, hogy itt tartunk 2023-ban. Ha azt írom le, hogy kemény munka, szerinted azon csak a kőtörést lehet érteni? Szellemi munkát nem? Vagy bármi mást? Komolyan kérdezem, hogy mi van veletek, hogy ilyen szánalmasan alapvető dolgot sem tudtok? Olvastok ti egyáltalán bármit?"
Egyelőre te is összekevered az érvelést a fröcsögéssel és a költői kérdések feltételével, szóval ha szeretnél bohócot látni javaslom a legközelebbi tükröt. Vagy trollkodsz, vagy tényleg ennyire sötét vagy, hogy 3 posztot nem tudsz úgy megírni, hogy ne legyen bennük ellentmondás.
"Igen, ismerem az olyan "statisztikákat" és "kutatásokat", amik szerint ha valaki kritikával él az LMBTQ felé, az biztos, hogy egy 2 osztályos tapló, és rettegni való jobber."
Igen, látom a kritika szót is összekevered a anyázással, mert az olyan faék egyszerűségi politikai vezényszavakkal, hogy "eL a KezeKKel aGyereKeinktő!".
"Ha ez napjaink haladó kommunikációja, hogy kiforgatod, kisarkítod a mondandómat, akkor veled van a probléma."
Nem forgatok ki semmit.
Ezt úgy hívják, hogy analógia.
A te alaptézised az, hogy a b-zik a pride-ozással akarnak tiszteletet kivívni, nem pedig munkával és teljesítménnyel.
Erre hoztam egy analógiát, hogy a falusi kőműves meg lakatos jobber hetero tukkók ezek szerint azzal akarnak tiszteletet kivívni, hogy húsvét környékén mocsárrészegen fetrengenek napokig.
És a lényege ennek az, hogy rámutassak, hogy a munka meg a teljesítmény nem függ össze azzal, hogy egyébként évente egyszer esetleg milyen, számodra vagy számomra visszatetsző tevékenységet folytatnak akár a b-zik, akár a bivalybasznádi hetero szakmunkások.
Mert az év maradék részében mindkét réteg amúgy dolgozik és lerak valami teljesítményt az asztalra.
Viszont neked szemmel láthatóan semmi problémád nincsen a bivalybasznádon napokig részegen fetrengő állat módjára lealjasodó réteggel, azaz nem vagy következetes, nem ugyanazzal a mércével mérsz.
Tehát ellentmondásos a gondolkodásod.
"Felteszem, te is harcolsz az általánosítás ellen, erre írsz egy választ, ami egy merő általánosítás"
Nem, nem harcolok az általánosítás ellen - nem vagyok retardált, ennyi erővel a gravitáció ellen is harcolhatnék.
Az általánosítás, azaz a minket körülvevő világ jelenségeinek, objektumainak kategorizálása és a kategóriák összekapcsolása vélt vagy valós tulajdonságokkal nem pusztán emberi sajátosság, hanem minden egyes fejlettebb élőlény sajátossága.
Ha egy kutyát egyszer-kétszer elvernek seprűnyéllel, akkor utána bármikor seprűnyelet lát, már általánosít és félni kezd, ha meg egyszer-kétszer egy seprűnyél előkerül, és a végére akasztanak egy jó cupákos steak-et, és odalógatják neki, akkor meg vonzó lesz neki.
Hasonló viselkedés megfigyelhető egy rakás más élőlénynél, kutyák, macskák, madarak, delfinek, vaddisznók, stbstb.
Egy baktérium meg mondjuk erre nem képes, de egy rovar sem - ha egy légy vagy méh ráragad egy mézzel bekent papírra, te megmented, valamivel megjelölöd, és elengeded 2 méterrel odébb, akkor kis idő múlva megint ráragad, és megint, és megint, és megint.
Az általánosítás egyfajta túlélési algoritmus, ami be van drótozva a fejlettebb élőlények viselkedésébe, a miénkbe is.
"Egyelőre te is összekevered az érvelést a fröcsögéssel és a költői kérdések feltételével, szóval ha szeretnél bohócot látni javaslom a legközelebbi tükröt. Vagy trollkodsz, vagy tényleg ennyire sötét vagy, hogy 3 posztot nem tudsz úgy megírni, hogy ne legyen bennük ellentmondás."
Lehet itt személyeskedni, ez is a modern kommunikáció része egyeseknél. De azokon az embereken nem tudok segíteni, akik nem tudnak józanul felfogni rém egyszerűen megfogalmazott mondatokat. A kemény munkának többféle értelmezése van, ebből nem ismersz egyet sem.
"Igen, látom a kritika szót is összekevered a anyázással, mert az olyan faék egyszerűségi politikai vezényszavakkal, hogy "eL a KezeKKel aGyereKeinktő!"."
Te jöttél itt mindenféle állítólagos statisztikákkal. Most meg ki vagy akadva mert nekem is van.
Te:
"A kemény munkának többféle értelmezése van"
Én:
"Definiáld először a "teljesítményt és a kemény munkát", úgy könnyebb lesz a kérdésre is válaszolni."
Szintén Te:
"Azért itt ne tartsunk már, hogy alapvető fogalmakat nem tudsz. Szerinted, ha mondjuk veszed a fáradtságot és elgondolkodsz rajta, vajon mit jelenthet?"
A fölényeskedés akkor működik, ha legalább pár poszton belül következetes tudsz maradni. Ezzel a csivava jellegű ugatással amit letolsz nehezen vagy komolyan vehető. Külön ironikus, hogy minden ilyen hozzád hasonló "kapa kilóg a szájából" fenegyerek mindig a személyeskedéssel jön, amikor rögtön a második válaszodban személyeskedéssel indítasz. XDDD
"Mert az év maradék részében mindkét réteg amúgy dolgozik és lerak valami teljesítményt az asztalra."
Ezzel van egy kis probléma. A lerészegedő "hetero tuskók" a magyar politikai élet teljes skálájáról képviseltetik magukat lerészegedés terén, szóval badarság ezt csak a jobberekre kihegyezni. Másrészt ők nem aggatnak rám jelzőket, ha azt mondom nekik, hogy nem értek egyet az ivással, sem pedig azzal, ha évente egyszer még van egy külön kiemelt napjuk is erre. Ami miért is szükséges? Ha következetességről beszélsz, valamiért mindig csak jobberezel...
"Nem, nem harcolok az általánosítás ellen - nem vagyok retardált, ennyi erővel a gravitáció ellen is harcolhatnék."
Ezzel szembemész a MAI liberális és mainstream elvekkel.
"Másrészt ők nem aggatnak rám jelzőket, ha azt mondom nekik, hogy nem értek egyet az ivással, sem pedig azzal, ha évente egyszer még van egy külön kiemelt napjuk is erre. "
Nem-e? :D
Látszik, hogy a büdös életben nem éltél falun :DDD
Én falun nőttem fel, ott töltöttem az életemet egészen fiatal felnőtt koromig, jobb, ha tudod, hogy ha ebben a közegben péntek este a kocsmában mulatoztok, és esetleg a harmadik feles után azt mondod, hogy kösz, nem kérsz többet, egyből jön a cinkelés, b-zi-e vagy, ne legyé má' punci, igyááá mááá, hát mi az, hogy nem iszóóó, hát te nem vagy ember :DD
Ugyanez disznóvágásokkor, ha nincs gusztusod hajnal 5kor felkelve, a fejedből még alig kilátva lenyelni egy féldecit valami undormányos kotyvalék házipáleszből, akkor ugyancsak nem vagy férfi, nem vagy ember, punci vagy, b-zi vagy, satöbbi.
És ez nagyjából igaz mindenféle szociális tevékenységre, az ivás mindig, mindenhol alap, és ha nem iszóó, akkor minimum furcsa vagy :D
Egyébként meg nem véletlenül azonosítom én ezt a közeget a jobberekkel, ugyanis minimum 80%-ban jobboldaliak a falusiak.
"Ezzel szembemész a MAI liberális és mainstream elvekkel."
Nos, nincs olyan magas épület ezen a bolygón, ahonnan ezt lesz-rhatnám, hogy az kifejezze, hogy mennyire nem érdekel, esetleg egy repülőről vagy műholdról.
Nem vagyok se liberális, se mainstream.
39
26 évig falun éltem, és nem volt jellemző az ott élőkre, hogy péntektől vasárnap estig csak részegeskednek. Bár nem tagadom, hogy vannak ilyen falvak pl Borsodban, és jellemzően rendelkeznek egy bizonyos etnikai háttérrel. Gondolom onnan szereztél ilyen tapasztalatot, mert arra felé ez komoly probléma, és a droghasználat is. Az ivás pedig Európa szerte lassan egy általános probléma. De most kiemelhetném Budapestet is, ahol szintén ez megy nagyon gyakran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!