Nem siralmas a helyzet szerintetek? 17/L
Ma a suliban szóbajöttek a külföldi kultúrák, arról beszéltünk, hogy kinek mi a kedvenc országa, álom úticélja.
Az egyik osztálytársunk a végén megkérdezte a tanárnőt is, aki azt mondta, hogy neki mindegy, csak szeretné látni a tengert. Erre az osztálytársam visszakérdezett, hogy mert még nem látta? És a tanárnő azt mondta, hogy sajnos nem.
Nem veszi észre senki, hogy milyen szar helyzetben vannak a tanárok? Kb. 26-27 éves és még nem látta a tengert.... Nem tudom, hogy sírni kéne ezen, vagy dühösnek lenni.
Siralmas, de ahogy utánanéztem 33 euró a legolcsóbb vonatjegy Fiuméhoz (kb. 13000 forint), persze visszafelé megint ennyi.
Az igaz, hogy megalázóan alacsony a pedagógusi bér, de azért nem hinném, hogy lehetetlen lenne félretenni egy év alatt 26000 forintot, ha csak annyiról van szó, hogy jön és megy. Persze ottalvással ez már jóval drágább történet.
Kérdező a kérdésed alapján kedves lány vagy, de nagyon naiv. Két okból. Egy, nem az a legnagyobb probléma, ha valaki nem látta a tengert. Kettő, ennyi erővel Franciaországban meg vannak hajléktalanok, pedig gazdag ország. Magyarország egy szar ország, de nem azért, mert van ilyen tanár, aki sose látta a tengert. Bár az is probléma, hogy nincs rá pénze, de nem ez a legnagyobb probléma.
Amúgy nálam a top országok: USA, Németország, Ausztria, Finnország, Svédország, Svájc.
Hát én nem tudom, hogy él meg. Mmint az én szüleim 420-at meg 550-et keresnek, erre vagyunk hárman, saját lakásban. És mi sem vagyunk túl gazdagok, szerintem ilyen átlagos életszínvonalon élünk az osztálytársaimhoz viszonyítva.
Néztem a tanári bértáblát, nettó 207, hát aki egyedül él alberletben, azt nem is értem, miből tud egyáltalán enni.
Tök szomorú, hogy a továbbtanulásnal nekem is elsősorban azt kell nézni, hogy mennyire lehet megélni valamiből, mert hiába foglalkoznék én is szívesen gyerekekkel, ennyiből túlélni sem tudnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!