Mi ez a vármegye hiszti?
A magyar kormány 2023 január elsején visszanevezte a pontosan 73 éve átnevezett megyéket vármegyékre. Sokan ezt egy fasiszta cselekedetnek, esetleg a monarchia visszaállítására utaló jelnek vették. Arra senki nem gondol, hogy azért lettek visszanevezve, mert 950 évig így hívták őket, amíg drága Rákosi elvtársunk megyékké szentelte őket. Az senkit nem aggasztott mikor mondjuk a Moszkva teret Széll Kálmánra nevezték (vissza).
Saját véleményem (senkit nem érdekel): szerintem egyébként nem egy rossz megnevezés, tetszik hogy fenntartjuk a tradíciókat. (Nem vagyok se NER-es, se krumplidroid)
"A vármegye (latinul: comitatus) vagy megye a magyar közigazgatás alapvető területi egysége volt 1000–1949 között"
Ha a komcsiknak is megfelelt négy évig, én se értem, hogy miért fáznak tőle annyira...
Fogyatékosok kormányának gyümölcse.
Rinyál az országvezetés, hogy nehéz időket élünk, járvány volt, háború van, recesszió van, spóroljunk, erre a legnagyobb gondjuk volt, hogy mért nem vármegyének hívják a megyéket :D
Fogyatékosok :DDD
"Rajtunk kívül kb. mindenhol megyék vannak -mármint ahol van megyerendszer-, nem vármegyék."
Például hol? Tudtommal csak Magyarországon hivatalos nyelv a magyar, mindenhol máshol más néven futnak a közigazgatási egységek.
Angliában pl. grófságok vannak, az nem ugyanolyan mesebelien hangzik?
"Ha mondjuk a komcsik eltörlik a polgármesterséget, akkor azon is nevetgélnénk ha visszajönne?"
Hát egyébként polgármesterek se voltak jó sokáig, csak a rendszerváltás után lettek megint. Nekem furcsa is volt először. De megszoktam. Majd ezt is megszokják. Most csak kínjukban jajgatnak olyan nagyon, mert amúgy esélyük sincs, hogy labdába rúgjanak, ráadásul itt van nekik ez a brüsszeli korrupciós ügy is ugye, amiről ezerrel terelni kell a szót... :)
Értelme? 0.
Megint elhetett egy kis pénzt költeni, hogy a táblákat lecserélgessék, kb ennyi, 100-ből 99 ember ezentúl is simán megyét fog mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!