Milyen negatív tapasztalatod volt a magyar rendszerrel? Mesélj arról, hogy milyen atrocitás ért téged egy állami szervnél/magáncégnél/vallási szerveznél/ civil szervezetnél/üzletnél/stb. Hogy foszt ki egy civilt a NER? (végrehajtók,egyéb)
Majd most szépen regélnek neked kis meséket, amiket te meg szépen elhiszel. Egyszerűbb lenne a 444 nevű mesekönyvet elolvasgatnod.
Amúgy ha konkrétumot akarsz, tessék: szervezik a nagy kormánybuktató tüntetést nálunk is a ballibek ezerrel. Semmi gát, nincs tiltás, szabadon tehetik. Engem ért atrocitás azért mert ki mertem jelenteni, hogy NEM tüntetek, nem sztrájkolok, semmikor, semmiért.
A nagy NER elnyomásban annak van baja aki nem akar a kormány ellen fellépni.
A NER-el közvetlen kapcsolatom nem volt.
Ami volt:
Az önkormányzat kihirdette, hogy akinél az egy főre jutó jövedelem nem ér el egy szintet, az kap segélyt. Rengeteg papírt kellett összegyűjteni. Megtettem. Az ügyintéző közölte, hogy valóban jár, de csak a cigányoknak jut. (A beszélgetés, ugyan udvarias formák között, de eléggé elvadult)
Elvolt törve a kezem. Az ügyeleten (többször hívtak vissza kötözésre, kontrollra) amíg volt cigány a folyosón nem hívtak be magyart.
Egy orvos utasított, hogy vetkőzzek le, majd rákérdezett, hogy miért nem viselem a szövetség jelét. (érdekes a vizsgálat okára nem emlékszem, csak arra, hogy nem értem miért kell vetkőzni). Amikor mondtam hogy nem vagyok zsidó, közölte, hogy ő megengedheti magának, hogy csak zsidókat gyógyítson és (legalább felöltözés után) kilökdösött az ajtón.
A hozzánk legközelebbi kormányablakba hiába kérek időpontot, amíg nem kezdem el "csinálni a hangulatot", addig nem szólítanak. (A várakozók nagy része kisebbségi). Hangosan szoktam a telefonba üvölteni, hogy ezek a naplopók nem dolgoznak, itt váratnak. Érdekes egy-két perc után már teremtenek is le, hogy ennyit kibírhattam volna (ha nem csinálok církuszt órák múlva sem kerülök sorra)
Egy multinál a mellettem üllőt rúgták ki úgy, hogy egy kolléganő bejött szinte meztelenül (hivatalosan "nyári ruhában") a munkatárs meg megjegyezte, hogy de szexy vagy. A munkatárs percek múlva kint volt az épületből. (Provokáció volt, már régen ment a huzavona, hogy a cég mondjon fel vagy a munkatárs)
Ugyan ennél a multinál policy, hogy támogatják a nőket, a társadalmi, etnikai vallási, szexuális és egyéb kisebbségeket. Ha ezt lefordítjuk: hátrányosan kezelik a magyar fehér hetero férfiakat. (ezt szerintem egy Magyar kormánynak nem szabadna eltűrnie)
Egy ismert ember fiának az iratait ellopták, adócsalásra használták. A rendőrség nem foglalkozott a sráccal, mert bizonyítottnak látta, hogy nam ő használta az iratokat. Az adóhatóságot "nem győzte meg" a rendőrségi jegyzőkönyv. Addig zaklatta a srácot, amíg öngyilkos lett.
Fájdalmaim voltak. A rendelőben egy hónapra adtak időpontot. A magán rendelésen kettőre.
Végül közel fél év volt, mire egy doki (két perces vizsgálattal, a fejem leüvöltésével) közölte: Műtét nem indokolt, terápia nincs. (ez pár hetes történet)
Folytassam? kár lenne. Itt nem kell a NER ahhoz, hogy egy magyar rosszul érezze magát. A hatalom kellően gondoskodik róla évtizedek óta (az itt leírtak 1992-napjainkig történtek, csak a szalonképesek)
Magáncégnél: a kollégáimnak sikerült néhány infót kideríteniük a magánéletemről, és meetingeken ezzel kapcsolatban ment a beszólogatás, meg a kiröhögésem, a kisfőnök teljes beleegyezésével és részvételével
Egy másik cégnél: mentem a lépcsőn fel, és a pénzügyi igazgató (nagy nemzetközi multicég magyarországi leányvállalatának pénzügyi igazgatója) jött szembe, átnyúlt és végigsimogatta az arcom. Ráadásul úgy, hogy egy másik vezető is ott jött mellette.
Ugyanennél a cégnél a kollégáim, akikkel egy szobában ültem, direkt nem hagytak dolgozni. Ha telefonáltam, vagy telekonferenciáztam direkt össze-vissza zsizsegtek, csörögtek hangoskodtak.
Egy másik cégnél: jól végeztem a munkámat, de engem pécéztek ki arra, hogy kiessek a bónuszosztásból (úgy vettem észre, hogy mindig 2 kolléga nem kaphatott). Kiközösítettek, majd mutogattak rám, hogy nem vagyok elég csapatjátékos.
Ezek csak a legdurvábbak, több oldalt tudnék írni a munkahelyi szemétségekből. És tudom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, de én is dolgoztam külföldi irodában (Anglia) és igenis más volt, nem ennyire alja.
Egészségügy: utoljára 2008 körül voltam állami nőgyógyászati rendelőben. Egy vacak gyógyszerfeliratásra két órát kellett várnom. 2015-ben kellett bemennem az ügyeletre a kórházba, mert pár nap alatt begyulladt a vesém annyira, hogy gennyeset pisiltem. Valami kib*szott sokat várattak, 4-5 órát. És nem sürgős betegeket kezeltek előttem, hallottam, ott beszélték előttem, hogy a szokásos katétercserére jött a bácsi. És akkor fogtam magam és látványosan elkezdtem döglődni, akkor hívtak csak be. Odáig meg ültünk a januári, jéghideg váróban, ami pont a bejárat mellett volt. Zsinórban jártam ki a WC-re persze ezalatt, se WC papír, se szappan. Még az volt a szerencse, hogy legalább, amit felírt a "kedves" doktor úr, az tényleg helyrerakott akkor egy ideig.
A feleségemmel gyakorlatilag a semmire fizetjük a TB-t, Eü járulékot.
Amikor mozgásképtelen volt a feleségem és orvost hívtunk hozzá, gyakorlatilag megtagadta az orvos azt, hogy átjöjjön hozzá és nem jött.
Másik alkalommal időpontot kért - mivel fájdalmakkal küzdött.
Az állami ellátás a jövő évezredre sem tudott időpontot adni, a fizetős meg - a platinaár ellenére is - két hónap várakozással és a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy fáj-e valakinek valamije vagy van-e esélye megélni a "vizsgálat" időpontját.
Úgy vélem, hogy több, mint pofátlanul etikátlan erre tömegesen és kötelező jelleggel sarcolni embereket!
Azt gondolom, hogy erre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!