Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiek! Nem ellentmondás...

Ellenzékiek! Nem ellentmondás ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

1. Fúj Fidesz, mert lenyúlja az embereket pénzét a sok adóval.

2. Amikor a Fidesz adó-visszatérítéssel egy csomó "lenyúlt" pénzt ad vissza az állampolgárok zsebébe az is fúj.

2023. júl. 5. 21:49
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
0%

29

Engem nem érdekel napjaink mélyliberálisch mondanivalója, mert elég behatóan ismerem a mai liberálisch értékrendet ahhoz, hogy tudjam, hogy az alapja üres. És ezt nem azért írom, mert "jobber" vagyok, hanem a tények ezt mutatják a mai liberálisch felfogásról.

Amit elértem, ahhoz semmi köze nem volt a kormánynak, magamnak tanultam, magamnak dolgoztam, és magamnak edzettem. Ha valami nem sikerült, akkor a saját nyomoromért nem másokat hibáztattam. Te viszont csak annyit csinálsz, hogy hőzöngsz egy monitor előtt, és befektetett munka nélkül elvárod, hogy neked mindened meglegyen, mert abban a hiszemben élsz, hogy neked minden alanyi jogon jár.

"Hát olyan szinten vagytok tájékozatlanok, hogy egy másik kérdés alatt belinkelted (te vagy a három közül valamelyik vérfideszes), németeknél 2,5€ egy m3 gáz, hivatkozás a google."

Itt látszik, hogy ki is az agymosott. A fidesz rögeszméd már beteges. Egyáltalán nem érdekel, hogy a németeknél mennyibe kerül a gáz, soha nem is érdekelt, te rugózz rajta nyugodtan, hátha ettől helyrerázódik az alanyi jogon elvárt jóléted.

"Ilyen tájékozatlanság miatt mondjátok, hogy +20% orvos van Magyarországon 2010 óta, merz a ksh leírta. "

Nem érdekel az egészségügyi téma sem, csak az érdekel, amiről én döntöm el, hogy érdekel. Erre jössz te és majd jól megmondod, hogy engem mi foglalkoztasson? Mit képzelsz te magadról? Nyomdaipari mérnök vagyok, ha ez megnyugtat, és csak az ipari témákat követem.

"Meg teszitek fel az ostoba kérdéseiteket "balosoknak" címezve mindenkit, aki nem fidesz. Hát egyértelmű nem tudjátok mit jelent a balos."

Mondod ezt te, aki olyan válaszok és témák mögé képzel engem, ami soha nem is érdekelt? Rögeszmés vagy. Szedd össze magad azt ajánlom.

2023. júl. 7. 16:12
 32/36 anonim ***** válasza:

Te, mivel olyat hazudsz, ami nem igaz.

Ez kb. olyan, mintha én azt adnám elő, hogy amikor leírom egy fideszesnek, hogy ebben a hónapban nem tudtam 20 milliót félrerakni, akkor azt mondják, hogy "ingyenélő meg munkakerülő, aki ebben az országban nem tud 20 milliót havonta félrerakni, az csak ez lehet, mivel a fidesz elérte, hogy ezt bárki megtehesse".

Szóval akkor most ajánlhatnám neked is, amit írtál, hogy "El lehet gondolkodni, hogy kik vannak becsavarodva ilyen szinten."

A valóságban egyik eset sem történt meg, viszont te azt hazudod, hogy igen. Nos, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy ki véd egy oldalt gondolkodás nélkül a vakhitével úgy, hogy valószínűleg semmi hozzáértése nincs pl. a gazdasági kérdésekhez.

2023. júl. 7. 16:20
 33/36 anonim ***** válasza:
82%

31! Ez olyan tipikus a műszaki "emebreknél", hogy vagyok én osztán mindenki más le van szarva! komolyan mondom, ha valakit agyonvernének melletted szerintem azt is elintéznéd egy vállrándítással, hogy hát-hát ez engem nem érdekel, nem én voltam, minek állt oda!

Most engem az "fogott meg benned", hogy "Nem érdekel az egészségügyi téma sem" -tehát az egyik alapvető dolog, amiért a drágalátos Fideszed felel, és eléggé el van tolva az nem érdekel, így könnyű hithű fideszesnek maradni! Tehát kipiszkálni, ami nem szép és csak a szépet nézni.

Én is ha nem venném figyelembe a közügyek kb. 70%át a maradék 30% alapján csont fideszes tudnék lenni.

pl. ország és megyebérlet, szuper ötlet támogatom benne a Fideszt maximálisan!

Ellenben: lepusztuló MÁV járműpark, rendszeresen kieső vonatok, napi két vonattal "ellátott" mellékvonalaok, ahol korábban nyolc vonat is volt.

Ha már ezt is nézem, már rögtön nem vagyok annyira hívő fideszes, mert látom, hogy egyik kézzel ad, másikkal meg szétver!

De ha felvenném a szemellenzőt, mint te, akkor engem is csak és kizárólag azt nézném, hogy mennyire jó a megye meg országbérlet.

Tehát lehet úgy csinálni, hogy "engem nem érdekel az egészségügy" meg az oktatás meg a meg a meg a....és a végén kijön, hogy itt minden csupi-szupi, csak te is tudod valahol ott mélyen, hogy nem a "liberálisch"-okkal van baj, amiért ők azt is észreveszik...

2023. júl. 8. 05:28
 34/36 A kérdező kommentje:

„Az a helyzet, hogy nem. Orbán már 2010-et adóemeléssel kezdte, aminek a töredékét csökkentette csak.”

Ami nem zárja ki, hogy attól még összességében lehet kisebb az adózás mértéke. Ott az OECD adat. Azzal vitatkozol?

„Nincs olyan terület, amire ez igaz.”

Foglalkoztatottság? Reálbér? GDP-arányos államadósság? Gazdasági növekedés?

Ezek mind olyan területek, amire igaz.

„2010-ben EU-s viszonylatban 30-ból olyan 20. helyen volt az egészségügyünk. 2019-ben már hátulról voltunk a 3.-ak.”

Ezt az infót honnan vetted? Egyébként ha ez így van, az attól még javulhatott az egészségügyünk. 2010-hez képest lehet jobb az ellátás, max rangsorban romlottunk.

Kb. mintha múlt évben 30 km/h-val első vagy egy futó versenyen, idén meg 35 km/h-val harmadik. Gyorsabb, jobb lettél, hiába lettél rangsorban rosszabb.

„Szóval nem, nincs olyan terület, ami javult volna.”

Ööö… Mi az, hogy szóval? Miféle logika ez? Abból, hogy szerinted romlott az EÜ és az következik, hogy SEMMI TERÜLET nincs, ami javult volna?

„Nem, az a rossz, ha inflációt gerjesztenek az "adóvisszatérítéssel" és ezt tették.

Ez azért rossz, mert aki kapja a pénzt, annak nem segít, mivel az infláció miatt ott van, mint előtte, viszont aki pénzt sem kapott, az még hátrányban is lesz.”

Nem érted. Ha adóvisszatérítés helyett, az adókat csökkentették volna, végederményben valószínűleg ugyanott lennénk, csak nem ilyen rövid időn belül zajlott volna le.

„Nem is az adóztatást kritizálják, hanem a túlárazott számlákat.”

A 21-es az adózást fikázza, ahogyan általában véve az ellenzékiek is. Én gyakrabban hallom őket magas adók miatt puffogni, mint túlárazott számlák miatt.

„magas adók Orbán” kulcsszavakra 650 ezer találat.

„túlárazott számlák Orbán” kulcsszavakra 5 ezer… :D

És ellenzékiek alatt nem a politikusokat értem, hanem a szavazókat, ha eddig nem lett volna világos.

„De ezt is leírtam. Látod, hogy rosszabb lett az oktatás, még olvasni sem tanítottak meg téged.”

Attól még, hogy leírsz valamit nem lesz igaz. A gyerek már az ovi után rájönnek, hogy a saját fantáziájuk nem a valóság, nálad ez úgy látszik elmaradt. :)

„Az egészségügy nem működik. Az az egészségügy, ahol neked féléveket kell várni, az nem működik.”

Nagyon egybitesen gondolkodsz. Ilyen alapon nincs olyan egészségügy, ami működik. Gondolom ha elgázolnak, és a sürgősségire kerülsz és épp az életed mentik meg az ébredés után is azt fogod gondolni, hogy nem működik az egészségügy.

„Olyan közvilágításra gondolunk, amiről az Elios-ügy szólt?”

Olyan közvilágításra, ami a Holdról is látszik. :)

„Az áram esetében már a napelem hálózatot sem bírja el”

Napelemek, jajj… Neked azok a mindeneid. Tudom ki vagy! :D

„Az áram, fűtés és víz pedig nem egy karbantartott rendszer.”

Akkor a közműveknél szerinted mit csinálnak? Mondom én, hogy egybitesen gondolkodsz. Ha szerinted nem kellően jó a karbantartás, akkor már nincs is?

„a víz a csatorna hálózat szétrohadása miatt egy jó része elfolyik.”

„Az adódból kellene ezeket karbantartani, jelenleg nem teszik, mivel ebből is ellopták a pénzt, szóval igen, mínuszban vagy.”

Van egy tanulmány erről, mely szerint Magyarországon a víz kb. 20%-a vész el. Olaszország 30% fölött, Franciaország 20% fölött, Írország 40% fölött. Kevés az olyan, ami 10% alatt van. Szóval semmi rendkívüli rosszaság nincs a magyar vízhálózatban.

[link]

„Jelenleg olyan helyzetben vagyunk, hogy ha ezeket piaci szereplők vinnék, akkor hasonló lenne az ár, viszont működnének ezek a rendszerek.

Mondok egy példát. Ha a csatornahálózatunk tökéletes lenne, akkor a vízszámlád kb. harmadával kevesebb lenne, mivel nem folyna el a víz”

És ezeket a kijelentéseidet mire alapozod?

„Egyébként, most a példa kedvéért, azt állítottad, hogy kevesebbet adózunk a fidesz alatt. Ha szerinted az inflációt gerjesztett, akkor nem adózunk kevesebbet, mert elinflálták a hasznod.”

Nyilván nem csak ez a két faktor határozza meg a reálbért, más tényezők is befolyásolják, de ha van infláció követő béremelésed nem inflálódik el.

„Csak elinflálódott a kereseted, vagyis nem vagy előrébb.”

De igen, mert a keresetem az folyamatosan nő, de a lakástörlesztőm az fix marad.

„Amíg forintban kapsz pénzt és forint a lakástörlesztőd, addig az infláció arányaiban mindkettőre ugyanúgy hat.””

De a bérem kompenzálódik az infláció hatására (is).

„De, olyan mértékű volt már rá 2 évvel. Rá 3 évvel, már magasabb is volt.

Bizony, nincsenek előrébb, sokkal többet emelkedtek az árak mostanra, mint amennyit kaptak.”

Mostanra már. De amikor megkapták még nem. Pl.: vettek 10 milláért egy kérót, ami most 25 millát ér (most mondtam valamit). Innen is lehet nézni. A piac meg olyan, hogy alkalmazkodik, azért ilyenek a lakásárak, mert meg tudják fizetni.

„Bp. az 5 legdrágább város lakásár/fizetés arányában.

Szóval ez simán hazugság.”

Nem tudom ezt honnan veszed. Egyáltalán milyen listában? Európai fővárosok, vagy simán várok? Unión belül. Ami listát én találtam ott Bp az 5-ik hely közelében nincs.

[link]

„Az adó nem csak annyit jelent, hogy mennyit fizetsz be a fizetésedből, hanem mennyit kapsz vissza.

Mivel az adó lényege, hogy te azon a MEGVESZED a szolgáltatásokat. És emiatt bizony többet adózol.”

Jó, de ez igaz volt arra is amikor 53% volt a tax wedge, és arra is, amikor 41%. Most már csak azt kell valahogy kihoznod ebből, hogy mégis a 41% alatt adózol többet. :)

„Na, így vezetik meg a tájékozatlanokat.

Egyrészt, nem több a dolgozó orvos. Ilyenkor orvosi pozíciót számolnak. Ha te orvosként dolgozol állami egészségügyben és magánban, akkor máris 2 orvosnak számolnak.”

Ezt az atomnagy hülyeséget mégis hol olvastad?

„A fizetésről tett kijelentésed szintén nem igaz. Az alapbérük növekedett, viszont az a fizujuk csak egy része. És cserébe a kiegészítő juttatásokat csökkentették.”

És azt akarod beadni, hogy a kiegészítő juttatásaik csökkenése ellensúlyozza a körülbelül 7x bérnövekedést, ami 2010 óta végbement?

„De még ha el is fogadom ezeket a pontokat, akkor sem ennyiből áll az oktatás és egészségügy helyzete.”

Hát mi másból. Az oktatást elfogadom, hogy szarabb lett, de az EÜ? Mivel tudod objektíven jellemezni. Említetted a várólistákat, hogy milyen hosszúk. Mennyi manapság az átlagos várakozási idő, és mennyi volt 2010 környékén?

„A választási előtti nyugdíjasoknak küldött pénznél pl. beismerték, hgoy hitelt kellett felvenni rá.”

Erről én nem találtam infót, tudnál küldeni?

„Nem az. 2010-ben 30-ból 20. helyen voltunk, most hátulról a 3. helyen vagyunk.”

Attól még lehet jobb az EÜ, lásd a fentebbi futós példát.

„Mármint ha van belőle, mivel hónapóta hiány van a fidesz inkompetenciája miatt.”

Nem a Fidesz kompetenciája miatt van kevés, ez egész Európára jellemző jelenség.

[link]

„Ami egyébként egy rossz intézkedés, mivel egy értelmes kormány célja, hogy tömegközlekedés felé terelje az embereket.”

Akár jónak, akár rossznak térted, mégis egy érv az alapállítás mellett, hogy kevesebbet adózunk.

„PISA, kész, bizonyítva van.”

Ja, valami 1% ponttal rosszabb?

„Nyugi, a fizud se”

Nyilván a fizu olyan, hogy nem emelkedik, ha végignézel a statisztikákon, vagy akár am inimálbér adatok.. :D

„Tehát, pl. egy mérnök 13 év alatt kb. kétszer senior lesz junior szintről.v A fizetése többszörösét tudja összeszedni, de ez nem a kormány érdemes. Ez az ő személyes tapasztalata miatt van.

Normális esetben az ember tapasztalatszerzés miatt, többet keres időről időre.

Vannak kivételek nyilván, de abból ugyanúgy nem lehet kormányra következtetni.”

Ezt az okfejtést is hallottam már.

Ha mégis emelkedik összességében a mérnökök fizetésének az átlaga annak semmi köze ahhoz, hogy juniorból senior lesz valaki, hisz a pályára folyamatosan jönnek be juniorok és hagyják el seniorok.

„ Nos, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy ki véd egy oldalt gondolkodás nélkül a vakhitével úgy, hogy valószínűleg semmi hozzáértése nincs pl. a gazdasági kérdésekhez.”

Ezt mondod te azok után, amit a nominal és real GDP-vel leműveltél. :D Legutóbbi vitánk során egyenesen olyan forrásokkal próbáltad alátámasztani a saját igazad, amik végül ENGEM IGAZOLTAK. Még valami angol szöveggel is próbáltál kamuzni, úgy hogy kivágtad a közepét, és úgy más értelmezést nyert a mondat, mint az eredeti. Persze lehet, hogy nem szándékos volt és benézted.

2023. júl. 8. 08:00
 35/36 anonim ***** válasza:
53%

32

Nekem te ne dumálj valóságról, amikor egymást érik itt is az olyan hozzászólások, hogy minden fidesz szavazó egyben erőszakos hittérítő is.

Valóság...aha.

2023. júl. 9. 14:04
 36/36 anonim ***** válasza:
53%

33

"Ez olyan tipikus a műszaki "emebreknél", hogy vagyok én osztán mindenki más le van szarva! komolyan mondom, ha valakit agyonvernének melletted szerintem azt is elintéznéd egy vállrándítással, hogy hát-hát ez engem nem érdekel, nem én voltam, minek állt oda!"

Érdekes következtetés csupán annyiból, hogy azt mertem leírni, hogyha nekem kellett valami, akkor dolgoztam és tanultam érte. Hogy jutottál ebből arra, hogy egy antiember vagyok? De az idevágó mondatomat is másold ide.

"Most engem az "fogott meg benned", hogy "Nem érdekel az egészségügyi téma sem" -tehát az egyik alapvető dolog, amiért a drágalátos Fideszed felel, és eléggé el van tolva az nem érdekel, így könnyű hithű fideszesnek maradni! Tehát kipiszkálni, ami nem szép és csak a szépet nézni."

Megint ott tartunk, hogy majd te előírod nekem, hogy mivel foglalkozzak? Nem érdekel az eü téma, sem a transzneműek helyzete, és ezután sem fog. Másold ide ahol egyetlen mondatommal is a fideszt éltettem. Ha az ellenzékieknél menő dolog olvasni, akkor nem fog gondot okozni ezt is idemásolni.

"De ha felvenném a szemellenzőt, mint te, akkor engem is csak és kizárólag azt nézném, hogy mennyire jó a megye meg országbérlet.

Tehát lehet úgy csinálni, hogy "engem nem érdekel az egészségügy" meg az oktatás meg a meg a meg a....és a végén kijön, hogy itt minden csupi-szupi, csak te is tudod valahol ott mélyen, hogy nem a "liberálisch"-okkal van baj, amiért ők azt is észreveszik..."

Komolyan, másold már ide, ahol azt írtam, hogy mennyire jó, hogy fidesz van. Szedd össze magad azt ajánlom és ne merj még egyszer olyan dolgokat nekem tulajdonítani, amikről egy sort sem írtam. Addig is várd a jólétedet munka nélkül, monitor előtt hőzöngve.

2023. júl. 9. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!