Európában külföldön rosszabb a helyzet mint most Magyarországon?
Debrecenbe például iskolákat vonnak össze, délelőtti-délutáni tanítással elválasztva mert nem bírják kifűteni az iskolákat 18°-se. A villamos, troli jaratokat ritkitanak. Postákat zárnak be...
"Franciaország ba se jobb"
"Máshol még rosszabb"
A "németek már ott tartanak hogy sötétben alszanak"-ról nem is beszélve.
Ezeket az állításokat szoktam hallani idősebb ismerősöktől, rokonoktól.
Én már egy ideje nem követem a híreket, de tényleg így van, van valami igazság alapja vagy csak kormány propaganda?
Német ismerősökkel pár napja beszéltem messengeren.
Náluk 16 fok van, de ők ezt megszokták -rákérdeztem, hogy miért vannak úgy beöltözve a szobában.
Van kandallójuk + gázfűtés, de Hamburg környékén nem kapni tüzifát. -Annyi magyarázat, hogy felvásárolták és két évet kell várni, amíg az újonnan vágott kiszárad.
Még annyit mondtak, hogy a médiákban felkészítik őket az esetleges áramszünetekre.
De nem szívesen beszélnek ilyen témákról -több kérdésem is volt, ennyi választ kaptam.
Nyugaton is van infláció és ott is emelkedtek pl a rezsiköltségek.
De amíg Magyarországon a rezsiárak egy átlagos fizetés kb 15-20%át vitték el, most ez felemelkedett 20-25, esetenként 30%-ra.
Nyugaton is emelkedtek a rezsiárak fizetésarányosan. 5% körülről 10% köré. Érted. A rezsi elviszi a fizetésük tizedét. Nekünk meg a negyedét...
Infláció is van náluk, de a magyar infláció köröket vert a többi európai országban lévő inflációra, szóval a termékek árai (főleg az élelmiszeré) nem emelkedett annyival, mint itt nálunk.
Konkrétan ismerünk olyat, aki a határnál é és inkább Slovákiába jár át vásárolni, mert ott ugyan euróban kell fizetni, de még így is olcsóbban jön ki, mint a magyar boltokban.
A díszkvilágításokat lekapcsolták. A középületekben maximalizálták a hőmérsékletet 19 fokban. Magyarországon ezen nagyot röhögtek, azátn 18 fokban maximalizálták a hőmérsékletet:D
Itt jegyzendő meg, hogy pl a németek eddig is elég takarékos népség volt, rájuk egyébként sem volt jellemző, hogy télen 25 fokig fűtsék, nyáron 20 fokra hűtsék a lakást, általánosságban jellemző volt, hogy az évszaknak megfelelően öltöztek és ennyi. Szóval náluk ez a 19 fokos fűtésmaximalizálás nem akkora érvágás, míg nálunk az az általános felfogás, hogy "hát házon belül hadd legyek már rövidnadrág-trikóban, évszaknak megfelelően az utcán kell öltözni, nem a házban".
Szóval összességében ott is romlott az életszínvonal, de sokkal kevésbé drasztikus a változás, mint itt.
Németországban azt kérik a lakosságtól az energiaválság miatt hogy wc helyett zsákba(!!!!!) ürítsenek: [link]
Ez nagyon ciki!
Nyugaton sötét szobában alszanak az emberek
Nyugat-Európában az arab számokat használják…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!