Miért baj a Vármegyék visszavezetése, ha Franciao.-ban és Nyugat-európa számos részén ezek a régies/eredeti elnevezések vannak ma is érvényben?
A liberálisok hisztériáznak rajta.
Szerintem, ez egy szép tradíció.Lengyelországban sem régiók meg megyék vannak, hanem vajdaságok.
Mondjuk én a kormány helyében közigazgatási újraszervezést is megléptem volna,hogy ne a kommunisták által létrehozott modell uralkodjon tovább, de ez már más kérdés.
Mert halad a világ. Tempora mutatantur et nos mutamur in illis.
Egyébként milyen franciországi területekről beszélsz?
Ott ma már megyék és régiók vannak.
"Ha nem történik nyelvújítás"
De történik, hiszen fejlődik a nyelvünk. Nem csak a miénk, a világ minden nyelve folyamatosan változik, alkalmazkodik. Nem véletlenül nem járunk lovaskocsival autó helyett és nem véletlenül használunk mobilt postagalamb helyett. Nem lehet mindig minden régi dolgot visszavezetni, mert nyomós oka volt annak, hogy egyszer már kivezették. Egy megnevezéssel olyan nagy baj nincs, csak az érvelésed hibás.
Azért baj, mert ezzel megint milliárdok mennek el a semmire, holott ez bőven ráért volna akkor amikor nem ilyen szarban van az ország, és a magyarok. Magyar emberek elleni bün....
Szomszédba most vezették be az eurót, magyarországon (direkt) meg a vármegyéket....
Gondolom érzed a különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!