Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a vármegye hiszti?

Mi ez a vármegye hiszti?

Figyelt kérdés

A magyar kormány 2023 január elsején visszanevezte a pontosan 73 éve átnevezett megyéket vármegyékre. Sokan ezt egy fasiszta cselekedetnek, esetleg a monarchia visszaállítására utaló jelnek vették. Arra senki nem gondol, hogy azért lettek visszanevezve, mert 950 évig így hívták őket, amíg drága Rákosi elvtársunk megyékké szentelte őket. Az senkit nem aggasztott mikor mondjuk a Moszkva teret Széll Kálmánra nevezték (vissza).

Saját véleményem (senkit nem érdekel): szerintem egyébként nem egy rossz megnevezés, tetszik hogy fenntartjuk a tradíciókat. (Nem vagyok se NER-es, se krumplidroid)

2023. jan. 2. 22:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 anonim ***** válasza:
28%
Elég bizonyíték, hogy a fityisz mindig leszavazza az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát.
2023. jan. 5. 20:25
 72/74 anonim ***** válasza:
48%
15-ös: nem. Vas megye székhelye marad Szombathely.
2023. jún. 15. 05:33
 73/74 anonim ***** válasza:
57%
Engem aztán nem érdekel, hogy mi miatt. De ne tudd meg hányszor szidtak le a suliban amiért a "vármegye" helyett a megszokott "megyét" mondtam.
szept. 20. 20:48
 74/74 anonim ***** válasza:
15-ös: Nem, mert marad Szombathely.
szept. 20. 22:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!