Azok, akik a jogállamiság mellett vannak, miért nem fogadják el a Fidesz kétharmados győzelmét?
A választópolgárok szerintem nem erre hatalmazták fel.
Mit szóltál volna, ha Horn Gyula 1994-ben ilyen mértékben írja át a választási rendszert? Megtehette volna, kétharmada volt.
Úgy tűnik, még ő is különb demokrata volt Orbánéknál.
3 - A választópolgárok arra határozták fel a kormányt, hogy a törvényi lehetőségeik szerint kormányozzanak. Ebbe természetesen beletartozik a választási rendszer megváltoztatása is, akkor is, ha neked nem tetszik.
"Mit szóltál volna, ha Horn Gyula 1994-ben ilyen mértékben írja át a választási rendszert?"
Azt biztosan nem mondtam volna, hogy nincs jogállamiság, csak mert nekem nem tetszik valami.
Végül is Hitler is választásokkal került hatalomra. És mint tudjuk, a Harmadik Birodalom volt a világtörténelem legdemokratikusabb, leginkább jogállami keretek közt működő országa.
irónia, mielőtt a modik vérszemet kapnának...
Már megint itt vagy te tudatlan.
Se számolni nem tudsz, sem a joghoz nem értesz.
Jogállamiság ismérve, pár példa:
- a törvényesség, ami az átlátható, elszámoltatható, demokratikus és pluralista törvényhozási eljárást hordozza magában;
- a jogbiztonság;
- a végrehajtó hatalom, a kormány önkényességének tilalma;
- a független és pártatlan bíróságok által biztosított hatékony bírói jogvédelem, ideértve az alapvető jogok tiszteletben tartását is;
- a hatalmi ágak szétválasztása; és
- a törvény előtti egyenlőség.
De már másik beszélgetésünknél bebizonyítottad kérdezô, hogy még a 8 általános végzettséged sincs meg.
Szöveget nem tudsz értelmezni, annyira buta vagy.
Már írtam, hogy ne erôltesd a gondolkodást Murka, mert mindenhez buta vagy.
Miért, milyen mértékben lett átírv a választási rendszer?
Mert valójában nem jogállamiságot akarnak, csak a saját jelöltjüket kormányon látni. Ehhez próbálnak ürügyként bármibe belekötni.
Lásd a 6-os kommentelőt példának! Gyakorlatilag a leírása alapján Magyarország teljes mértékben jogállam, hisz megfelel az általa pontokba szedett kritériumoknak. De mégis úgy tesz, mintha nem így lenne, hisz nem jogállamiságot akar, csak mocskolódni egyet a kormány felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!