Mi a helyzet Magyarországon?
Figyelt kérdés
2004-ben elköltöztem a családommal Kanadába,mert nem sok jó dolog volt elörelátható a jövöre nézve otthon. Akkor még az utókommunisták voltak hatalmon. Sok ismerösöm jár haza látogatóba Magyarországra rokonokhoz ismerösökhöz. De úgy jönnek vissza minden alkalommal,hogy csak rossz dolgokról adnak számot az otthoni helyzettel kapcsolatban. Állitólag otthon már a boltokban hasonló a helyzet mint a régi Romániában volt a 90es években. A pénz állitólag a forint olyan szinten rossz hogy nehezen megfizethető otthon az élelmiszer is. Azt a hireket kaptam hogy 3x -4x esen emelkedtek az árak otthon,ez igaz? Állitólag nemsokára összeomlik az ország gazdasága? Itt is nálunk volt emelkedés de valóban maximum 20% körüli elviselhetö mértékben. Itt utalvány formában az állam minden állampolgárnak küld energia támogatást. Hallom otthon semmi és senkinek nincs. Az is igaz hogy a mozgássérül,nyomorék embereket is munkába állitják otthon? Mert a kormányfő mindenki akar dolgoztaztni? Ismerös mondta a mc donaldsban is a kiszolgálók mozgássérültek és egyéb fogyatékosságuak? Cáfoljátok már meg hogy nem ennyire sötét korszak van most otthon mint az 50es években. De nagyon sok rosszat halottam,hogy a lakosság is a kormány propaganda befolyása alatt áll. Mi van otthon? Kérem az alacsony szinvonalú hozzászólások mellözését,köszönöm.2023. márc. 1. 13:28
11/52 árokpart válasza:
Úgy van ahogyan írtam egyébként. Az igaz amit írtál, hogy a rokkantsági rendszert maximálisan felülvizsgálták, de ez nem azt jelenti, hogy aki tényleg beteg azt is dolgoztatják, csak van ilyen lehetőség , sok vállalkozás kap érte támogatást, ha fogyatékkal élő embert alkalmaz. A rendszert azért vizsgálták felül, mert kb. 1,5 millióna csak papíron voltak rokkantak és ezt nem bírta el az állam, de ezt egyik állam sem bírja el a költségvetésből.
13/52 anonim válasza:
Propaganda miatt. Az áprilisi választást pl. azzal nyerte meg a Fidesz, hogy több milliót költöttek arra, hogy az ellenfele, MZP Ukrajnába akarja küldeni a magyarokat háborúzni. Érdekes módon a háború előtt az ellenzék vezetett nagyon sok helyen. Konkrétan Putyin megnyerte a Fidesznek ezt a ciklust is.
14/52 anonim válasza:
Kérdező!
Nem túlzás, amit írtam.
Ez a szellemi és “fizikai” állapota Magyarországnak.
15/52 A kérdező kommentje:
5-ös azt hallottam pedig jóval lejebb az életszinvonal a 2004-eséhez,bár én nem élek otthon.
2023. márc. 1. 13:43
16/52 anonim válasza:
Ha 2004-ben mentél ki, akkor talán, még emlékszel, milyen volt a Kádár rendszer, no, ugyanaz van, csak rosszabb verzióban.
17/52 anonim válasza:
Kérdező!
Árokpart tökéletes példája annak, amit feljebb kifejtettek előttem. Orbán egyik agymosott szavazója.
18/52 anonim válasza:
Érdekes ez az Árokpart.
Ellentmond magának a kérdéseivel és a válaszaival.
Agymosott, tudatlan ember.
19/52 A kérdező kommentje:
---MZP Ukrajnába akarja küldeni a magyarokat háborúzni---
Magyar katonák minek mennének Ukrajnába? Nató tag Magyarország ugy még otthon sem kéne fegyvert fogniuk. Ezt nem értem,ezzel hogy nyertek választást? Ez ki hinné el?
2023. márc. 1. 13:57
20/52 A kérdező kommentje:
A hozzászólásokból ugy értelmezem,hogy nemsokára zárt ország lesz. Állitólag Viktor Orbán Orsozrendszer párti,lehet visszaáll a régi Kádár rezsimszerü állapot?
2023. márc. 1. 13:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!