Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a vármegye hiszti?

Mi ez a vármegye hiszti?

Figyelt kérdés

A magyar kormány 2023 január elsején visszanevezte a pontosan 73 éve átnevezett megyéket vármegyékre. Sokan ezt egy fasiszta cselekedetnek, esetleg a monarchia visszaállítására utaló jelnek vették. Arra senki nem gondol, hogy azért lettek visszanevezve, mert 950 évig így hívták őket, amíg drága Rákosi elvtársunk megyékké szentelte őket. Az senkit nem aggasztott mikor mondjuk a Moszkva teret Széll Kálmánra nevezték (vissza).

Saját véleményem (senkit nem érdekel): szerintem egyébként nem egy rossz megnevezés, tetszik hogy fenntartjuk a tradíciókat. (Nem vagyok se NER-es, se krumplidroid)

2023. jan. 2. 22:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
61%
Teljesen jó hogy az én adómból művelik ezt amikor nem adtam rá engedélyt. Igazi demokrácia. Pénzkidobás.. Egy népszavazást erről azért tarthattak volna.. Mocskos fidesz.
2023. jan. 3. 13:12
 42/74 anonim ***** válasza:
36%

"Egy népszavazást erről azért tarthattak volna.."

Minden mozdulatról nem tarthatnak népszavazást.

2023. jan. 3. 13:14
 43/74 anonim ***** válasza:
83%
42: Mindenről nem, de erről azért illett volna, hogy vissza akarunk menni a középkorba vagy a jelenben élni. Elhiszem hogy sok száz évig így nevezték de azóta felnőtt már 3 generáció akiknél nem. Tehát az emberek ezt szokták meg. Arról meg ne is beszéljünk hogy mennyi feleslegesen kidobott pénz, amikor ilyen gazdasági helyzet van.
2023. jan. 3. 14:18
 44/74 anonim ***** válasza:
21%
Amúgy a nagy panaszkodást se értem, ez van úgy sem elhet ellene tenni semmit, ráadásul a gyakorlatban az ebmerek 99,9%-nak az életében az égvilágon semmi változást nem hoz max a megyehatárnál egy másik táblát lát, na bumm.
2023. jan. 3. 14:19
 45/74 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem nem kellett volna átnevezni polgármesternek a tanácselnököt, mert már az emberek azt szokták meg.
2023. jan. 3. 14:20
 46/74 anonim ***** válasza:
30%

"vissza akarunk menni a középkorba vagy a jelenben élni"

Nem erről szól. Különben is: vannak országok, ahol királyok uralkodnak, Angliában ráadásul grófságok vannak, máshol meg császár, stb. - miközben nagyon is 21. századi országok.

2023. jan. 3. 14:32
 47/74 anonim ***** válasza:
68%
#46 Szerintem az is tök gáz. Főleg a brit királyi családnak a fetisizálása.
2023. jan. 3. 14:43
 48/74 anonim ***** válasza:
39%

Rakácsony autóellenes terrorizmusa ne is kapjon egy büdös petákot se!

Nem kell. Nyugodtan el lehet húzni a fejlettNyugatra. Ott van euró.

2023. jan. 3. 15:59
 49/74 anonim ***** válasza:
32%

Múltat végképp eltörölni, ugye elvtárs?

Hát inkább a középkor, mint ahova ti akartok minket vinni..

2023. jan. 3. 16:00
 50/74 anonim ***** válasza:
14%
hát látom a fajmagyaroknak fontosabb a vármegye minta nemzeti jelképünk, a Lánchíd
2023. jan. 3. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!