Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért jönnek...

Az emberek miért jönnek mindig a "bezzeg nyugaton (...) ez meg az olcsóbb viszont több a fizetés" dumával miközben amúgy nem izgatja, hogy nyelvtudás nélkül mindezen érveket a hajára kenheti?

Figyelt kérdés

[link]

Erről a posztról és a rá adott kommentekből jut eszembe a kérdés.

Mindenki úgy beszél külföldről, mintha csak a szomszéd városba kellene átköltözni, miközben tökre nyilvánvaló, hogy perfekt nyelvtudás nélkül, a nagy külföldi álom és igérgetéshalmaz is csak egy álom marad.

A magyarok idegennyelvtudása a legrosszabb az EU-ban mégis mindenki kihagyja a képletből a nyelvtudást mint tényezőt.

Miért?

Vagy én vagyok ennyire lemaradva és rajtam kívül minden magyar beszél angolul és/vagy németül?

2023. júl. 10. 00:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
48%
20.: Jó, akkor speciel te ne menj el... Hagyd rá azokra, akik itton nem ilyen szerencsések. Hidd el, akad bőven ilyen is. Örülj neki, hogy te megcsináltad a szerencsédet itthon. Mindenki ott legyen boldog, ahol tud, és kész.
2023. júl. 11. 12:09
 22/31 A kérdező kommentje:
#17: Oké, hollandul meg se mukkantál. Na de az a kérdésem, hogy angol vagy más idegennyelven milyen szintű volt a tudásod? Mert én A2 szintű angollal mégis hogyan legyen bátor külföldön munkát vállalni főleg, hogy olyan szakmám van amihez kell a nyelvtudás (infó)?
2023. júl. 11. 19:12
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

Angolul tudtam nyilván. De ma már mindenki tud angolul. Angolul beszélni manapság már kb olyan mint tízig számolni, vagy bekötni a cipőfűződet. Már az ovisok is tudnak angolul.

2023. júl. 11. 20:13
 24/31 A kérdező kommentje:

#23: És milyen szinten? Azért abban kételkedem, hogy olyan mint tízig számolni. A magyar nyelvoktatás elég pocsék és kötve hiszem, hogy a sok szakmunkás melós annyira tudna perfekt angolul.

Nyilván egy menüt én is ki tudok kérni meg buszjegyet venni, de az marhára nem angoltudás, hanem az, ha egy lakáshitelt meg tudsz kötni.

2023. júl. 11. 20:30
 25/31 anonim ***** válasza:
60%

Nem kell perfekt. Egy erős A2 már a legtöbbször elég.

Nyilván, aki orvos vagy tanár akar lenni annak nem, de én most szakmunkásokról beszélek. Betanított munkákra meg egy rakás lengyellel találkoztam, akik A0 szinten tudtak angolul (érdekes, hogy a románok közt meg nem sokat voltak olyanok, akik ne tudtak volna idegen nyelveket)

2023. júl. 11. 21:01
 26/31 A kérdező kommentje:

#25: A0 szint nem létezik. Az A1 a full kezdő.

De így már pontosabb amit írsz. Viszont az erős A2 az nem egyenlő azzal, hogy valaki tud angolul. Nem civakodni akartam, csak pontosítani, ha nem gond. Nekem a diploma miatt van B2-es középfokúm, de mégha ismét azon a szinten lennék (most nem vagyok azon) akkor se állítanám magamról, hogy tudok angolul.

2023. júl. 11. 21:35
 27/31 anonim ***** válasza:
75%

21

Megcsináltam a szerencsémet...

Munka mellett folyamatosan tanultam valamit, ennyi volt a nagy titok.

Mindenkinek szíve joga külföldre menni. De onnan ne rám nézzen mérgesen, mert én itthon is munkával és tanulással jól haladok.

2023. júl. 11. 23:18
 28/31 anonim ***** válasza:
34%

Én meg egyetemre mentek és tanultam is mellette sok más társammal együtt. Többségünknek nem jött be az élet Magyarországon. Ha egy-két emberről van szó, akkor ott lehet a személy a hibás. De itt százezrekről beszélünk, akkor az a rengeteg ember mind hülye?

2023. júl. 11. 23:27
 29/31 anonim ***** válasza:

28

Attól függ mit tanultak. Intézmény kommunikátor, meg reklámszervező, meg kommunikációs szakreferens képzettséggel sokan mit várnak? Nem ezekre van kereslet, hanem a szakmunkákra egyetemi szinten - ha már az egyetem a téma (elektromérnök, technikus, statikus, szoftver és rendszerfejlesztők, stb). Ezek mind itthon is találnak állást.

2023. júl. 11. 23:52
 30/31 anonim ***** válasza:

De érdekes módon kint, akik ott végeznek azok a büfé-saláta szakokkal is valahogy szinte mindig el tudnak helyezkedni

2023. júl. 12. 05:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!