Itt már tényleg soha nem lesz "jobb" a helyzet?
Az elmúlt 20 évben csak megyünk lefelé a lejtőn, nem vagyok se fideszbérenc se libernyák, csak már nagyon lesújtó itthon a helyzet szerintem. Főleg az elmúlt 8-10 évben.
Ilyen badarságokat mellőzzünk most, hogy a minimálbér kétszerese lett 10 év alatt, mert reálértékben jóformán semmi változás nem történt, sőt.
Ingatlanárak az egekben, a forintunk a béka segge alatt.
Mikor ébred fel a nép?
3 év múlva?
És ha megint +4 év lesz 3 év múlva?
Én már belefáradtam, 30 éves vagyok, 0 kilátással.. összekötöm a batyumat, és indulás.
ti hogy vagytok vele?
" 2010 óta 75%-kal nőttek a reálbérek "
és mennyivel nőttek az árak, megélhetési költségek?
Hogy lehet hogy a világ top 10. listáján fenn vagyunk élelmiszerárak inflációját tekintve, afrikai országok között a listán?
Informatikusok, orvosok, szakmunkás vállalkozók a lakosság kis százalékát alkotják.
Ha nem fogja tudni megfizetni a tanár, hogy felújíttassa a lakását, akkor nem nagyon fog fél milliót hasítani egy szakmunkás egy lakáson.
Mindig a kedvencem, amikor azt mondják, hogy nem tanult semmit, pl a tanár. Mondjuk többet tanult, mint egy szakmunkás. Az ilyen ostobáknak nem esik le, ha nem lesz tanár, akkor nem lesz jövő?
A lányom gimnáziumában pl. egy darab biosztanár van, és kijelentette, hogy neki heti 36 órája van, és senki nem tehet emelt szintű érettségit bioszból. Értem, hát akkor nincs tanár, nem lesznek sem orvosok, sem mérnökök a mai fiatalokból. Mondjuk nekik már van eszük, mert nem sokan mennek tanárnak, de akkor ki tanítja az ifjúságot?
Amúgy az igaz, hogy a lakosság nagyon kevés százaléka él jól. Nem lehet mindenki orvos meg informatikus. De az nonszensz, hogy valaki, aki főállásban dolgozik, éhen haljon.
Pakolj kérdező! Én 6 éve mentem ki Bécsbe, a lányom már itt született és úgy gondolom életem legjobb döntése volt, hogy leléptem Magyarországról.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, egyszer talán jobb lesz. Egyszer, nagyon sokára... Amíg a Fidesz van, addig tuti semmi nem fog javulni.
Van egy par FB csoport ami ezzel foglalkozik. Barataim 95%-a (jellemzoen orvosok az egyetem miatt) mar nem el az orszagban. Ennek zome latogatoba se akar vissza menni Magyarorszagra.
Nem azert tudnak a szakmunkasok sokat kerni, mert annyira jol tanultak, hanem aki valoban jo szakember szinten lepett mar.
Hogy a kerdesedre valaszoljak, nem, nem lesz jobb. Ha 30 vagy, pont jo idoben vagy ahhoz, hogy meg egy normalis egzisztenciat megteremts magadnak es csaladodnak olyan helyen, ahol megbecsulnek, es meg is fizetik a munkad.
#3: "Aki nem tanult semmit pl tanítók"
Te sem sokat tanulhattál, ha ilyen hülyeségeket beszélsz :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!