Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A liberálisoknak milyen...

A liberálisoknak milyen konkrét bizonyítékaik vannak arra, hogy létezik "transzneműség"?

Figyelt kérdés

Azt gondolom, hogy lehetetlenség kikutatni olyat, hogy valaki, aki férfi testben él lehet-e nő, ha annak érzi magát, egész egyszerűen azért, mert ez színtisztán hitbéli kérdés.

Ha van az asztalon egy alma, de valaki azt állítja róla, hogy körte, nekem pusztán hitre van szükségem ahhoz, hogy az érzékszerveim által felfogott jeleket én alma helyett a körte fogalmi meghatározásával cseréljem fel. A tudomány el fogja tudni az almáról mondani, hogy vannak közös részei a körtével, pl. mindkettő gyümölcs, de azt soha nem fogja tudni "bizonyítani", hogy az márpedig körte, mert az kizárólag rám van bízva, hogy mit definiálok annak.

Ennek ellenére a liberális-LMBTQ oldalról mindig az állítólagos tudományra hivatkozást hallom, mint ultimate érvet arra, hogy az alma körte is lehet.

2023. júl. 11. 19:03
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/261 harminezer oxigén ***** válasza:
54%

az előbb kimaradt, ha màr valami "jellemző" "nem jellemző". szerinted mi a jellemzőbb az hogy egy mozgàskorlàtozottal bànnak megalàzó becsületsértő módon vagy hogy egy transzneművel?

Niki

2023. aug. 29. 13:33
 162/261 anonim ***** válasza:
3%
#142 Szájer, màr több mint egy ève nem rèsze a magyar politikànak. A transznemű elmebetegek, viszont egyre jobban elpofàtlanodnak. Ez a problèma. Nem az, hogy egy több mint egy ève mit csinált egy azóta teljesen politikailag súlytalan ember. A transzneműsèg NEM normàlis. Súlyos elmebetegsèg. Viszont, pszichoteràpiával gyógyítható, visszaszorítható.
2023. aug. 29. 14:04
 163/261 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem az a jellemző, hogy egy transznemű sokkal hamarabb érez valamit becsületsértőnek, és megalázónak, mint egy mozgáskorlátozott, vagy általában az emberek, talán emiatt is lehet, hogy sokszor tapasztalni, hogy érvek helyett csak támadóan személyeskednek.
2023. szept. 1. 00:02
 164/261 harminezer oxigén ***** válasza:
95%

ez azért lehet így mert egy transznak gyakrabban kell ilyet àtélnie

olyat még nem làttam hogy valaki egy mozgàskorlàtozottnak szóljon be vagy kezdené el vegzàlni

olyat viszont màr éltem àt személyesen pàrszor hogy a transzneműségem miatt àlltak le velem, a b**i k**ög f***szo**ó stb jelzők melett a "dögölj meg" "megcsaplak" stb fenyegetések is hangoztak el ilyenkor

elég csak itt a gyakorin körbenézned. szerinted milyen kérdésből talàlsz többet? ami a mozgàskorlàtozottakat becsmérli, gyalàzza, szidja vagy ami a transzokat?

Niki

2023. szept. 1. 05:48
 165/261 anonim ***** válasza:
79%
#165 csak azért mert korlátolt vagy, és nem vagy hajlandó kognitív energiát belefeketetni, hogy megértés egyszerű folyamatokat, nem kell ilyen nagymellénnyel hirdetni az ostobaságodat. Tudod az ostobaság a transzneműséggel ellentétben valóban választható.
2023. szept. 1. 09:01
 166/261 anonim ***** válasza:
100%
#166 Bocs, hogy beleszólok, de annyiból nincs igazad, hogy az ostobaságot (pontosabban ostoba viselkedést) csak egy okos ember tudja választani. Aki valóban ostoba, az nem tud választani, hogy okos legyen vagy ostoba. Nem tud úgy dönteni, hogy én mától zseni leszek. :) Illetve dönteni tud, csak megvalósulni nem fog a döntése. :)
2023. szept. 1. 09:09
 167/261 anonim ***** válasza:
100%
#166 szerintem valamilyen szinten vad döntése a szerényebb mentális képességű embereknek is. Az mindenképpen egy tudatos döntés, hogy nem hőbörgök olyan dolgokról amiket nem értek. Én sem osztom ki a szívsebészt, mert teljesen laikusként valamit nem értek és biztosan én jobban tudom. Ha nem is lennék képes felfogni a szívsebészeti módszertant, akkor sem okoskodok bele
2023. szept. 1. 09:41
 168/261 anonim ***** válasza:
52%
Sok értelme van a vitának, ha töröltetitek a veletek egyet nem értő hozzászólásokat.
2023. szept. 1. 09:45
 169/261 anonim ***** válasza:
93%
#167 Igazad lehet. A saját képességeihez mérten dönthetne úgy, hogy megpróbálja a maximumot kihozni magából és nekiáll tanulni, fejlődni, informálódni. Csak itt meg közbeszól a Dunning–Kruger-hatás, ami megakadályozza abban, hogy egyáltalán felismerje azt, hogy ő mennyire buta, illetve hozzá nem értő egy adott téma kapcsán.
2023. szept. 1. 09:52
 170/261 harminezer oxigén ***** válasza:
91%

Még szerencse hogy olvastam a törlés előtt a hozzászólást. Gyakran összeszoktam itt futni vele a gyakorin, rég láttam. Szinte már aggódtam is miatta nem esett-e baja.

Korábbi kérdések alatt igen csak foglalkoztatta az elmeállapotom, és a hogylétem, megnyugtatására közlöm, nagyon jól vagyok. A nevem továbbra sem "Attila".

Az végett hogy megnyugodjon ezúton közölném vele hogy nemrég kaptam kézhez az értesítést, miszerint elkészült az igazságügyi orvosszakértői vélemény, mely alapján elfogadták, jóváhagyták a még 2020.01.08-án benyújtott kérvényemet és meg fogom kapni hivatalosan is a nevemet.

Niki

2023. szept. 1. 10:14
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!