Annak mi értelme, hogy gyermekemet és osztálytársait visszamenőleg covid (koronavírus) karanténba helyezték?
Igazoltan beteg lett az egyik tanárjuk. A tanárral legutolsó kontaktusba kerülési naptól számolva otthoni karanténba helyezték a diákjait. Mivel ez kontaktus nem mostanában történt, mire értesítést küldött a mai napon a Kerületi Hivatal Népegészségügyi Osztálya (kerületi tisztifőorvos), addigra épp lejárt a 10 napos karanténidő. 🤔😮
Tehát, utólag tudtuk meg, hogy a gyerekek hazahozhatták a koronavírust. Nem mellesleg, múlt hétvégén látogattuk meg az idős nagyszülöket, mert a nagypapa születésnapja volt. Sőt, mi szülők is rendelkezünk krónikus betegségekkel, én pl. cukorbeteg, magas vérnyomásbeteg vagyok. 😞 A gyerek ráadásul hasmenéssel itthon is maradt e-hét közepétől. (egy napos volt, már kutya baja, egyéb tünetei nem voltak, nincsenek)
Kaptunk "Belépni Tilos!" piros papírt is, amit ki kellett volna tenni a lakás ajtajára. De mivel lejárt a megadott karanténidő, így már nem tesszük ki.
A családtagokra nem vonatkozik, ill. vonatkozott az otthoni karantén, kizárólag arra a gyermekre, aki kontaktusba került a beteg tanárral.
Szerintetek, ennek a visszamenőleges karanténnak, mi értelme van? 🤔
A magyar államigazgatás már csak ilyen.
Mi két hete kaptunk választ az aug 31.-i mailünkre, hogy a karantént kimondó szóbeli döntéstől, egy tesztelésnyi időre mentél fel a lányomat.
Azt írták, vizsgálják a kérésünket.
Szegény lány meg óránként nézte, hogy válaszoltak-e már?
Azt a jó Q anyjukat.
Unokaöcsémék kislányának tanára is koronavírusos, ezért náluk is elrendelték a gyerekekre a karantént. Ők másik kerületben laknak. Az ő esetükben is részben visszamenőlegesen. :-o
A gyerekek itthon vannak, hiszen szünet van. Én eleve itthon dolgozom, viszont nejem eljár melózni. Nekünk nem kell karanténban lenni, eleve csak fiúknak kellett aki kontaktusba volt a tanárral. Ahogy írtam, viszont neki már lejárt a karanténidő, mire értesítettek minket. Hasmenése egy napig volt, valószínű, csak gyomorrontássá volt. A gyermek háziorvos így is itthon tartotta volna egy hétig, de a szünet miatt csak múlt hétre akarta kiírni. Viszont most ott áll, utána kell kérdeznie, milyen igazolást adjon a gyerekeknek, ha időközbe karanténra kötelezték a gyereket. (?) :-o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!