Magyqrországon el akarják majd venni a nyugdíjat?
"számomra az az idegesítő, hogy ... Ha akarták volna az elmúlt 12 évben..."
Azért az is elég idegesítő, hogy mindig ezzel jöttök, hogy "az elmúlt 12 évben", mintha előre láthatta volna bárki, hogy nem csak 4 + 4 + 4, hanem 12 év lesz. Nem ugyanaz.
"és engem, akinek nincs gyereke, ki fog eltartani?"
Ígérte bárki bármikor, hogy el fog tartani?...
#24 Pontosan! Én azért fizetem most a nyugdíjjárulékot (amit a jelenlegi nyugdíjasoknak adnak), hogy cserébe majd én is kapok nyugdíjat. De mivel nem lesz, aki kitermelje, nekem meg nincs gyerekem, így nem lesz, aki eltartson.
Szóval ilyen alapon teljesen jogosan mondhatnám azt, hogy akkor én nem fizetek nyugdíjjárulékot, adjátok ide azt a havi 90 ezret, majd én befektetem és akkor nem tartok igényt az állami nyugdíjra.
25: lesz, aki kitermelje, mert várhatóan hoznak majd egy csomó vendégmunkást
Ugye jelenleg is egy rakás ázsiai, ukrán meg egyéb dolgozik nálunk, és egyre többet fognak hozni be ezekből idővel, ahogy fogy a lakosság.
Ha az emberek nem szaporodnak, akkor nincs más út a nyugdíjrendszer fenntartására, ezért fel kell készülni, hogy sokkal színesebb lesz az ország, de cserébe nem omlik majd össze a nyugdíjrendszer.
#26: Hát a vendégmunkások max a szalagdroid melókra jók, azzal nem fognak túl sok járulékot kitermelni.
És de, lenne más út a nyugdíjrendszer fenttartására: az a magánnyugdíj rendszer, amit 2010-ben szétvertek, ahogy átvették a hatalmat.
Pár generáció alatt teljesen át lehetett volna állni rá és onnantól kezdve az ember magának gyűjtené a nyugdíjpénzt, aki többet keres, több nyugdíjat kap, nem pedig az utolsó pár év alapján számolnának valami alamizsnát, mint most. Azért elég gyakori, hogy az ember nem a nyugdíj előtti években keres jól, hanem a fénykorában, 35-45 éves kora körül.
Ja, és magánnyugdíj esetén nem lenne értelme a korhatárnak sem, mert ha valaki úgy érzi, eleget gyűjtött, akkor 55 évesen is nyugdíjba mehetne.
"először változtathattak volna az első 4 évben, majd a második 4 évben, és ha nem fáradtak volna el akkor ott volt még a harmadik 4 év is"
Ez nem olyasmi, amit részletekben lehet variálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!