Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyedülállóként miért diszkrim...

Egyedülállóként miért diszkrimál a kormány?

Figyelt kérdés
A csok miatt az ingatlan árak a normális helyeken 30 felett kezdődnek,a családosok megkapták a teljes évi befizetett adójukat,volt olyan fsz is aki azt mondja hogy ne adjanak nyugdíjat mert nincs gyerekem(mondjuk akkor minek fizetem a járulékot,mert jobb helye is lenne annak a lóvénak, minthogy Marika néni szavazatát megvegyék belőle)és gyakorlatilag két kulcsos adó van. Akinek gyereke van alig fizet,míg én mindent. Fair ez így?

2023. jan. 11. 10:15
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
0%
27 Elhiszem, hogy a te világodban minden csak én, én, én, de ne várd, hogy ehhez egy állam asszisztáljon. Ha libertáriusabb országba költözöl, ott sem fogják törni magukat, hogy őfelségének minden külön legyen, amit óhajt.
2023. jan. 11. 11:15
 32/61 anonim ***** válasza:
100%
Két egymást kizáró hülyeséggel jössz. Ha kocsit és házat kapnak maguk alá, az nagy segítség. Ha nem, akkor meg valótlant állítottál.
2023. jan. 11. 11:16
 33/61 anonim ***** válasza:
72%

Te teljesen fogyatékos vagy? Sehol nem beszéltem, hogy mennyire segít nekik valami.

Van egy támogatási forma, pl. hogy kapnak 10 millió forintot. Az állítása az volt a fidesznek, hogy emiatt lesz több gyerek. Ezt látjuk,h ogy nem igaz, mivel 2015 után, amikor bevezettek baromi sok mindent, akkor minimális növekedés volt, miközben előtte, támogatások nélkül sokkal többet nőtt atermékenységi ráta.

Az pedig, hogy mondjuk ingatlant szereznek az egyedülállók kárára, lehet segítség, csak nem támogatás, ha úgy éred el, ami azzal egyenértékű, mintha az lett volna a támogatás, hogy az egyedülállóknak 20 millióval többet kell fizetni ugyanazért az ingatlanért, mint a családosoknak.

Ez kedvez a családosoknak, csak diszkrimináció marad.

2023. jan. 11. 11:21
 34/61 anonim ***** válasza:
72%
#31 Épp ezt mondom, hogy nem várom az állam asszisztálását, szívesen lemondanék róla, ha tehetném. Csakhogy nem tehetem.
2023. jan. 11. 11:21
 35/61 anonim ***** válasza:
14%
De megteheted, csak kifogást keresni könnyebb. Dolgozhatsz feketén, vagy kiköltözhetsz olyan országba, ami jobban tetszik. Azt ne várd, hogy az összes felnőttkorú lakost egyesével megkérdezik, hogy miért kíván, vagy nem kíván adót fizetni és mennyit.
2023. jan. 11. 11:25
 36/61 anonim ***** válasza:
5%
Meg hogy majd külön számontartják, hogy ki fizet be a közbiztonságba és az egészségügybe és ki nem. Gyerekes vagy.
2023. jan. 11. 11:27
 37/61 anonim ***** válasza:
15%

33. Nem a korabbi adatokhoz kell merni. Mivel siman lehet hogy a 16os tamogatasok nelkul mondjuk 1,3ra esett volna vissza a termekenysegi rata es a tamogatasokkal legalabb szinten maradt.

Azt nehéz elvitatni hogy a tamogatasok osztonoztek a szulest ha csak a kornyezetedben vegignezel hanyan szultek akik amugy lehet nem szultek volna ujra..es szerencsere az a reteg akik legalabb dolgoznak. Mert az alja reteg ezt nem tudja igenybevenni.

2023. jan. 11. 11:28
 38/61 anonim ***** válasza:
100%

Az viszont teny hogy a 2,1et nem erte el a rata. Mondjuk azt soha nem is fogja

Ez a fejlodes ara. Manapsag a karrier eloterbe kerul. 1960ban mukodne, de manapsag annyira modern a vilag hogy massal is el lehet utni az idot mint a babazas

2023. jan. 11. 11:30
 39/61 anonim ***** válasza:
100%
Fejlett orszagok "oslakoi" kozott sehol nincs 2,1 kozeleben a rata. Ahol megis ott is a kisebbseg nyomja fel. Az usaban sem a feher gazdag new yorki szul 2 3 gyereket hanem a mexikoi bevandorlo.
2023. jan. 11. 11:32
 40/61 anonim ***** válasza:
84%

Szintén hatalmas ostobaság, amit mondasz, mert ilyen alapon azt is feltételezhetnénk, hogy a családtámogatások nélkül meg már rég 12 lenne a termékenységi ráta.

Amikor a termékenységi rátáról beszélünk, akkor az a kiinduló pont, hogy ha nem változtatunk semmit, akkor nem változik semmi.

"Azt nehéz elvitatni hogy a tamogatasok osztonoztek a szulest ha csak a kornyezetedben vegignezel hanyan szultek "

Egy se. Az én környezetemben legalábbis. Ebbe beleértendő az agglomerációs város, ahol lakom, illetve a bp-i környezet, amiben dolgozom.

Szép eredmény.

"es szerencsere az a reteg akik legalabb dolgoznak"

Egyébként elárulom, hogy 2018-ban volt egy felmérés, hogy kikhez folynak ezek a pénzek.

A támogatások 50%-a a társadalom felső 10%-ához, vagyis azokhoz, akik maguktól is meg tudják oldani, vagyis pazarlás.

2023. jan. 11. 11:33
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!