Konkrétan mi a baj a pedagógus életpálya törvénnyel?
Konkrétan ki tudtok emelni kérdéses részt idézve és kifejte miért rossz vagy rosszabb mint eddig volt?
Mert igazából annyit tudok hogy tüntetések voltak, de semmi konkrétum.
9 írj ki erről egy kérdést.
Komolyan érdekelne, ha lenne valaki aki kiemeli. Mert eddig kicsit olyannak tűnik számomra, mint a füzesabonyi választási híradó, hogy azt szeretnék, ha “jó lenne”. De hogy mibe, azt senki se tudja megfogalmazni. Tehát mik azok a kérdéses részek, ami miatt fel vannak háborodva az emberek?
Azért tűnik olyannak, mert nem vagy hajlandó elolvasni semmit a témában, ott a link a megjegyzés elején, le van írva mi a probléma a törvénnyel, tessék elolvasni, ha már magát a törvént vagy bármit a témában nem vagy hajlandó.
Megnéztem, valóban voltak benne durva részek, jó hogy nem fogadták el abban a formában. A sárgával kiemelt már más tészta, sokat szelídült.
Köszi a linket, benne volt amire kiváncsi voltam!
Azok a változások teljesen normálisak. Nálunk, Ukrajnában bruttó 55 ezer forint a tanárok fizetése, az átlagbér pedig 125 ezer forintnak megfelelő hrivnya. Az élelmiszer árakat szívesen megosztom, a rezsit is, mert drágább, mint Magyarországon! Én átjárok vásárolni, a határ mellett élek. Nálunk is tervezik a béremelést, a feltételeit idézem:
“A béremelés nem lesz fájdalommentes.
Például az iskolák számának csökkenésével, a tanárok szakmai minősítésével, a tanári pályára való belépési küszöb felállításával és egyéb szigorításokkal, korlátozásokkal jár majd.”
Tehát ez egy teljesen demokratikus lépés, az EU szerint is rendben van így.
Tehát a rezsi és az élelmiszer drágább Ukrajnában, ami egész Európának szállítja az élelmiszert. És a tanárok fizetése 55 000 Ft. Ebből Magyarországon nem fizeted ki egy garzonlakás rezsijét sem és élelmiszerre semmi nem marad. Tehát azt akarod mondani, hogy Ukrajnában fényevők a tanárok, akik az erdőben laknak hajléktalanként?
Ennél azért hihetőbbet találj ki kamu kommentként.
Nekem is Kárpátaljaiak a szüleim, de én már itt születtem. Cigi, vodka ami olcsóbb kint. Rokonok szerint az élelmiszer legalább annyi, mint nálunk, a tanári fizu meg benne van a cikkben ami linkelve lett. Nem tudom annak mennyi a nettója ott, de nettóban is nevetséges összeg lenne.
A gáz 7.80 a net szerint +3 UAH/ köbméter a szállítási díja, ez olyan 110 forint/ köbméter. Ettől valóban nem drágább itthon.
Itt található: [link]
Mielőtt kamunak nevezel valamit, érdemes lehet utánanézni :)
Persze @18-as, kamu minden ami nem a te narratívád szerint van. A fizu a linken olvasható, bruttó 5500 hrivnya. Adózva kb 40000 Ft. Ehhez jön olyan 20000 Ft pótlék.
Egy kiló rizs, 79 hrivnya (majdnem 800ft): [link]
5kg Liszt 1300 (MO-n 200/kg árban veszem): [link]
8dl olaj, 600Ft (nincs 1 liter sem): [link]
200gr vaj 800 Ft: [link]
Sajt 2000ft/kg: [link]
Az áram ára most lett felemelve nemes egyszerűséggel duplára: [link]
A gáz ára meg 10.80 hrivnya, ami 100-110 Ft.
Mondj valamit dude, ne tűnj el 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!