Ellenzékiek! Nem ellentmondás ez egy kicsit?
1. Fúj Fidesz, mert lenyúlja az embereket pénzét a sok adóval.
2. Amikor a Fidesz adó-visszatérítéssel egy csomó "lenyúlt" pénzt ad vissza az állampolgárok zsebébe az is fúj.
10
Azért én is megnézném, hogy engem hogyan kontrollál a fidesz. Ezt mélydemokratáék sosem tudják kifejteni.
Akkor ellentmondásos, ha valaki egy megvezethető idióta. Egyébként MINDIG elég egyértelmű, hogy mi a probléma, mert még az ellenzék is elmondja ezt.
"1. Fúj Fidesz, mert lenyúlja az embereket pénzét a sok adóval."
Nem ezt mondják. Ha az adó mértékétől függetlenül nyúlják le. Nem az a baj, hogy sok az adó - jó, részben az is -, hanem hogy az adók ellenére szétrohadt az ország, de a fideszesek 100 milliárdok tesznek zsebre.
Itt kisebb mértékben van az adó mértékével baj, ha keveset adóznánk és abból lopnának, az ugyanúgy baj lenne.
Mátyás király példája elég jó erre. Magas adók voltak, de cserébe egy erős zsoldos sereget el tudott tartani. Vagyis megérte befizetni az adót, mert állami szolgáltatás formájában sokat kapott belőle a nép.
Na, nálunk az adók nőnek, a forint inflálják, de minden csak egyre szarabb.
"2. Amikor a Fidesz adó-visszatérítéssel egy csomó "lenyúlt" pénzt ad vissza az állampolgárok zsebébe az is fúj."
Ez sehol nem mond ellent a fentebbivel.
Egyrészt, ha ellopok tőled 10 milliót, akkor boldog leszel, ha egy ezrest visszaadok? Nyilván nem, mert mínuszban vagy továbbra is.
Másrészt, itt nem a visszaadással van baj, hanem annak a következményeivel. Pl. infláció, amiből az következik, hogy ha nem vagy a kedvezményezett réteg része, akkor nem hogy te még sokat is adózol, de inflálják is a kereseted és nem kapsz vissza semmit.
A CSOK és társai úgy szintén, amik egy az, hogy kölcsönök a nagy része, vagyis fizetheted vissza, viszont cserébe még be is épülnek az árakba, így a családosok nincsenek előrébb, de mindenki másnak már esélytelen lakást venni.
12
Nahát, semmi érv, rögtön személyeskedés részedről Mr Agykontroll?
14
Azt se tudod mi az az érv :D Minek az neked mit kezdesz vele? Megenni nem tudod így figyelmen kívül hagyod.
13
Pontosan, de ne számíts rá hogy felogják.
16 hol?
tudod értelmezni az érveket? meg tudod enni? na ugye
eddig csak figyelmen kívül hagytad legfeljebb.
17
Annyit kérdeztem, hogy engem hogyan komtrollál a fidesz? Erre válaszként csak szmemélyeskedsz.
18 hàt itt vagy és a hazugságokat terjeszted :) és kérdezed téged hogy kontrollál :)))))
Nem láttam személyeskedést bocsi :)
"Nem az a baj, hogy sok az adó"
Nem sok az adó, kevesebbet adózunk, mint 13 éve.
"hanem hogy az adók ellenére szétrohadt az ország"
Az ország az elmúlt 13 évben sokat javult.
"Ez sehol nem mond ellent a fentebbivel."
Dehogynem. Rossz, ha adókat vetnek ki, de az is rossz, ha adóvisszatérítést adnak.
"Egyrészt, ha ellopok tőled 10 milliót, akkor boldog leszel, ha egy ezrest visszaadok?"
Az adózás nem lopás.
"Nyilván nem, mert mínuszban vagy továbbra is."
Nem vagy mínuszban, hisz adódból tartják fenn az egészségügyet, közvilágítást, áramszolgáltatást, fűtést, vízellátást, stb. Inkább nem fizetnél be semmi adót, és cserében nem részesülnél ezekben a javakban?
"Másrészt, itt nem a visszaadással van baj, hanem annak a következményeivel. Pl. infláció"
És honnan tudod, hogy ha visszaadás helyett adócsökkentés lett volna, akkor nem ugyanúgy inflációt gerjesztett volna? Ha egyik napról a másikra hirtelen eltörölnek adókat, akkor az embereknek több marad a zsebében, és az is inflációt okoz, legfeljebb nem ilyen hirtelen szintűt.
"a nem vagy a kedvezményezett réteg része, akkor nem hogy te még sokat is adózol, de inflálják is a kereseted és nem kapsz vissza semmit."
Egyedülállóként én örülök, hogy elinflálódott a lakástörlesztőm.
"A CSOK és társai úgy szintén, amik egy az, hogy kölcsönök a nagy része, vagyis fizetheted vissza, viszont cserébe még be is épülnek az árakba, így a családosok nincsenek előrébb"
Ez hülyeség, miért ne lennének előrébb? Nyilván nem olyan szintű áremelkedést okoz ez az egész a lakásárakban, mint amennyivel nagyobb a kedvezményeik mértéke.
És Magyarországon európai viszonylatban még mindig kifejezetten kedvező a lakásár/fizetés arány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!