Az miért számít homofóbiának, ha nem ismerem el az úgynevezett "nemi identitásokat"?
Társaságban beszélgettem egy kék hajú lánnyal, akinek elmondtam, hogy nekem ő akkor is lány, ha nembinárisként határozza meg magát, mivel számomra ez egy értelmezhetetlen kategória (vagy mondja meg konkrétan, mi van a férfi és női nemeken kívül, ami egyikre sem illik).
Én ezt azzal is alátámasztottam, hogy egy skizofrén tévképzeteit sem fogadjuk el valóságként, akkor miért kéne azt elfogadnom, hogy valaki pl. genderfluid (ma férfinak, holnap nőnek érzi magát).
Erre lehomofóbozott. Pedig ahogy a skizofréneket, úgy a melegeket sem gyűlölöm. Miért kell összemosni ezt mindig? Komolyan nem értem.
Gondolj erre úgy, mint egy vallás/hovatartozás.
Én is mondhatom magamról, hogy én vietnáminak tartom magam, ha pedig nem ismered el, hogy húzott szem nélkül is lehetek az, rasszista vagy.
Vallás szempontból is mondhatom magamnak pl. muszlimnak, te pedig jöhetsz azzal, hogy de hát ugyanaz az Isten, mint az előző 2 vallásban, tulajdonképpen nem vagy az.
Úgy kell elfogadnod, ahogy tőled sem kérdezik meg, hogy most milyen nemiszervvel szeretnél együtt dolgozni az ágyon. Magyar nyelven pont semmi beleszólásod nincs, hogy ki mit szeret, milyen vallásúnak/nemzetiségűnek/neműnek tartja magát.
A vallást is, nemzetiséget is hasonló kalap alá lehet venni, bár ez elnagyzott kijelentés, de tulajdonképpen azokat sem tudod megfogni. Ha megkapod a kínai állampolgárságot magyar születésűként, akkor is vallhatod magad kínainak népszámláláskor, és az is vagy hivatalosan. Érzések ezek, amiket nem lehet megfogni, ahogy azt sem tudod bebizonyítani kézzel foghatóan, hogy ki milyen nemzetiségű, azt sem tudod, hogy hol van a jóisten, vagy hogy egyáltalán létezik-e.
Ha ezeket ugyanúgy bíráltad volna évekkel ezelőtt (39-45, vallási háborúk), akkor csúnyább jutalmad lett volna, minthogy lehomofóboznak.
Nem olvastam végig, de a nemi identitás általánis fogalma nem hit kérdése, hanem egy létező társadalmi konstrukció.
A nemi identitás létezése az oka annak, hogy a homofóbok megőrülnek ha meglátnak egy férfit festett körmökkel, holott ennek semmi köze a biológiához vagy a szexualitáshoz. Társadalmi konvenciók alapján tartjuk nőiesnek.
Tulajdonképpen a gender csak annyit jelent, hogy mi számít a társadalomban nőiesnek és férfiasnak. Ez viszont nem kőbe vésett, hiszen tudjukhogy a történelem folyamán ez rengeteget változott, ahogyan eltérő kultúrákban is mások lettek az erre kialakított szabályok.
Én csak azt nem értem hogy a jobboldaliak miért kapnak agyvérzést ettől az egyszerű szótól, immár lassan tíz éve. Nem képesek maguktól utánaolvasni a dolgoknak?
"Erre lehomofóbozott"
Ilyenkor vissza lehet kérdezni: homoszexuális vagy?
Mert csak akkor lehetsz homofób egyáltalán, de szerintem akkor sem!
"Lovi is love." mondják a melegek. De akkor water is water, tehát miért nem iszol a WC kagylóból?
Amúgy meg ha valaki lehomofóboz egy másik embert, akkor azzal csak saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, mert nincs tisztában még a fogalmak jelentésével sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!