Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyqrországon el akarják...

Magyqrországon el akarják majd venni a nyugdíjat?

Figyelt kérdés
És akkor mi lesz? Ki tartja el az időseket? Mikkorra tervezik ezt bevezetni?

2022. dec. 10. 19:38
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%

"Kellene már egy olyan erős párt, ami nem volt pufajkásokból meg Kádár csecsén nevelkedett szoci barmokból áll..."

Bárki alapít pártot, mindenképpen rá lehet fogni ezek közül bármelyiket, ha nem sajátmaga, akkor a szülei vagy a nagyszülei, dédszülei vagy akár más rokonai alapján...

2022. dec. 13. 18:50
 52/59 anonim ***** válasza:
62%

"idegen nyelvek tanulásának elhanyagolása (nem kell már a diplomához sem)"

Miért nem tetszik az egyetemi autonómia? Miért rossz, ha az egyetem döntheti el, hogy előírja-e vagy nem? Nem lesz neki megtiltva, hogy ugyanúgy - vagy akár még szigorúbban! - megkövetelje, mint eddig.

2022. dec. 13. 18:51
 53/59 anonim ***** válasza:
100%

#50 Sok butaságot leírtál, de ez volt a csúcs:

"Tudom. Gyurcsány elcseszte a 2009-es válságot, majd leköszönt és Bajnai vitte el a balhét. Gyurcsány is egy ugyanolyan köztörvényes gazember, mint Viktor. Mindkettő volt Kisz titkár, Kádár csecsén nevelkedett barom."

Nem, nem mindkettő volt KISZ titkár.

Amit te HISZEL az ez, a VALÓSÁG meg az, hogy míg Orbán 18 éves kora ELŐTT volt kiszes a KÖZÉPISKOLÁBAN amíg diák volt, gyerekként, addig gyurcsány FELNŐTTKÉNT volt az ORSZÁGOS KISZ VEZETŐJE!

Mintha azt mondanád ugyanaz egy mai középiskolás DÖK elnök politikai munkája, mint benne lenni a fidesz vezérkarában.

""Tudtad azt hogy minden egyetemista tandíjjassá vált az előző kormányzat döntése szerint"

Nem. Ugyanis 2006-ban hozták be azt, hogy 12 félévet finanszíroz az állam. De ha ez szúrta volna a Fidesz szemét, egy tollvonással megszüntethették volna és újra ingyenessé tehették volna az egész felsőoktatást."

Nem tudom ez honnan jött ide, de marhaság.

Tandíjat minden egyetemistától 2 esetben szedtek be - akartak beszedni - az első a Bokros csomag intézkedése volt még 1997-ben, akkor nekem is kellett fizetnem, holott már sok éve jártam az egyetemre, azt az alkotmánybíróság törölte el pár hónappal később. A másik az amit gyurcsányék vezettek be 2007-es törvénnyel 2008-tól és népszavazással lett eltörölve.

Amiről te beszélsz az nem kedvezmény volt hanem épp ellenkezőleg. 2005 (nem 2006, a törvény 2005-ös) előtt ugyanis nem az volt meghatározva hány félévet fizet az állam a hallgatóknak. Az első diploma (Msc) megszerzése volt ingyenes, akkor is ha az 12-nél több félévet jelentett.

Az említett 2005-ös törvény UTÁN hozták azt a rendelkezést - a vizitdíjjal, kórházi napidíjjal és egyéb nyalánkságokkal, hogy mindenkinek tandíjat kell fizetnie.

[link]

[link]

"Nem vagyok elvakult és nem vagyok ostoba hülyegyerek sem. "

Akkor miért nem nézel előtte utána a valóságnak?

Neked sem tartana tovább, mint nekem, csak előbb rákeresel a neten, elolvasod, megnézed igaz-e az amit hiszel és ha nem igaz, akkor nem írod le.

2022. dec. 13. 18:54
 54/59 anonim ***** válasza:
100%

"12 félévet finanszíroz az állam. De ha ez szúrta volna a Fidesz szemét, egy tollvonással megszüntethették volna és újra ingyenessé tehették volna az egész felsőoktatást."

És az kinek lenne jó, hogy egyesek tizenévekig csak melegedni járnának az egyetemre, ahelyett, hogy záros határidőn belül elvégeznék, aztán mennének dolgozni, hogy végre valami hasznot is hajtsanak az országnak?

2022. dec. 13. 18:57
 55/59 anonim ***** válasza:
57%
Na, arra persze nem írtál semmit, hogy a Fidesz egy vállalható pártból lett autorista konzervatív xar, vagy arra, hogy egyformán rühellem Gyurcsányt és Viktort is...
2022. dec. 13. 20:00
 56/59 anonim ***** válasza:
100%
#55 Másra sem írtam. Neked mániád, hogy minden ostobaságot ki kell javítani amit leírtál?
2022. dec. 13. 20:10
 57/59 anonim ***** válasza:
42%

Mindegy. Örülj csak a Fidesznek, hogy szétlopta az országot. Mindenhova a saját embereit rakta, mindent úgy alakított át, hogy nekik kedvezzen, egy bizonyos csoportnak bőkezűen adakoznak, a többiek le vannak tojva.

Az LTP-t a Fidesz törölte el. De nyilván erre az a válasz, hogy hülyeség volt és medencéket építettek belőle az emberek. A valóság meg az, hogy a nyugdíjas párnak segítség volt a ház felújításához. Meg a fiatal tudott egy kis alapot szerezni vele a saját lakáshoz. Meg a szülő tudott gyűjteni a gyereknek.

A Fidesz adóztatta meg a korábban adómentes cafeteria elemeket. Erre meg az a válasz, hogy adja oda a munkáltató fizetésben. Csakhogy ez soha sehol nem valósult meg.

Az is felettébb vicces, hogy a bazinagy cégeknek kinyalják a hátsóját az alacsony adókkal, a globális minimumadót, amiből az országnak plusz bevétele volna azt nem szavazták meg, de ha te egy mikrovállalkozást szeretnél indítani, akkor belefulladsz az adókba, már a legelején, amikor még egy fillér bevételed nincs. A KATA-t ugye a Fidesz adta, a Fidesz elvette. És ugyan ott van az átalányadó, ami jó is lenne, ha nem volna az a marhaság, hogy a bérminimum után kell az adót fizetni. Persze, 36 órás munkaviszony mellett nem kell. De ha te egy 6 órás műszak mellett szeretnél keresni pár tízezer forint mellékest, akkor b*szódj meg, mert 80 ezret ki kell perkálnod adóban. Köszi...

És van még millió ilyen mocsok húzásuk.

2022. dec. 13. 20:25
 58/59 anonim ***** válasza:

#57 Most ez lett a hobbid, hogy tőlem vársz oktatást mindenben?

"Az LTP-t a Fidesz törölte el. De nyilván erre az a válasz, hogy hülyeség volt és medencéket építettek belőle az emberek. A valóság meg az, hogy a nyugdíjas párnak segítség volt a ház felújításához. Meg a fiatal tudott egy kis alapot szerezni vele a saját lakáshoz. Meg a szülő tudott gyűjteni a gyereknek."

Nem. A valóság az, hogy amikor a lakástakarék pénztárakat létrehozták (1997), az évi 72000Ft állami támogatás sokkal többet ért, mint amikor megszűnt. A támogatás, nem a pénztárak. Abból a pénzből már egy fél ajtót sem lehetett venni. Helyette másféle állami támogatás került bevezetésre.

A lakáskasszákat nem szöüntették meg, itt van a Fundamenta is és most 2022-re is nyithatsz számlát lakás előtakarékosságra.

Komolyan azt akarod beadni, hogy az ÉVI 72000Ft miatt nem tud majd valaki lakást venni amikor egy városi lakás 15-20 millióba kerül?

[link]

[link]

"A Fidesz adóztatta meg a korábban adómentes cafeteria elemeket. Erre meg az a válasz, hogy adja oda a munkáltató fizetésben. Csakhogy ez soha sehol nem valósult meg."

Ez megint nem igaz, nagyon sok helyen elérték a munkavállalók.

Az adókedvezményeknek célja van és van amit már nem tartanak fontosnak fenntartani, helyette mást akarnak.

Amúgy sikerült megint mellélőnöd, mert NEM a fidesz adóztatta meg a cafeteriát, hanem az előző kormányzat. (és igen, a fidesz is változtatott azóta)

"2009.02.15

Július elsejétől 1,7 millió forintról 2,2 millió forintra, 2010-ben pedig 3 millióra nő az szja alsó sávhatára, az adókulcs pedig 18-ról 19 százalékra emelkedik, míg a felső kulcs 36-ról 38 százalékra módosul - legalábbis, ha a parlament is elfogadja az MSZP által már jóváhagyott legújabb adócsomagot. Az ez évi adóbevallásokat két kulccsal és két sávhatár alapján kell majd kiszámítani. Idén januártól a kulcsok nem módosulnak, ám az alsó kulcs határa egészen 3 millió forintra tolódik ki. Megszűnik a szolidaritási adóként elhíresült magánszemélyek különadója, de ezzel együtt megszűnnek az adómentes juttatások, benne egyebek mellett az üdülési csekk, étkezési utalvány, iskolakezdési támogatás. A kormány gazdaságélénkítő csomagjának részeként várhatóan szűkülnek az adókedvezmények. Az év közepétől adóalapot növelő, de nem adózó jövedelem lesz a családi pótlék, az anyasági támogatás és a gyed. A tervezett változásokat tartalmazó jogszabályokat, köztük a 2010-re vonatkozóakat is még az idén, a tavaszi ülésszak elfogadná az Országgyűlés."

[link]

"Az is felettébb vicces, hogy a bazinagy cégeknek kinyalják a hátsóját az alacsony adókkal, a globális minimumadót, amiből az országnak plusz bevétele volna azt nem szavazták meg, "

A globális minimumadót egyrészt sajnos megszavazták, másrészt nem, nem lesz belőle bevétele az országnak - mivel csak a NEVE lesz globális, a világ nagyobbik része magasról tesz rá.

A KATA-s mesedélutánod értelmetlen. A KATA nem arra lett kitalálva amire használták, csak eddig hiába akarta a változást a vállalkozói kamara, a kormány nem foglalkozott vele. Most megtették. A vállalkozó meg fogja oldani ezután is, csak azokat nem lesz olyan könnyű átverni vele akiket rendes munkaviszony helyett kényszerítettek bele.

2022. dec. 13. 20:58
 59/59 anonim ***** válasza:
60%

"Abból a pénzből már egy fél ajtót sem lehetett venni."

Igen, mikor megszüntették, valóban nem ért már sokat a 72 ezer. De én még pl az LTP segítségével vettem a lakásomat.

"Helyette másféle állami támogatás került bevezetésre."

Igen, a gyerekgyárosoknak, senki másnak. Ha nincs gyereked, akkor fizesd az adót és dögölj meg. Ez a Fidesz jelszava.

"A lakáskasszákat nem szöüntették meg"

Mindig ezzel jöttök. De, megszüntették, mert a lényegét nyírták ki. A Ennyi erővel a német márkát sem szüntették meg, létezik ma is sok példány belőle, csak már semmit sem ér.

"Komolyan azt akarod beadni, hogy az ÉVI 72000Ft miatt nem tud majd valaki lakást venni amikor egy városi lakás 15-20 millióba kerül?"

Komolyan azt akarod mondani, hogy egy nyugdíjas házaspárnak nem jelentene segítséget évi 72 ezer forint a házuk felújítására, ami max 1-2 millióból megvan?

"Ez megint nem igaz, nagyon sok helyen elérték a munkavállalók."

Hol? Mert én se saját se baráti körben nem láttam rá példát. Esetleg néhol lehet volt olyan, hogy a korábban cafeteriában adott összeg felét megkapták fizetésemelésben. Húha!

A KATA esetében meg nagyon jól tudom, hogy sokan munkaviszony leplezésére használták. De pl. nagyon sokan KATA keretén dolgoztak be külföldre, ahol a munkaviszony szóba sem jöhetett, arra nemigen volt más megoldás.

És továbbra is mocsok dolognak tartom azt, hogy bevételtől függetlenül a bérminimum után kell adózni, akkor is, ha van egy 30 órás munkaviszonyod, amivel már megfizetted a TB-t és az adókat. Miért nem lehet a tényleges bevétel után adóztatni? Illetve miért csak 36 óra számít főállásnak és 30 óra nem?

2022. dec. 13. 21:31
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!