Igaz, hogy a gender "alapítói" támogatták a pedofíliát?
A gender szellemi alapítói közé tartozott Simone de Beauvoir feminista élharcos és Michel Foucault filozófus, akit többen megvádoltak régi kollégái közül pedofil bűncselekmények elkövetésével is.
Ami tény, hogy ezek az emberek több értelmiségivel együtt 1977-ben egy pedofíliát dekriminalizálni szándékozó petíciót nyújtottak be.
A 444 szerint:
"Nem arról volt szó, hogy az ilyen petíciók aláírói a gyakorlatban feltétlenül pedofilok lettek volna, a legtöbben ideológiai alapon tekintettek egyenrangú polgárként a gyerekekre, akiknek egyenlő jogokat biztosítottak volna." - ami szerintem a lényegen nem változtat, legalizálni akarták a gyermekmegrontást.
Ki mit gondol erről?
40; én nem mostatom, csak sajnos megint egy hülyével vitatkozom.
Egyébként ha pedofil is lenne az egyház, az sem menti fel a pedofíliát támogató gender alapítókat, mivel nem tudom, hogy a kettő hogy jön egymáshoz.
Kérdező, a kérdésed nem kérdés, van egy előfeltevésed, arra megvan a válaszod, és innentől kezdve semmi mást sem csinálsz, csak hőzöngsz. Ezért aztán érdemes volt feltenni, mi? Ha alacsony a vérnyomásod, arra gyógyszert is irathatsz ám.
És mellesleg: nem a petíció aláírói alapították a gendert. Derridát nem tudom, hogyan kevered ide: ő elsősorban irodalomtudós volt, és semmiképpen sem konstrukcionista. Hanem dekonstrukcionista, ami éppen az ellenkezője. Mellesleg tudod te, kiről beszélsz? Én véletlenül éveken keresztül küzdöttem Derridával az egyetemen és még a PhD-képzésen is, te viszont gondolom egy vadpajtik vagy egy pestis rácok cikkel kerültél képbe. Amíg azt sem tudod, miről van szó, mégis mire vered a nyáladat?
41; én nem tagadom a biológiát, ellenben a genderrel. Ami tagad, az kizárólag a gender.
És lehet tudni, hogy milyen gyökerekről szökött szárba.
42: Melyik része is hülyeség? Amire már nem tudsz mit rákontrázni? :D
A lényege az egésznek az volt:
Az egyház felelősségre vonható a soraiban lévő pedofilokért.
Egy társadalomtudományi koncepció viszont független attól, hogy egyes támogatói vagy a diskurzusban részt vevő személyek egyébként milyen emberek, vagy mi a véleményük valami tök másról.
Társadalmi konstrukciók léteznek. Hogy mi a biológiai nemem az egy tény, de az hogy mi a nemi identitásom, vagy mik a nemi szerepek az független ettől. Tény, hogy vannak férfiak akik nőként azonosítják magukat, nem? Az is tény, hogy a női és férfi szerepek, ideál térben is időben változtak, nem?
Az hogy valaki valamelyik rasszhoz tartozik az lehet hogy biológiai tény. De az, hogy ehhez a tényhez egy identitás épült fel az már csak egy társadalmi felépítmény. Ez nem egy olyan dolog ami a természetnél fogva mindig, minden körülmények között létezett. A rómainak a germán az barbár volt, nem érzet semmilyen azonosságot vele azon az alapon hogy fehérek. A sztyeppén ha két törzs vérszerződést kötött akkor onnantól egy esernyő alá tartoztak. Tök mindegy volt, hogy az egyik a Bajkál-tó környékéről származott és mongoloid jellegű tagjai voltak, a másik meg Volga vidékéről és szőkék voltak meg kék szeműek.
Az erkölcs nem társadalmi felépítmény? Az archaikus görög etika szerint ha a közösséged javára cselekedtél majdnem mindegy volt mit csináltál, az erkölcsös volt. Ha lenyakazod a helótát az erény, háborúban lemészárolod az ellenséget, elpusztítod a városaikat, megerőszakolod a nőiket, vagy elrabolod őket az erény. Ma már nem az, hanem háborús bűncselekmény, emberiesség elleni bűncselekmény stb.
Lehet vitatkozni de a konstrukcionizmus is teljesen legitim megfigyeléseken alapul. Persze vannak vadhajtásai, és nem minden fekete-fehér de teljesen nevetséges az egészet ilyen pedofil meg nem tudom milyen elmeroggyant őrületnek beállítani.
48; nem fogok vitát nyitni a genderről, mert tébolyultakat úgysem lehet meggyőzni, másfelől a kérdés nem erről szólt.
Azt egyikőtök sem tudta cáfolni, hogy az alapító atyáitok a pedofíliát támogatták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!