Mi értelme az ingyenes egészségügynek?
Ez a rendszer valójában ahhoz vezetett, hogy senki nem kap jó ellátást. Mért nem lehetne az egészségügyet piaci alapon kezelni, az állami költségvállalást a leginkább minimalizálni (pl. fiatalkorúak, vagy munkavállalásra alkalmatlanok részére továbbra is ingyenes maradhatna), azon felül pedig mindent magánzsebből fizetni?
Ez motiválná a szegényeket is arra, hogy többet keressenek, ne pedig mások befizetett pénzén élősködjenek.
"Én inkább azt kérdezem, miért nem csinálunk JÓ és INGYENES egészségügyet?"
Azért, mert ilyen nem létezik. Ha te azt hiszed, hogy az államilag támogatott dolgok mind ingyenesek, még alap közgazdaságtani ismeretekkel sem rendelkezel.
Ennyi erővel miért nincs örök élet és ingyen sör? Hát az is milyen jó lenne...
Amit te ingyenesnek nevezel, az nem ingyenes, azt valakinek be kell fizetnie...
5 - "Ha valaki rákos ne kapjon kezelést, esélyt a gyógyulásra, ha az állapota miatt nem tud pénzt keresni?"
Hát TB-t alapvetően nem fizetne, ezt a pénzt neadjisten ahelyett, hogy elkúrja a sarki kocsmában, félre is rakhatná ilyen esetekre...
11 - "Ha ezt nagyban nézzük akkor itt van a szomszédunkban Ausztria már határ sincsen köztünk."
Ennél a mondatnál felröhögtem. Látom, nem jártál Ausztria irányában még soha :D
18 - És nem volt határ, ugye? Érdekes. Szerintem te inkább Kiskunlacházára mentél, csak azt meséled mindenkinek, hogy Ausztriában voltál.
Hogy lehet valamit ellenőrizni, ami véleményed szerint nincs is? :O :O :O
Na, ennyit a tudásodról, owned! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!