Magyarországon azért ilyen trágya az oktatási rendszer (is), mert a fidesznek az az érdeke, hogy minén kevesebb tanult ember legyen, hisz főleg az iskolázatlan réteg az, amely főleg rá szavaz?
#13 te nem voltál külföldön! Én 7 diplomás, harvard, yale professzor vagyok, mellékállásban pedig autó, és chip fejlesztő mérnök, nettó 64 millió forintnak megfelelő dollárt keresek havonta, és ha elruccanok a magángépemmek Mogadishu-ba, simán sétálok este 11-kor az utcán, mert akkora tisztelet, és csodálat övez, hogy rózsaszirmokat szórnak elém a tesák.
Ja és közben itthon fizikai munkát is végzek, műkerekeket gyártok. Egyik műkerékgyártó ismerősom sem kerese nap 2 millió alatt.
A statisztikak megsem ezt mutatjak.
#24 haha kis prolilám nagyon frusztràlt vagy, hogy én többre vittem mint te 😆 dolgozz magadon, és akkor többre viheted, és talán még a fideszes szellemi szinten is túl rendülhetsz, és azon, hogy a legnagyobb hasznod a világban az lehet, ha állati takarmánnyá alakítanak.
Képezd magat butuska!
13-as ne legyél már olyan nagyra azzal, hogy mennyire okos vagy. Ha annyira okos lennél, akkor látnád, hogy Magyarországon az átlag kereset olyan nettó 300.000 Ft. És ne gyere nekem azzal, hogy mert miért nem tanultak.
Nem lehet mindenki mérnök, programozó, közgazdász, orvos. A kenyeret is meg kell sütni, a gyerekekre is vigyázni kell az óvodában stb. stb. Nagyon sok olyan munka van, amit meg kell csinálni, mert különben te, nagyon okos programozó nem kapnál kenyeret a boltban, nem lenne cipő a lábadon stb.
Ezeket az embereket is meg kéne becsülni! Teljesen egyetértek azzal, hogy akinek ritka tudása van, amit sok év alatt szedett össze, az keressen jól. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az egyszerű munkás meg haljon éhen, hiszen miért nem tanult. Azt a munkát is meg kell csinálni valakinek, és tudod, inkább belőlük kell több. Ha mindenki programozó lenne, mint te, akkor te sem keresnél ilyen jól.
Az oktatás lezüllesztése pedig nyilvánvalóan szándékos. Az egy dolog, hogy mennyit keresnek a tanárok. A társadalmi megbecsültség is hatalmas gond. Ha egy emberről meghallod, hogy tanár, akkor mire gondolsz? Hogy mekkora egy b.arom, hogy ilyen szakmát választott. Ez nagyon szomorú, régen a tanárt megbecsülték, és egyébként meg tényleg sokat is tanulnak az egyetemen. A mostani fiatalok nem is választják ezt a szakmát, 10 év múlva bezárhat az összes iskola, mert nem lesz, aki csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!