Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ügyek intézésehez vagy a...

Ügyek intézésehez vagy a műtétekhez miért csak a kórházi vizsgálatokat fogadják el?

Figyelt kérdés
Ezzel csak saját maguknak csinálnak problémákat. Nincs így is eléggé leterhelve az EÜ? Magán orvos mivel tud kevesebbet?

febr. 17. 11:21
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Ez nem igaz. Nekem volt magánlaboros eredményen és azt is elfogadták.
febr. 17. 11:24
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Viszont vannak bizonyos vizsgálatok amiket muszáj megcsinálnia az adott kórház orvosának, főleg aki műteni fog, hogy feltudjon készülni a műtétre. Nem úgy megy a műtét, hogy betolnak a műtőbe és már vág fel a szikével. Tudnia kell mit kell csinálni. Minden műtét felkészülést igényel.
febr. 17. 11:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Apu vervetelet nem fogadták el a köldök sérv műtéthez.

Az én magan orvosi audiologia vizsgalatomat nem fogadják el munkahelyi ügyekhez. (Csökkentett munkakepesseg)

febr. 17. 11:27
 4/9 anonim ***** válasza:
#3 Mert lehetséges, hogy más vizsgálatok is kellett volna a laborhoz. Lehet a laborba bizonyos dolgok nem szerepeltek, amit az adott orvos elvégezni akart, vagy nem a jelenlegi körülményeket mutatta. Például műtét előtt 1-2 héttel kell a labor, ha már ez 3-4 hét akkor nem releváns információ műtéti szempontból. Tehát sok minden közrejátszik.
febr. 17. 11:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az én magan orvosi audiologia vizsgalatomat nem fogadják el munkahelyi ügyekhez"

Az megint más dolog. Egy magán audiologián akár mást is ráírhatnak a papírra, mint ami a valóságot türközi, hiszen a pénz beszél ott. Ezzel nincs baj.

febr. 17. 11:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Illetve van egy felelősség vállalás is a kórházak részéről. Ha műtét közben esetleg komplikációk adódnak vagy akár a beteg halálával végződik, ott komoly problémák lennének, ha egyes vizsgálatokat nem végeznek el és a végén kiderül, hogy ez okozta a halálát.

Szóval ez az egész helyzetfüggő, hogy mit fog elfogadni és mit nem.

febr. 17. 11:34
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os, mondjuk ha a magánrendelő vizsgálati eredménye miatt történik baj, akkor roppant egyszerű: mind a büntetőjogi, mind a polgári jogi (kártérítési), mind az erkölcsi felelősség a magánrendelőé.

Ne csináljunk úgy, mintha a kórházban nagyobb eséllyel csinálnák jól a vizsgálatokat, mint egy magánrendelőben. Sőt!!!!

Az egy másik kérdés, ha pl. egy vérvételnél nincs rajta minden adat, amire az orvosnak szüksége van. Akkor természetesen indokolt a kórházi vizsgálat.

febr. 17. 13:43
 8/9 anonim ***** válasza:

A laborvizsgálat tárgya és értékelése nem azonos, még ugyanabban a laborban sem.

Meg kellett újítani a vezetői engedélyem egészségügyi alkalmasságát. Ismert betegségem, nincs. Benne vagyok a korban, a háziorvos elküldött labor vizsgálatra és három szakorvosi vizsgálatra. A labor beutalón mindent bejelölt a vér- és vizeletvizsgálathoz is. Oda kaptam elsőként időpontot, és éppen nagyon friss leletem volt, mikor az urológiára mentem. Helyi vér- és vizeletlaborra küldtek először; mutattam a friss laboreredményt. Az orvos mondta, hogy náluk specifikus vizsgálatokat végeznek, pl. más tenyésztési időkkel, úgyhogy kell az ő laborvizsgálatuk. Nem sokkal később kerültem kardiológushoz. A labor lapon bekarikázta az őt érdeklőket, és újra küldött laborba, megadta, milyen vizsgálatokat kér. Mondta, hogy van, aminél szükség van kontrollra, és vannak, amik nem szerepelnek az általános vizsgálatoknál. Nem magánlabor volt, ahol voltam, hanem akkreditált állami egészségügyi labor, friss eredményekkel, mégsem volt megfelelő két szakrendelésem sem; pedig nem is olyan súlyú helyzet volt, mint egy műtét. És akkor nem tudom, hogy édesapádnak egyáltalán kellően friss volt-e a laborvizsgálata.

Mivel kellemetlen kezdett lenni a beszédértésem, jelentkeztem, és magán hallásközpontban végeztek hallásvizsgálatokat, sokat, sokféle eszközzel; először audiológus, majd fül- orr- gégész szakorvos. A szakorvos vizsgálatára is szükség volt, hogy kapjak TB támogatást a hallókészülék megvásárláshoz. (A szakorvos egyetemi adjunktus, a városi klinikán is dolgozik.) A vizsgálatok, természetesen, célzatosan a hallókészülék szükségletének megállapítására, annak programozására irányultak. A kapott szerződésen ez szerepel is, azzal, hogy ezek a vizsgálatok és megállapítások nem jogosítanak fogyatékossági támogatás igénylésére. Annak megállapítására megvannak a jogszabályi követelmények, mások, más értékelési határokkal, mint ami a hallásjavító készülék esetén szükségesek. Nálad bizonyára nem az a gond, hogy magánrendelésen készült az audiológiai vizsgálat – legalábbis, ha van szakorvosi vizsgálat is –, hanem hogy nem a csökkent munkaképesség megállapításához szükséges követelmények szerinti.

febr. 17. 17:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez nem így van. Nekem elfogadák a rendelőintézet laborját műtéthez. Akkor csinálják a kórházban, ha valami speciális kell, vagy ha gyorsan kell.
febr. 17. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!