Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyedülállóként miért diszkrim...

Egyedülállóként miért diszkrimál a kormány?

Figyelt kérdés
A csok miatt az ingatlan árak a normális helyeken 30 felett kezdődnek,a családosok megkapták a teljes évi befizetett adójukat,volt olyan fsz is aki azt mondja hogy ne adjanak nyugdíjat mert nincs gyerekem(mondjuk akkor minek fizetem a járulékot,mert jobb helye is lenne annak a lóvénak, minthogy Marika néni szavazatát megvegyék belőle)és gyakorlatilag két kulcsos adó van. Akinek gyereke van alig fizet,míg én mindent. Fair ez így?

2023. jan. 11. 10:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
17%
A családosoknak még a támogatásokkal együtt is nehezebb, mint a gyermekteleneknek. A támogatás csak csökkenti a különbséget.
2023. jan. 11. 11:00
 22/61 anonim ***** válasza:
39%

Jo, akkor ne fizessen tbt, aztan szamlazzanak ki neki 1milliot egy keztoresre.

Az adojabol intezkedik a rendor, tanitotta a tanar, van kórház a kozeleben, van ut es egyeb szolgaltatas. Az hogy milyen arrol lehetne vitatkozni, de van.

Sem az ado sem a jarulekok nem onkentes alapuak mert olyan nincs hogy valaki ne reszesulne belole.

Legegyszerubb pelda. Kimegy az utcara sotetedes utan es az ado miatt lat az orranal tovabb mert van kozvilagitas.

2023. jan. 11. 11:02
 23/61 anonim ***** válasza:
16%

Valójában kb. nulla hatása volt a támogatásoknak.

2010-ről 2016-ra 1.25-ről nőtt 1.53-ra a termékenyésgi ráta, miközben 2016-ről 1.53-ról 2020-ra nőtt 1.56-ra.

A fidesz legtöbb, legnagyobb családtámogatásai 2015-ben lettek bevezetve, vagyis azután lehetett igényelni. Ez azt jelenti, hgoy a születéseknek 2016-tól kellett volna jelentősen megugrani, ha a fidesz családtámogatási okozták volna ezt.

A 2016 előtti növekedés valójában a válság miatt volt. Válság alatt az emberek nem vállalnak gyereket, mert kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért válnak a válság végére, amikor emiatt megugrik a gyerekvállalások száma.

"A családosoknak még a támogatásokkal együtt is nehezebb, mint a gyermekteleneknek."

Ez simán hazugság.

Egyedülállók jelenleg mehetnek a híd alá. A családosok meg házat és kocsit is kapnak maguk alá kb.

2023. jan. 11. 11:03
 24/61 anonim ***** válasza:
17%
Tipikus magyar mentalitás. Ha olyan csoportot támogat a kormány, amiben én nem vagyok benne, akkor adják vissza az adómat. Megérdemlitek a vereséget.
2023. jan. 11. 11:03
 25/61 anonim ***** válasza:
0%

Most akkor nulla hatása van, vagy kocsit és házat kapnak?

Mit kéne támogatni azon, aki a teljes fizetését magára költheti?

2023. jan. 11. 11:05
 26/61 anonim ***** válasza:
76%

"Ha olyan csoportot támogat a kormány, amiben én nem vagyok benne, akkor adják vissza az adómat"

Senki nem erről beszélt, hanem pont arról, hogy keresztbe tesznek más csoportoknak, ami bizony rossz és gerinces szavazó csak elvből nem szavazna már a fideszre, mivel az egyedülállókat lehetetlenítette el.

Ha nem tudsz olvasni, akkor ne netezz.

A gyerekvállalásra kellene hatással lennie, a termékenységi rátára. Az hogy mit kapnak érte, az tök más.

2023. jan. 11. 11:07
 27/61 anonim ***** válasza:
37%
#22 Én inkább választanám ezt. Rendőr nem jön ki, ha hívom, ha bajom van, mehetek magán dokihoz, ha nem akarok fél évet várni, hogy bekerüljek szakrendelésre. Oké, a közvilágítás és úthasználat rám eső díját kiszámlázhatják nekem. Bár az általános forgalmi adót még úgy is fizetném, ha nem vonnák el a fizetésem felét, ami meg ugye a megmaradt fizetésem 27%-át jelenti... Szóval szerintem abból akár fedezni is lehet a cipőm által lekoptatott járda amortizációját.
2023. jan. 11. 11:09
 28/61 anonim ***** válasza:
100%
#25 Nem költheti magára a teljes fizetését, ugyanis a felét talicskázza be az államkasszába adó formájában.
2023. jan. 11. 11:10
 29/61 anonim ***** válasza:
19%

De igen, erről beszélt az a kommentelő az előző oldalon. Szövegértés.

Nem lehetetlenítették el az egyedülállókat. A csaladtámogatás nem tesz keresztbe senkinek. A család egy plusz teher annak, aki vallalja, ebben segítik. Aki nem vállalja, az mire akar plusz támogatást kapni? Így is jobban jár anyagilag.

2023. jan. 11. 11:11
 30/61 anonim ***** válasza:
85%

Ne ismételgess ostobaságokat, már cáfoltam a felvetésed a #14-es válaszomban.

A családoknak nem nagy segítség, mivel az árakba beépültek a támogatások, vagyis csak hátráltatja, ellehetetleníti, aki nem családos.

Akkor támogatás, ha nem éri hátrány miatta az egyedülállókat, tehát nem emelkednek miatta az ingatlan árak, ha emelkednek, akkor hátráltatja őket.

2023. jan. 11. 11:14
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!