A magyar kormány 2023 január elsején visszanevezte a pontosan 73 éve átnevezett megyéket vármegyékre. Sokan ezt egy fasiszta cselekedetnek, esetleg a monarchia visszaállítására utaló jelnek vették. Arra senki nem gondol, hogy azért lettek visszanevezve, mert 950 évig így hívták őket, amíg drága Rákosi elvtársunk megyékké szentelte őket. Az senkit nem aggasztott mikor mondjuk a Moszkva teret Széll Kálmánra nevezték (vissza).
Saját véleményem (senkit nem érdekel): szerintem egyébként nem egy rossz megnevezés, tetszik hogy fenntartjuk a tradíciókat. (Nem vagyok se NER-es, se krumplidroid)
A vármegyéknek addig volt gyakorlati funkciója, amíg be nem köszöntött a Habsburg-uralom. Utána a werbőczyánus nemességnek lett a jelképe, amely a rendi monarchia alatt elcsalja a központi költségvetést, nem visel közterheket, fenntart egyfajta diszfunkcionális helyi feudalizmust, és így áll ellen az uralkodóháznak és helytartóságának.
2023. jan. 4. 10:00
54/74 anonim válasza:
Semmi értelme, már nincsenek várak, a megyék sem ugyanazok már.
2023. jan. 4. 18:06
55/74 anonim válasza:
Magyarország előre megy nem hátra.
Minden Főispán mellé egy Ludas Matyit.
Ha a Döbrögin
Ludas Matyi háromszor veri vissza,abban az esetben semmi bajom vele.
2023. jan. 4. 19:32
56/74 anonim válasza:
Kit érdekel, hogy mi volt 1949 előtt, az én életemben mindig megyének nevezték a megyét, és én ezután is így fogom nevezni. Már a járásokat sem fogadtam el. A Bács-kiskun megyei kórházat sem fogom, Bács-kiskun vármegyei kórháznak nevezni.
2023. jan. 4. 22:54
57/74 anonim válasza:
Na megjöttek a fideszes birkák védeni a vármegyéket😄
2023. jan. 5. 07:51
58/74 anonim válasza:
Én nem vagyok semmilyen párt "birkája", nem azért örülök a vármegye szó újbóli használatának, hanem mert elégtétel a kommunisták tette miatt, akik kifejezetten nem szeretek, és sajnos magyarországon nagyom sok van, maximum nem tudnak róla, hogy azok. Történelmi jelkép is. Úgyhogy engem pl. nem érdekel, hogy ki vezette be, bármelyik párt megtehette volna, akár a jobb, akár a bal oldalon, ugyan ez lenne az érzés bennem.
2023. jan. 5. 09:15
59/74 anonim válasza:
*akiket kifejezetten nem szeretek
2023. jan. 5. 09:16
60/74 anonim válasza:
"Na megjöttek a fideszes birkák"
Na, megjöttek a nemfideszes papagájok, akik csak ezt képesek idebégetni folyton...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!