Orbán miért nem tud egyedül meghozni egy döntést, miért kell hozzá a török szultán véleménye?
Gondolok itt a svéd NATO-csatlakozás ratifikálására. Állítólag szuverén ország vagyunk, akkor miért nem tud önállóan meghozni egy döntést?
Orbán Európa bohócává vált ezáltal. Erdogan időhúzásával sem értettem egyet, de neki legalább voltak normális érvei és el tudott érni vele valamit. A mi kormányunknak és az országnak semmi haszna nem volt ebből, szerintem ezt most nagyon benézték.
1. Nem Orbán hozza meg erről a döntést.
2. A kormány - és nem egy személyben Orbán - már meghozta a döntését és támogatja a svédek NATO csatlakozását. Ezért van bent a parlamentben a képviselők előtt már hónapok óta a kormány javaslata a NATO csatlakozás támogatásáról.
3. A parlamentnek kell elfogadnia a javaslatot és a parlament képviselőinek kell a megfelelő többséggel támogatnia. Nálunk demokrácia van, bármennyire is mást szeretnél, itt így működik. Majd ha a parlament képviselői elég számban gondolják úgy, hogy meg lehet szavaznia a svédek csatlakozását, akkor majd el lesz fogadva.
Igen érdekes, hogy az nem szúrja a szemed, hogy a 27 tagállam közül csak 2 nem szavazta meg Románia felvételét a schengeni övezetbe az EU tagállamai közül. Az nem zavar, hogy csak az osztrákok meg a hollandok miatt nem lettek a románok is az övezet tagjai. Vagy az osztrák kancellár meg a holland miniszterelnök is Európa bohócává vált ezzel?
Miért hiszed azt, hogy egy osztrák vagy holland vezetőnek meg lehet tennie, hogy nem szavaz meg valamit ha úgy gondolja az nem szolgálja az országa érdekeit, ellenben a magyar vezetőnek meg nem lehet?
#3: Mindenki tudja, hogy a képviselők úgy szavaznak, ahogy Orbán eldönti, nem véletlen, hogy mindig egységesen szavaznak mindenről. Pedig azt nem mondja nekem senki, hogy mindig mindenben teljes egyetértés van. Egy nagy kamu, hogy az országgyűlés nem szavazná meg, ha te ezt nem látod, akkor nem érted a rendszert.
Az is szúrja a szemem, hogy Románia schengeni csatlakozását nem szavazták meg, én személy szerint szeretném ha végre beléphetnének, pláne úgy, hogy minden technikai feltételt teljesítettek. A különbség az, hogy ezeknek az országoknak legalább van egy indokuk, hogy miért nem akarják. Amivel lehet egyet nem érteni, de a helyzet az, hogy nekünk egy épkézláb indokunk nem volt sem Finnország, sem Svédország blokkolásához. És nem is állunk ki a döntés mellett, csak megyünk a törökök után mint egy idióta. Szerintem ez nagyon megalázó.
#4 Nem, nem tudja mindenki, csak ti beszélitek ezt egymás között mert nem fér a fejetekbe hogy lehet normális módon is döntéseket hozni.
"Pedig azt nem mondja nekem senki, hogy mindig mindenben teljes egyetértés van. "
Ezt se mondta senki rajtatok kívül. Nem is kell teljes egyetértésnek lennie. Mindenki a saját területén hoz döntéseket és előtte megbeszéli az érintettekkel, ami alapján alakul ki a döntés.
Ilyen kérdésben nem csak a kormánytagok beszélnek a témáról hanem sokkal szélesebb körben folynak megbeszélések, a tagság, a lakosság véleményének is a felmérése, megismerése, majd közösen hoznak döntést aszerint, hogy mi a lehető legjobb megoldás.
Értem én, hogy az orbánfóbia nagyon súlyos dolog, de legalább annyit érts már meg, hogy ha mindenben Orbán döntene egy személyben akkor még lélegezni se lenne ideje. Amúgy azt tudod, ugye hogy a többi pártnál is szavazás ELŐTT a frakció egyeztetést, megbeszélést tart és utána a frakció tagjai általában mind ugyanazt szavazzák meg, egyformán? Nem, nem tudod, látom.
#5 te ennyire nem veszed észre miket írsz? :D
"Nem is kell teljes egyetértésnek lenni" ... "...ugyanazt szavazzák meg egyformán" :D
Értem hogy jobban hangzik a frakciógyűlés, mint hogy Viki SMS-ben küldi ki a parancsot, de a lényegen nem változtat sokat :D
#6 "Amint Törökország kijelentette, hogy megszavazza Finnország belépését hirtelen a magyar országgyűlés is megszavazta."
Igen, a szokásos módon a kérdést megvitatták és a képviselők elfogadták MIUTÁN egyeztetések zajlottak le a finnekkel is róla.
Mit hiányolsz? Meg kellett volna népszavazáson téged is kérdezni róla?
Majd ha a svédekkel is eredményes lesz az egyeztetés és a parlamenti képviselők elfogadhatónak tartják akkor majd azt is megszavazzák.
Mi lenne ha inkább azon gondolkodnál, hogy miért is nem szavazzák meg a svédek hogy Magyarország megkapja a nekünk járó uniós forrásokat meg miért szavaznak most is ellenünk folyamatosan az EP-ben, ha egyszer nekik annyira fontos lenne, hogy mi meg megszavazzuk az ő NATO tagságukat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!