Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem siralmas a helyzet szerint...

Nem siralmas a helyzet szerintetek? 17/L

Figyelt kérdés

Ma a suliban szóbajöttek a külföldi kultúrák, arról beszéltünk, hogy kinek mi a kedvenc országa, álom úticélja.

Az egyik osztálytársunk a végén megkérdezte a tanárnőt is, aki azt mondta, hogy neki mindegy, csak szeretné látni a tengert. Erre az osztálytársam visszakérdezett, hogy mert még nem látta? És a tanárnő azt mondta, hogy sajnos nem.

Nem veszi észre senki, hogy milyen szar helyzetben vannak a tanárok? Kb. 26-27 éves és még nem látta a tengert.... Nem tudom, hogy sírni kéne ezen, vagy dühösnek lenni.

2023. jan. 17. 19:10
1 2 3 4 5 6
 51/59 A kérdező kommentje:
És limuzinsofőrként miért sajnálod mástól a tisztességes megélhetéshez elegendő fizetést?
2023. jan. 19. 23:25
 52/59 anonim ***** válasza:
100%
Egészségükre.
2023. jan. 19. 23:27
 53/59 anonim ***** válasza:
0%
Kijavíthatnám a limósofőr válaszait, ami tele van nyelvhelyességi és helyesírási bakikkal, de igazából minek? Érdekel még bárkit is a nyelvi igénytelenség a magyartanárokon kívül?
2023. jan. 19. 23:42
 54/59 anonim ***** válasza:
53%

Értettük amit közölni akar? Igen. Nyelvtanórán vagyunk? Nem.

Akkor meg totálisan mindegy, hogy miként ír, ha limuzint vezet akkor annyit várok el tőle, hogy vigyen el ahova kérem, lehetőleg baleset nélkül, kényelmesen és a lehetőségekhez mérten gyorsan.

De lehet út közben nekiállok vele verset elemeztetni, meg rákérdek pár függvény tételére... nem tudja? Jajj milyen igénytelenség, pedig ezt hát tanultuk, és minden nap szükségünk lesz rá, még álmunkból keltve is! Vagy várjunk csak....

2023. jan. 20. 00:28
 55/59 anonim ***** válasza:
49%

Pont erről írtam... de úgy tűnik, nem sikerült értelmezni.

Tényleg kiválóan működik a gépezet.

Nekünk Mohács kell. 🙂

2023. jan. 20. 00:56
 56/59 anonim ***** válasza:
100%

"Ha annyira szeretné igazán látni már látta volna. Én 50 köbcentis kis robogóval elindultam tavaly Horvátba a tengerhez haverokkal....szóval ha nagyon akarod valóra válthatod az álmod."

Azért azt megnézném hogy hány 70-60-50-40 éves ember indulna el egy 50 köbcentis robogóval a Horvát tengert megnézni.

2023. jan. 20. 11:51
 57/59 anonim ***** válasza:
91%
Ja végül is :D szerintem a stílus maga az ember. Számomra alap a helyesírás, meg a változatos beszéd. De ilyen felszínességgel, ami itt van szerintem kár is magyarázni bármit is
2023. jan. 20. 12:48
 58/59 anonim ***** válasza:
4%

Tegnap 13:53 kommentemet miért is pontoztátok le? A színtiszta igazat írtam le. A legtöbb tantárgy egy az egyben (szinte) felesleges. Olvasni például kellene tudni, de verset tanulni, költők életrajzát pontosan tudni nincs értelme a mai világban. Az olvasás és a szövegértés hasznos, ezeken kívül egy kalap szar az a tudás, amit magyarból adnak. Ráadásul Magyarországon sok a funkcionális analfabéta, tehát konkrétan azt nem tudják a magyar tanárok megtanítani, ami a legfontosabb lenne a tantárgyukban.

De ha valaki mondjuk könyvelő, mérnök, orvos, taxi sofőr, neki minek kellett megtanulni fejből verseket? Hasznosabb dolgokra nem lehetett volna fordítani az időt? Vagy minek kell tudniuk a munkájuk során a költők szüleési dátumait? Semennyire.

Ráadásul minden tanár szerint az ő tantárgya baromi fontos, ezért elvből sem fogják rendesen megreformálni a tananyagot. Én sose láttam olyan irodalomtanárt, aki szerint a verselemzést ki kéne dobni a kukába.

A tanárok nem végzik jól azt, amire valóak, tehát a fizetésemelésük nem indokolt. Előbb a jó munka, aztán jöjjön a jó fizetés. Ez így megy a versenyszférában, bár ők oda nem jók.

2023. jan. 20. 13:24
 59/59 anonim ***** válasza:
50%
A tanárnő nem is látta még a tengert? Hihetetlen, hogy ennyi kompetenciája van. Nem képes az internet minimális használatéra sem. Gondolom digitális gyorstalpalon sem volt https://www.youtube.com/results?search_query=ocean
2023. jan. 20. 13:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!