Csak én látom azt, hogy ez az egész tanári életpálya lejárató propaganda full hazugság?
https://www.youtube.com/watch?v=C7WqtWhUKmw&t=265s
Csak halkan megjegyzem az alábbiakat tanár ismerőseim által tapasztaltakról:
* Az egyik tanár ismerősöm nemrég vett egy 6 millió körüli autót (önerőből).
* Mindegyik tanár ismerősöm minden évben külföldön nyaral
* Mindegyik tanár ismerősömnek (debreceni vagyok) újépítésű lakása van (gyerekeik is vannak) olyan helyeken mint az újonnan épülő Epreskerti lakópark vagy a Nagyerdő.
* 4 havonta valami trendi nyugat-európai nagyvárosban pózolgatnak facebook-on (főként inkább a fiatalok).
* Az egyik 26 éves lány tanárismerősöm (aki általánosban tanít) nemrég vett egy Fiat 500-ast.
Akkor kérdezem, hogy ki keres mégis 130 ezret meg mi a lóf***ért erőltetik ezt a full kamu, hazug propagandát.
Vidéki tanárismerőseim (szó szerint zsákfalu) is pár év munkaviszony után bőven hazaviszik a nettó 300-at.
"Csak halkan megjegyzem az alábbiakat tanár ismerőseim által tapasztaltakról:"
Az én tanárismerősöm meg egyedül él egy régi panellakásban, és nem jár nyaralni sem. Na most akkor mi van?
Talán nem az ismerősi köröd alapján kellene megítélni egy teljes szakmát :)
#5: Akkor a te ismerősöd egy lúzer lehet. Én is ismerek csóró informatikust meg gépészmérnököt mégsem ez az általános. A többi 95% jól boldogul, de ez már emberi tényező, nem szakmapolitikai jelenség.
Tudomásul kellene venni, hogy mindenki a maga sikerének a kovácsa és magáért felel. Senki nem várhatja a sültgalambot amiért lett egy diplomája.
Az a tanár él jól, akinek a házastársa jól keres és az ő fizetése csak zsebpénz a családi költségvetésben.
Azok a tanárismeroseim, akik nem ilyen szerencsések, azok a nyomorhatáron élnek. Akiknek van családi segítség, azok picit jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!