A balosok miért hisztiznek, ha valaki poénkodik a gender témával?
Szerintem a legtöbb ember számára nehezen érthető, hogy nem tudja magáról eldönteni egy felnőtt ember, hogy férfi vagy nő. Vagy ez a genderfluid dolog is milyen, hogy egyszer ennek érzem magam, máskor meg annak? Azért jobb esetben csak látszik, hogy van kukija valakinek vagy nincs.
Ehhez képest most nagyon megy az érzékenyítés és a hiszti, ha valaki ki meri mondani, hogy ez furcsa. Az egyszerű emberek szerintem nevetnek az ilyesmin és ezt csak a felszínen lehet elnyomni, de informálisabb közegben egy-két pohár után nyíltan megy.
"Az itt a gond, hogy nem tudnak a fasiszták dönteni. Ha azzal van bajotok, hogy kettőnél több nem van, akkor nem lehet azzal bajotok hogy “valaki azt sem tudja hogy nő vagy férfi”. Azok, akik a nem férfinak vagy nőnek vallják magukat, nagyon is tudják cserébe hogy milyen neműek. Döntsétek el, mi a vád."
Semmilyen vád nincsen. Aki az által hogy minden egyes pillanatban véresen komolyan veszi magát és képtelen elviselni hogy néha őt is kifugárázzák, viccelődnek vele az további humor forrásának lesz a tárgya mindig.
" Azok, akik a nem férfinak vagy nőnek vallják magukat, nagyon is tudják cserébe hogy milyen neműek. Döntsétek el, mi a vád."
Na most ezen pl hangosan nevettem mert abszurd módon vicces volt. Ezzel semmi baj nincsen. És ha ezt egy "magát nem férfinek vagy nőnek tartó" személy mondja azoknak akik valamiért viccelodtek vele azok ezzel csak municiót adnak további zrikálásra. Pont erről pofazik mindenki hogy nem kell ennyire komolyan venni. Amikor valakit betalalnak valamivel akkor a leg nagyobb hülyeség full komolyan venni és el várni hogy ők megmagyarázzák a vicceket. Ezt a fene nagy önérzeteskedést kellene levetkőzni végre. Engem is meg találnak mindennel fehér hetero férfiként, én pl a kifejezetten idősebb nőket kedvelem és emiatt vagyok célpont de nem veszem magamra hanem én is nevetek rajta.
"Annyiban durván sántít ez az álláspont, hogy nagyon más felfele meg lefele ütni. Egy rosszul teljesítő közszereplőt vagy társadalmi helyzetét tekintve kiemelt pozíciójú embert egész más viccekkel csesztetni, mint egy olyat, akinek sokan a létezéshez való jogát is kétségbe vonják."
Te össze kevered a nagy nyilvánosság előtt való kritikával. Egy közszereplonek többet kell tűrnie mert sokan ismerik így nyilván nem lenne értelme perelnie minden egyes róla készült cikkel kapcsolatban. Ettől még egy nem közszereplőt is kritizalhatsz csak az a különbség hogy nem nagy nyilvánosság előtt.
Látod utsó, az hogy nevettél bizonyítja, hogy ez nem csak vicc számodra, hanem komoly előítéleteid vannak mindenkivel szemben, aki nem fér bele a férfi-nő dogmába. Mert az 100% hogy semmi vicceset nem írtam, te ha meg tényeken nevetsz, az rólad mond el mindent.
“ Engem is meg találnak mindennel fehér hetero férfiként, én pl a kifejezetten idősebb nőket kedvelem és emiatt vagyok célpont de nem veszem magamra hanem én is nevetek rajta.”
És mikor csorbították a jogaid emiatt? Mikor vertek meg emiatt? Mikor tagadott ki a családod emiatt? Jaaa, hogy soha. A mindenkori rendszer nyerteseként egyszerű az elnyomottakon nevetni és nem magadra venni valódi vicceket. Mert a meleg, transz, nembináris viccelgetés szinte mindig gyűlöletből és lenézésből ered.
Ez például egy homoszexualitásról szóló vicc:
Elton John, Robbie Williams és Kylie Minogue jönnek ki egy fergeteges koncertről.
Jó részegek, és ahogy dülöngélnek a kertek alatt Kylie-nak beszorul a feje egy helyen a kerítésbe. Robbie azonnal kihasználja az alkalmat felhajtja Kylie szoknyáját és rendesen odadörrent neki hátulról.
- Most Te következel! - szól oda Elton-nak.
Elton John sírva fakad...
- Mi van Elton? - kérdezi Robbie.
- Sajnos nem fér be a fejem a kerítésbe!
Szerintem ez nem nézi le a melegeket, ha heteroszexuálissal lenne ugyanez, ez sem és az sem lenne sértő (csak az humoros sem), és nem halállal viccelődik. Én is azt mondom, hogy különbséget kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!